banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Online Tahsilat İlk Çeyrekte Rekor Tazeledi

Otomotiv İlk Çeyrekte 4.5 Milyar TL İle “Online Tahsilat Sistemi”ni Sevdi.

Güncel 05.05.2022, 16:45 Melike Kaya Bayram
70
Online Tahsilat İlk Çeyrekte Rekor Tazeledi

Eçözüm,  online tahsilat platformu “Netahsilat'ın İlk Çeyrek Verileri”ni açıklandı. 2022 yılının ilk 3 ayında Netahsilat ekosisteminde 2,14 milyon adet işlem ile 24,1 Milyar TL tahsilat gerçekleşti.

Eçözüm, “Netahsilat” ile ülke çapında 2.200’den fazla firma ve 470 binden fazla bayi ve müşterilerinin kartla yaptığı tahsilatlarına aracılık ediyor. Her gün yüz binlerce tahsilat işleminin gerçekleştiği platform, firmaların nakit akışlarını düzenlemelerine de yardımcı oluyor. Tüm ERP ve muhasebe yazılımlarıyla entegre olarak çalışabilen Netahsilat, firmalara ek maliyet çıkarmadan alternatif ödeme seçenekleri ve güvenli tahsilat altyapısını sunuyor.

TAHSİLAT HACMİ YÜZDE 101,5 ORANINDA BÜYÜDÜ

Netahsilat ekosisteminde 2022 yılında ilk çeyrek tahsilat hacmi yüzde 101,5 oranında büyüdü ve  24,1 Milyar TL ile rekor tazeledi. 2021 ilk çeyrek tahsilat hacmi 11,9 Milyar TL idi.

Yine Netahsilat ekosisteminde gerçekleşen işlem adedinin ise 1.88 milyon seviyesine yükseldiğini görüyoruz. İşlem adedi ile tahsilat hacminin yükseliş oran farkı ise, sepet bazında tahsilat rakamlarının yükseldiğini ve sisteme olan güvenin arttığının altını çiziyor. Açıklanan verilere göre geçtiğimiz yıl ilk çeyrekte 6.391 TL olan sepet ortalaması 2022 yılı 1. çeyrekte sepet ortalaması yüzde 76 artarak 11 bin 261 TL’ye yükseldi.

İLK SIRADA “OTOMOTİV” SEKTÖRÜ VAR!

Online tahsilatı en çok tercih eden sektör tüm işlemlerin yüzde 33,97’si ile “Otomotiv” sektörü oldu. Otomotiv sektörü yılın ilk çeyreğinde 4.43 Milyar TL’lik işlemi online tahsilatla ekonomiye kazandırdı.

Yapı sektörü ise ilk 3 ayda yapılan 3.13 Milyar TL’lik işlem hacmiyle otomotiv sektörünün hemen ardında yer aldı. Ardında sırasıyla Orman Ürünleri, Tarım, Gıda, Isıtma-Soğutma, Mobilya, Petrol, Tekstil ve Elektronik, sektörleri en çok tahsilat yapılan ilk 10 sektör içinde yerini aldı.

İlk çeyrekte yapılan tahsilatların yüzde 34’ü tek çekim, yüzde 66’sı ise taksitle gerçekleşti. 

Nisan 2022 itibariyle Netahsilat’ı kullanan işletme sayısının 2.200’ü aştığını belirten Refik Sarıtepe, “Türkiye’de binlerce firmanın bayilerinden, alt bayilerinden, müşterilerinden, üçüncü partilerinden tahsilatlarının “online” olarak kredi ve banka kartıyla güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayan Netahsilat’ın güvenli ödeme altyapısı sayesinde firmaların nakit akışlarını düzenliyoruz. Online Tahsilat Ekosistemi ekonominin “çevik tahsilat” kasını kuvvetlendirdi. Ekosistemdeki büyüme firmaların; teknolojinin kolaylıklarına, her geçen gün daha fazla entegre olduklarını gösteriyor. Biz Netahsilat olarak şirketlere; bayileri, alt bayileri, aboneleri, hizmet veya ürün sattıkları müşterilerinden, tek çekim veya taksitle, TL veya dövizli tahsilat alabilme imkânı sunuyoruz.’’ diye ekledi.

"20 BANKANIN SANAL POS ENTEGRASYONU NETAHSİLAT İLE TEK EKRANDAN KULLANILABİLMEKTE"

Türkiye’nin en büyük B2B Kredi Kartı Tahsilat Platformu olan “Netahsilat” bir online kredi kartı tahsilat sistemidir. Türkiye’de sanal pos hizmeti veren 20 bankanın sanal pos entegrasyonu Netahsilat ile tek ekrandan kullanılabilmektedir. İşletmeler, kurumlar Netahsilat ile bayilerinden, tüketicilerinden, abonelerinden, hizmet veya ürün sattıkları müşterilerinden internet üzerinden tek çekim veya taksitli ödeme alabilmekteler. Bayi kanalı olan şirketler bayilerinden, bayilerinin alt bayilerinden ve bayilerinin müşterilerinden tahsilat toplayabilmekteler. Netahsilat’ın bayi tahsilat sistemi ile bayiler ve bayilerin alt bayileri kendi dükkanlarında müşterilerine yaptıkları satışların tahsilatını merkez şirketin sanal poslarına yapabilmekteler. Böylelikle bayiler ve alt bayiler bankalarla pos/sanal pos anlaşması yapmalarına gerek olmadan ve daha da önemlisi yüksek komisyonlar ödemeden satış yapabilmekteler.

Firmalar Netahsilat ile ileri tarihli ya da vadesi geçen alacakları kolaylıkla takip edebiliyorlar. Mobil uygulamalarla 7/24 istedikleri yerden ödeme gerçekleştirebilme esnekliği ile işlemlerini tamamlayabiliyorlar.  Ödeme zamanı geldiği zaman müşterilerine SMS yoluyla ve e-postayla ödemelerini tekrar hatırlatma şansına sahip olan firmalar nakit akışlarını sürdürülebilir kılıyorlar.  Böylelikle B2B online ödeme sistemi, ana firmanın bayilerden tahsilat yapmasını, bayilerin kolaylıkla ana firmaya ödeme yapmasını ve bayilerin son kullanıcılardan online ödeme almasını sağlayan kapsamlı bir çözüm olarak sunulmuş oluyor.

2022 İlk Çeyrek Sektörel İşlem Dağılımı;

Oto

 4.43 Milyar TL

Yapı

 3.13 Milyar TL

Orman Ürünleri

2.92 Milyar TL

Tarım

2.64 Milyar TL

Gıda

1.71 Milyar TL

Mobilya

1.29 Milyar TL

Isıtma-Soğutma

1.18 Milyar TL

Petrol

1.04 Milyar TL

Tekstil

0,73 Milyar TL

Elektronik

0,66 Miyar TL


 

2022 İlk Çeyrek Taksit Oranları (İşlem)


 

1

33,97%

4

8,44%

5

9,00%

6

14,63%

8

9,04%

9

11,41%

Diğer

13,51%

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@