banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Müsilaja Neden Olan Atıklar Arıları Da Etkileyecek

Çanakkale Boğazı’nda Mart ayı itibariyle etkili olmaya başlayan müsilaj Ege Denizi’ne doğru ilerlemeye başladı.

Güncel 18.06.2021, 11:16 Melike Kaya Bayram
177
Müsilaja Neden Olan Atıklar Arıları Da Etkileyecek

Marmara Bölgesi’nin en büyük su kitlesi Marmara Denizi’nde başlayan ve Ege Denizi’ne kadar inen müsilaj, denizlerde yaşayan canlılarımızın sonu oluyor. Müsilajın nedenlerine dikkat çeken Bal ve Arı Ürünleri Uzmanı Ahmet Bağran AksoyTeknoloji gelişirken insanoğlu doğanın tüm kaynaklarını kullanmaya devam ediyor ve ürettiği atıklarla doğaya, doğadaki canlılara, ekolojik sisteme zarar veriyor’ diyerek önemli uyarılarda bulundu.

MÜSİLAJA NEDEN OLAN ATIKLAR DOĞAYA ZARAR VERİYOR!

Müsilaj oluşumunu tetikleyen atıklara dikkat çekmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2018 verilerini paylaşan Ahmet Bağran Aksoy, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın son yayınladığı verilere göre Türkiye genelinde tehlikeli atık miktarı toplamı 1.513.624 ton olarak belirlendi. Ne yazık ki, bu atıkların doğaya verdiği zararları her gün görmeye başladık. Müsilaj oluşumuna yol açan tehlikeli atıklar, yarın ekolojik tahribata, biyolojik çeşitliliğin azalmasına ve arıların yok olmasına neden olacak’ diye belirtti.

YEŞİLİ KORUYAMAZSAK ARILAR YOK OLACAK!

Doğayı ve doğadaki canlıları koruma bilinciyle hareket etmenin hepimizin görevi olduğunu belirten Aksoy, ‘Canlıların habitat kaybı, arıların yaşamını da olumsuz etkiliyor. Atık oluşumu ve betonlaşmanın önüne geçemezsek arıların yok olması gibi büyük problemlerle karşı karşıya kalabiliriz. Arılar olmadan ekosistemin devamlılığı sağlanamaz. Dünyada yaşamın varlığı bu küçük canlıların emeğine ve hayatta kalmasına bağlı. Yeşil alanlara sahip çıkarak arılar dahil tüm canlıların yaşamlarını korumalıyız’ diye ekledi.

BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ KORUMAK İÇİN ÇABALAMALIYIZ!

Son olarak, doğayı koruyabilmek için sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerektiğini söyleyen Aksoy, ‘Müsilaj oluşumdan bir an önce kurtulmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde bir seferberlik ilan edildi. Umuyoruz ki Marmara Denizi’yle ilgili güzel haberleri en kısa sürede alırız, doğayı ve biyolojik çeşitliliği korumak için gerekli özveriyi gösteririz’ şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@