banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Pınar Su ve İçecek, Daha Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Çalışıyor

Hızla artan çevresel etkenler nedeniyle sürdürülebilir ve çevreye dostu çalışmalar her geçen gün gündemin daha önemli bir kısmını oluşturuyor.

Güncel 28.03.2023, 13:30 31.03.2023, 21:28 Melike Kaya Bayram
45
Pınar Su ve İçecek, Daha Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Çalışıyor

Türkiye’yi ilk kez 1984 yılında ambalajlı su ile tanıştıran Pınar Su ve İçecek, sürdürülebilir yaşam politikası doğrultusunda; su kaynaklarının korunması, sera gazı emisyonlarının azaltılması ve karbon ayak izinin küçültülmesi, atığın kaynağında ve ürünün yaşam döngüsü boyunca azaltılması, geri dönüştürülebilir ambalaj kullanımının artırılması, enerji ve su verimliliğini artıran uygulamaların üretim proseslerine entegre edilmesi gibi çevre dostu uygulamalarla önemli başarılara imza atıyor.

“Tüm olumsuz çevre faktörleri bertaraf edilmeli”

Pınar Su ve İçecek olarak iklim değişikliğine sebep olan tüm faktörlerin bertaraf edilmesi için de çaba gösterdiklerinin altını çizerek, çalışmalar sonunda elde edilen çıktıları paylaşan  Pınar Su ve İçecek Operasyonlar Direktörü Koral Kalpaklıoğlu; “Verilere göre, 2012 yılından 2022 yılına kadar ambalaj ağırlıklarındaki düşüş 0,5L ürün grubunda %35’e, 0,33L ürün grubunda %30’a, 1,5L ürün grubunda %24’e ve 5L ürün grubunda da %28’e ulaştık. Mevcut tüm ürünseperatörlerinde (kağıt ara kartonlar) kağıt kalitesi ve oluk tiplerinde yapılan değişiklik çalışmaları ile ilgili ürünlerde,bir önceki yıla göre birim ürün başına ortalama %14 daha az kağıt malzeme kullanımı sağladık. Ürün palet dizilimlerinde yapılan optimizasyon çalışmaları ile ilgili ürünlerde ise önceki yıla göre birim ürün başına %25 daha az kağıt malzeme kullandık. Toplam enerji tüketimimizi de bir önceki yıla göre %16,3 oranında azalttık. Üretim tesislerinde polikarbon damacana hatlarında proses kazanında kullanılan LNG tüketiminde ise bir önceki yıla göre %4,61 oranında düşüş elde ettik. Üretim sahalarında, ofislerde, çevre aydınlatmada tüketilen elektrik enerjisi ise bir önceki yıla göre %19 oranında azaltıldı.” Dedi.

“Kaynaklardan çekilen suyun toplam debisinin yüzde 30’unu doğal ortama bırakıyoruz”

Sürdürülebilir bir yaşam için her bir damla suyu önemsediklerini belirten Kalpaklıoğlu, “Pınar Su ve İçecek olarak her yeni yatırımda verimlilik, suyun adil paylaşımı ve sosyal eşitlik, çevre sağlığı ve ekosistem devamlılığı ilkelerini ön planda tutuyoruz.Su kaynaklarının etkin bir şekilde korunması ve verimli kullanılması hususlarında elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Doğal alanlarda konumlanmış üç farklı lokasyonda yer alan su kaynaklarından üretim yapıyoruz. Ekosistemin sürdürülebilirliğinin sağlanması için de kaynaklardan çekilen suyun toplam debisinin yüzde 30’unu doğal ortama bırakıyoruz. 2022 yılı toplam atık su miktarını bir önceki yıla göre %19,78 oranında düşürdük. Türkiye genelinde tüm tesislerde uygulanan iyileştirmeler neticesinde, Aydın’da toplam atık su miktarında bir önceki yıla göre %28,67 oranında, birim ürün başına harcanan atık su miktarında ise %17,62 oranında azalma sağlandı. Bursa’da atık su miktarı %10,16 oranında azalırken, Sakarya’da atık su miktarı azaltımı %49,13 oranında gerçekleşti.” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@