banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Metaverse Dünyasında İlk Bilimsel Toplantı Gerçekleştirildi

Liv Hospital dünyada bir ilke imza atarak Metaverse evreninde ilk bilimsel toplantıyı gerçekleştirdi.

Güncel 15.03.2022, 13:00 Melike Kaya Bayram
142
Metaverse Dünyasında İlk Bilimsel Toplantı Gerçekleştirildi

Liv Hospital dünyada bir ilke imza atarak Metaverse evreninde ilk bilimsel toplantıyı gerçekleştirdi. Japonya, İngiltere, Mısır, Azerbaycan, Kazakistan ve Türkiye gibi pek çok farklı ülkeden sanal evrende buluşan hekimler Gastroenteroloji alanındaki gelişmeleri paylaşarak kolorektal kanser ve poliplerin tanı ve tedavisinde güncel gelişmeleri tartıştı. Yoğun ilgi gören ve 30’dan fazla konu başlığının tartışıldığı toplantıya 50 bilim insanı konuşmacı olarak katıldı.

TÜM DÜNYADAN HEKİMLER SANAL DÜNYADA BULUŞTU

Liv Hospital sanal evren Metaverse’te dünyada bir ilke imza atarak Gastroenteroloji alanında bir bilimsel toplantı gerçekleştirdi. Alanında uzman hekimlerin kendilerine avatar oluşturarak katıldığı toplantıda gastroenteroloji alanındaki gelişmeler ve son tedavi yöntemleri konuşuldu.

KENDİ AVATARLARIYLA SUNUM YAPTILAR

Liv Hospital Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Erdem Akbal’ın başkanlığını yaptığı toplantıya katılmak için hekimler önceden kayıt yaptırarak kendi avatarlarını (sanal profilini) oluşturdu. Hekimler avatarları ile sanal dünyanın içindeki kongre salonuna girerek canlı katılım yapılan bir sempozyumda olduğu gibi salonda yerini aldı. Konuşmacıların tek tek kürsüye çıktığı toplantıda, isteyen hekimler sunum da yapabildiler. Toplantı sonrası fuaye alanında buluşan hekimler sanal evrende sohbet etme imkanı buldular.

KOLON KANSERLERİNDE GÜNCEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Toplantıda gastroenteroloji alanındaki son gelişmeleri anlatan Prof. Dr. Erdem Akbal “Kolon kanseri farkındalığını artırmak için tüm dünyanın katılabildiği bir farkındalık toplantısı gerçekleştirdik. Japonya’dan, İngiltere’den, Mısır’dan, Azerbaycan’dan, Kazakistan’dan ve ülkemizden alanında uzman isimlerle kolon kanserlerini ve güncel tedavi yöntemlerini tartışma fırsatı bulduk. Tüm dünyanın katılabildiği metaverse yapılan ilk toplantıyı gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz.Bu çalışmanın dünyaya öncü ve örnek olduğunu düşünüyoruz. Devamının gelmesini ve tıp alanında bilgi paylaşımı için yeni bir model olmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@