banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Mipim’de Teknoloji Etkisi

Vedat Arslan, fuarın son yıllardaki en sakin MIPIM olduğunu ve Rusya ile Ukrayna’nın katılmamasının az da olsa bu sakinliğe etki ettiğini söyledi.

Güncel 17.03.2022, 08:59 17.03.2022, 08:57 Melike Kaya Bayram
57
Mipim’de Teknoloji Etkisi

Türk gayrimenkul sektörü, Fransa’nın Cannes şehrinde yapılan Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM’de temsil edildi.

Türkiye’nin 150’den fazla sektör profesyoneli ile temsil edildiği MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı, bu alanda dünyanın en büyük ve en önemli buluşma noktası olarak da öne çıkıyor. MIPIM’e 100 ülkeden 20 bin sektör profesyoneli, 480 konuşmacı ve 6 binden fazla yatırımcı katıldı.

Yurt içi ve yurt dışındaki gayrimenkul projelerine satış-pazarlama yönetimi, konsept geliştirme, ticari gayrimenkul danışmanlığı ve satış sonrası yönetimi gibi hizmetler veren Aremas’ın Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, pandemi öncesine göre, fuarın son 10 yıldaki en sakin MIPIM olduğunu söyledi. Genel olarak insanların fuardan ziyade Cannes’a gelmiş olduğunu belirten Arslan, “Kendilerine pandeminin bittiğini ispat eder şekilde buradalar. Geçtiğimiz yıllara göre fuara katılım oranı en az yüzde 20 düşmüş gibi görünüyor. Oysa gerçekte fuar çok daha sakin kaldı. MIPIM’in önemli iki ülkesi Rusya ve Ukrayna’nın da burada olmaması katılımcı sayısını az da olsa bir miktar etkilemiş görünüyor. Geçen yıllardan farklı olarak, firmaların stantlara bakış açısında da fazlaca değişiklik var. Eskiden sık gördüğümüz maketler sayıcaazalmış, yerine üç boyutlu görselleştirme teknikleri veya çok büyük videoların daha yoğun olduğu standlar gelmiş” diye konuştu.

MIPIM’İ VE CANNES’I ÖZLEMİŞİZ

“Hem ülkemizin hem de Aremas’ın gördüğü ilgiden son derece memnunuz”diyen Vedat Arslan, şunları söyledi: “Pandemi nedeniyle iki senedir yapılamayan uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM ile alakalı altını çizebileceğimiz ilk nokta,Türkiye’nin yoğun katılımı.Zira,talebin en yüksek olduğu yıllarda dahi100 civarında katılımcıyla temsil edildiğimiz göz önüne alındığında, bu yıl yaklaşık 150 kişilik bir Türk grubunun olduğu görüldü.Buradan da MIPIM’i ve Cannes’i özlediğimiz sonucunu çıkarabiliriz.Öte yandan global anlamdaki katılımın 25 binler seviyesinden 20 binlere düştüğü görülmekte. Görece düşük bu verileri, ülkelerin pandemiye bağlı olarak sürdürdüğü aşı ve seyahat düzenlemeleri ile ilişkilendirmek mümkün.Aremas olarak değerlendirdiğimizde ise, bu yılki fuarda 7 farklı ülkeden 20’ye yakın firmayla toplantılarımızı fuar öncesinden zaten organize ettiğimiz için, verimli bir MIPIM geçirdiğimizide şimdiden söyleyebilirim. Başta; büyük ölçekli gayrimenkul projelerine satış/pazarlama ve proje geliştirme hizmetleri olmak üzere - faaliyet konularımızı Türkiye dışında, Balkanlar, Türki Cumhuriyetler, Gürcistan ve Irak gibi ülkelere yayma hedefimiz doğrultusunda, görüşmelerimizin tamamı da bu ülkelerdeki potansiyel iş ortakları ve yatırımcılarla gerçekleşiyor. Hedefimiz; Türkiye’de iş yapmak isteyen yatırımcılara ek olarak, saydığımız tüm bu ülkelerde bulunmayı düşünen kurumlarla ilişkilerimizi güçlendirmek ve başta satış/pazarlama ve proje geliştirme olmak üzere gayrimenkulün pek çok alanında360 derece hizmet sağlamak. Umuyorum ki MIPIM hem Aremas hem de ülkemiz için yeni işlerin ve işbirliklerinin başlangıç noktası olacaktır.”

GAYRİMENKULÜN KALBİNE 2 BAKANLA GÜÇLÜ KATILIM

Kamu desteğinin öneminevurgu yapan Arslan şu değerlendirmelerde bulundu:“Sektörel bazdaki katılımımızın yanı sıra kamunun da bu fuara ilgi göstermesi bizim açımızdan son derece önemli bir durumdur. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ek olarak Türkiye Varlık Fonu ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ajansı başkan ve ekibinin de ülkemizi temsilen yabancı yatırımcılarla buluşması önemli bir adım. Umarım gösterilen bu değerin karşılığını ülkemiz adına alacağız.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@