banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Paribu, Afrika’da Onuncu Su Kuyusunu Açtırdı

Paribu, dünyadaki dezavantajlı bölgeler için sürdürülebilir projeler yürüten Sen De Gel Derneği iş birliğiyle Afrika’daki onuncusu kuyusunun açılmasını sağladı.

Güncel 22.12.2022, 16:45 Melike Kaya Bayram
57
Paribu, Afrika’da Onuncu Su Kuyusunu Açtırdı

Paribu, Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan temiz su ve sanitasyonu sahiplenerek Afrika’da açtığı su kuyularına bir yenisini daha ekledi. Sosyal ve ekonomik alanda nitelikli ve sürdürülebilir gelişimi sağlamak amacıyla projeler üretenSen De Gel Derneği iş birliği ile Afrika’da, Gambiya’nın KerrJarga köyünde açtırılan su kuyusundan 600 kişi yararlanabilecek. KerrJarga köyüyle birlikte 2022 yılında açtırdığı su kuyusu sayısını 3’e yükselten Paribu, bugüne kadar açtırdığı 10 su kuyusuylada toplam 4650 kişinin temiz suya erişmesine olanak sağladı.

Temiz suya koşulsuz erişimin temel bir insan hakkı olduğuna dikkat çeken Paribu CEO’su Yasin Oral, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Maalesef dünyanın pek çok bölgesinde temiz suya erişim sorunubüyümeye devam ediyor. Biz de Paribu olarak bu konuda çözüm üretmeyi sorumluluklarımız arasında görüyoruz. Bu bakış açısıyla bugüne kadar 10 su kuyusu açılışı gerçekleştirdik. Sen De Gel Derneği ile yaptığımız iş birliğini önümüzdeki dönemde de sürdürerek temiz suya erişim noktasında elimizden geleni yapacağız.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@