banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Metale Hayat Veren Ünlü Tasarımcı Tom Dixon İstanbul’da Ağırlandı

Tom Dixon, Türkiye’de 10 yılı geride bırakan lüks mobilya mağazası diseňo’nun davetlisi olarak İstanbul’a geldi.

Güncel 15.11.2022, 08:15 15.11.2022, 07:57 Melike Kaya Bayram
73
Metale Hayat Veren Ünlü Tasarımcı Tom Dixon İstanbul’da Ağırlandı

Aydınlatma, mobilya ve aksesuar tasarımında “çok yönlülüğü ve yenilikçi”özellikleriyle öne çıkan tasarımcı Tom Dixon,  Türkiye’de 10 yılı geride bırakan lüks mobilya mağazası diseňo’nun davetlisi olarak İstanbul’a geldi. Tom Dixon, kendi adını taşıyan global markasının 20’nci yılı kutlamaları çerçevesinde birçok global tasarım devi markalarını bir araya getiren diseňo’nun Skyland HOM Dekorasyon Merkezi’ndeki showroomunda Türk tasarımcılar, iç mimarlar ve sektör temsilcileriyle buluştu.

Kendi kendini yetiştirmiş birisi olarak tasarım dünyasına adım atan ve inovatif yaklaşımıyla dikkat çeken Tom Dixon, kısa bir sürede en çok konuşulan, daima yeni malzemeler deneyen ve bunun yanında da endüstriyel fikirleri de üst düzey tasarımlara uygulayan avangart tasarımcılardan biri olmayı başarmış. 2002 yılında kurulan Tom Dixon markası, bugün 90 ülkede temsil edilen İngiliz lüks tasarım markası olarak dikkat çekiyor. Marka, İngiliz köklerinden ilham alan bir estetikle ürünler, malzeme ve tekniklerin öncü kullanımıyla uluslararası alanda tanınıyor ve büyük beğeni topluyor. Mobilya, aydınlatma ve aksesuarlarda uzmanlaşan Tom Dixon'ın Londra, Milano, Hong Kong, New York, Tokyo, Şanghay ve Hangzhou'da merkezleri de bulunuyor.

Zaman tasarımcların zamanı

Tom Dixon 20’nci yılını kutlayan markasının etkinlikleri çerçevesinde diseño’nun Skyland HOM Dekorasyon Merkezi’ndeki showroomunda gerçekleşen buluşmada; aydınlatma ürünleri ve aksesuarda yeni trendleriaktardı. Tom Dixon, diseño’daki buluşmada yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“İstanbul ve diseňo’da olmak mutluluk verici bir deneyimdi. diseňo benim çok önem verdiğim bir marka.Aydınlatma ürünleri olarak gördükleriniz bulundukları mekânı ve mobilyaları zamansal bir yolculuğa çıkarabilir. Ancak asıl önemli olan gözümüzden kaçırmış olabileceğimiz insan ilişkileridir.”

Sokaklardan metal atıklar toplayarak işe başladı

Parlak bakır yüzeylere hayat veren tasarımcı olarak anılan Tom Dixon, 1959 Tunus doğumlu. 80’li yıllarda Londra sokaklarındaki metal hurdaları ve inşaatların atıklarını toplayıp atölyesinde onları kullanışlı ürünlere dönüştüren Dixon, kendini önce bir zanaatkâr, daha sonra ise bir tasarımcı olarak tanımlıyor. Dixon, “Atıkların, metal parçalarının her biri benim için potansiyel birer sandalye sırtlığı veya masa ayağıydı. Başlangıçta ticari kaygılardan tamamen uzak, sadece kendi zevkim için üretiyordum” diyor.

Kraliyet Ödüllü Tasarımcı

İngiliz tasarım dünyasına yaptığı hizmetlerden dolayı Kraliçe tarafından Britanya İmparatorluğu Nişanı (OBE)ile ödüllendirilen Tom Dixon ayrıca birçok uluslararası ödülün de sahibi. Tasarımlarına inovatif yaklaşımını aktaran Tom Dixon ayrıca; Moroso, Cappellini, Asplund, De Vecchi, Inflate, Salviati, Swarovski, Driade ve Terence Conran gibi mobilya sektöründeki büyük tasarım markalarının da içmimarlığını yapıyor. TomDixon, bunun dışında Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, RalphLauren ve Romeo Gigli gibi moda tasarımcılarıyla da çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@