banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Msa’nın Ocak Ayı Başvurularına Yoğun Talep

17 yılı aşkın tecrübesiyle Türkiye’nin alanında en iyi okullarından biri olan MSA ocak ayında başlayacak yeni eğitim dönemi için başvurular devam ediyor.

Güncel 18.11.2021, 15:00 18.11.2021, 12:24 Melike Kaya Bayram
92
Msa’nın Ocak Ayı Başvurularına Yoğun Talep

Profesyonel eğitimleriyle hem iş hayatında yıllardır yer alanlara hem de kariyerine yeni başlayacaklara çeşitli alternatifler sunan Mutfak Sanatları Akademisi’nin (MSA) profesyonel eğitimlerinin ocakta başlayacak yeni dönemi için başvurular devam ediyor. Başvurular profesyonel eğitim dönemlerinin başlangıç tarihlerinden biri olan ocak ayı için alınsa da yoğun talep nedeniyle eğitim programlarındaki yerler dolmaya başladı. Yeni dönem kayıtlarında yoğun talep gören bazı programlarda ise şimdiden sınırlı sayıda yer kaldı. Yiyecek-içecek sektörüne eğitimli ve profesyonel işgücü kazandırmak misyonu ile faaliyetlerini sürdüren MSA, tam 17 yıldır mutfak profesyonelleri yetiştiriyor. MSA’da profesyonel aşçılık, uzun dönem profesyonel aşçılık, chef&owner profesyonel aşçılık, profesyonel pastacılık, uzun dönem profesyonel pastacılık, chef&owner profesyonel pastacılık, profesyonel ekmekçilik ve fırıncılık, chef&owner profesyonel ekmekçilik ve fırıncılık, profesyonel yiyecek içecek işletmeciliği, profesyonel barista, profesyonel barmenlik ve miksoloji, prochef ve profesyonel süperyat şefliği eğitimleri alınabiliyor.

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA KARİYER FIRSATI

Profesyonel eğitimlere 18 yaşını doldurmuş ve en az ilköğretim mezunu olanlar başvurabiliyor. Farklı eğitim dalları için farklı başvuru koşulları gerekebiliyor, bunun için de MSA’nın web sayfasındaki profesyonel eğitimler bölümünden her eğitim için gereken şartlar incelenebiliyor. Profesyonel olarak mutfak alanında kariyer yapmak isteyenler, MSA’nın uzman eğitimci kadrosuyla birlikte çalışıyor. Hem teorik hem de pratik eğitimlerin olduğu programların bazılarında ise staj olanakları da yer alıyor. MSA öğrencileri staj yaptıkları yerden iş teklifi alarak, mezun olur olmaz işe başlayabiliyorlar. İster yıllar sonra farklı bir kariyer deneyimlemek isteyenler, ister 18 yaşını yeni doldurmuş ve bu sektörde kariyer hedefleyenler, isterse de okuduğu bölümden memnun olmayan üniversite öğrencileri bu eğitimlere katılabiliyor. MSA’nın kazandırdığı beceriler sayesinde mezunlara yurt dışı kapıları da açılıyor.

SÜPERYATLARDA ÇALIŞMAK İSTEYENLERE ÖZEL PROGRAM

MSA’nın en dikkat çeken programlarından biri de profesyonel süperyat şefliği. Özellikle çalışırken dünyanın en güzel lokasyonlarını görmek, yepyeni kültürlerle tanışmak ve okyanusları aşmakisteyenlerin tercih ettiği bu programdan, sahipli ya da özel olarak kiralanan lüks yatlarda Head Chef, Sole Chef ve Sous Chef olarak görev almak isteyenler yararlanabiliyor. Süperyat şefi olmak üzere profesyonel bir kariyer hedefleyen 18-45 yaş aralığındaki kişiler bu programa katılarak, 48 saat teorik, 32 saat pratik olmak üzere 80 saatlik bir eğitim alıyorlar. Ardından süperyatlarda kariyer fırsatı yakalayarak hayal ettikleri gibi hem çalışıyor hem de dünyanın farklı noktalarına yolculuk yapıyorlar.

“MEZUNLARIMIZIN YÜZDE 50’Sİ STAJ SONRASI İŞE YERLEŞTİ”

MSA’nın kurucusu Mehmet Aksel, 17 yılda toplamda 20 binin üzerinde mezun verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“MSA olarak yeme-içme alanında kariyer yapmak isteyen, hobilerini mesleğe dönüştürmek isteyen ya da farklı bir kariyer hedefiyle yeni bir başlangıç yapmak isteyenlerin yanında oluyoruz. Pandemiyle birlikte başvurulara artan talep 2021’de de rekor seviyede arttı ve sınıflarımız hızla doldu. Benzer şekilde yeni dönem için ocak ayı başvurularına yoğun bir talebin olduğunu görüyoruz. Profesyonel eğitimlerimizden yararlanmak isteyen adaylar, web sayfamız üzerinden başvurularını yapabilirler. Her yıl binin üzerinde öğrenci mezun ediyoruz. Bizim için en keyifli yanı ise mezunlarımızın başarılarını izlemek. 17 yılda verdiğimiz mezun sayımız 20 bini aştı. Mezunlarımızın yüzde 50’si staj sonrası işe yerleşti, yüzde 10 kadarı ise kendi işletmelerini açtı. Bazıları ise kariyerlerini dünyanın farklı noktalarından devam ettirmeyi seçti. MSA mezunlarının yaklaşık 200’ü dünyanın pek çok farklı ülkesinde çalışırken yine mezunlarımızın yüzde 10’u Michelin yıldızlı restoranlarda çalışıyor. Tüm mezunlarımızla gurur duyuyoruz. Yeni eğitim döneminde de bizlerle birlikte olmak isteyen adaylarımızı akademimize bekliyoruz.”

MSA’nın profesyonel eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için: https://msa.com.tr/egitimler

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@