banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Pistlerin Şampiyonu Aprilia, Motobike İstanbul 2023’te

İtalyan motosiklet devi Aprilia, Motobike İstanbul’da, tüm model ailesiyle fuarın yıldızlarından oldu.

Güncel 08.05.2023, 13:15 Melike Kaya Bayram
120
Pistlerin Şampiyonu Aprilia, Motobike İstanbul 2023’te

Performans ve güvenliği birleştiren teknolojisiyle Aprilia, Motobike İstanbul 2023’ten rüzgar gibi geçti. Türkiye’de temsilciliğini Doğan Trend Otomotiv’in yaptığı İtalyan motosiklet devi, elde ettiği 54 dünya şampiyonluğuyla “Pistlerin Şampiyonu” olarak biliniyor. Birbirinden iddialı modelleriyle Motobike İstanbul 2023’te gövde gösterisi yapan Aprilia, başarısını kanıtlamış modellerinin yanı sıra yeni modelleriyle de motosiklet tutkunlarının dikkatini çekmeyi başardı. Büyük, yarışçı motosikletleriyle pistlerde edindiği deneyimi, küçük cc’li segmentlere başarıyla aktarmasıyla bilinen İtalyan motosiklet devi, Motobike İstanbul 2023’te bu özelliğinin en önemli örneklerinden SR GT ve pistlerdeki heyecanı, pist dışına taşıyan ünlü Tuareg modelleriyle fuarın yıldızlarından olmayı başardı. 180 cc’lik küçük hacimli motoruna rağmen tasarım ve teknik özellikleriyle büyük segment Aprilia’ları aratmayan SR GT, fuarın en önemli yıldız adaylarından oldu. Markanın fuardaki bir diğer dikkat çekici modeliyse Tuareg oldu. Yarış pistlerindeki heyecanı pist dışına taşıyan ve Aprilia’nın beğenilen tüm teknolojik unsurlarını bir arada bulunduran Tuareg, asfalt kadar off-road şartlarında da kusursuz sürüşüyle segmentinin en iddialı modellerinden biri. Fuarda tam kadro olarak yerini alan Aprilia’nın,RSV4 Factory, Tuono V4, Tuono V4 Factoryve RX modelleri de tüm versiyonlarıyla Aprilia standının sürekli dolu olmasını sağladı.

SR GT: Küçük segmentte spor motosiklet tasarımı!

Aprilia’nın şehir içi ulaşımda güçlü, şehir dışında ise yeni maceralara hazır olan modeli SR GT, çevik, sportif ve uzun stroklu süspansiyonu, özel şekillendirilmiş tekerlekleriyle her yol koşulunun üstesinden gelebiliyor. Aprilia SR GT 200 ve SR GT 125; işlevsel ve yolda daha iyi kontrol sağlayan aktif bir sürüş sunarken, gittiğin her yerde sürüşü eğlenceli ve dinamik hale getiriyor. SR GT 200 ve SR GT 125’teAprilia Black, Street Grey ve Infinity Blue renk seçenekleri sunulurken Sport versiyonunda Street Gold, Iridium Grey ve Red Raceway seçeneklerine yer veriliyor. Bu versiyonda sunulan kırmızı boyalı jantlar, kırmızı dikişli gri ve siyah koltuk gibi yarış detayları ise Aprilia’nın spor motosiklet tasarımlarını çağrıştırıyor.

174 cc’lik sıvı soğutmalı 4 zamanlı tek silindirli motora sahip SR GT 200, 17,4 HP’lik gücü ve 16,5 Nm’lik tork değeriyle dikkat çekiyor. Sahip olduğu i-get & start-stop sistemiyle yakıt tasarrufuna da katkı sağlayan motosikletin 9 litrelik yakıt deposu, harici bir parça ile ergonomik bir ayak boşluğu için yer bırakmak üzere merkezi tünele yerleştirildi. Bu, daha ileri ve aktif bir sürüş pozisyonu oluştururken, aynı zamanda daha rahat bir sürüş stili benimsemek isteyenlere, ayaklarını daha ileriye koyabilmesi için olanak tanıyor. 

Tuareg: Hafif, akıllı ve eksiksiz!

“Her iki dünyanın da en iyisi” sloganıyla tanıtılan Tuareg, hem performans hem de eğlence için tasarlanmış teknik çözümlere sahip. Hafif, akıllı ve eksiksiz yapısıyla dikkat çeken Aprilia Tuareg 660, arazi sürüşü ile keşfetme arzusuna yanıt verebildiği gibi, her koşulda performans ve eğlence sunan yeni bir rota çiziyor. Özgün teknik çözümler sayesinde ister otururken ister ayakta dururken, asfalt veya dışında, motosiklet üzerinde maksimum kontrol sağlamak için tasarlandı. Teknik, temel, dinamik ve gururla İtalyan olan Tuareg 660, etkileyici bir off-road deneyimi ile, sürücüsünü yeni zorluklara göğüs germeye ve tam olarak hiçbir tutuşun olmadığı yerlerde bile, bunlarla yüzleşmek için mükemmel yörüngeyi bulmaya itiyor.

Tarihsel olarak başkaları için ilham kaynağı olan Indaco Tagelmust, Dakari Aprilia soyuna bir övgü olarak Tuareg’in maceracı ifadesi olarak vurgulanıyor. Bu parlak, ikonik renk düzeni sayesinde yeni Tuareg, DRL aydınlatmalarının dikkat çekici bakışları için çift yarık ortaya koyuyor. Ormanların içerisinde bile fark edilebilir yoğun ve cesur Acid Gold, 660 ailesinin imza rengi olarak Tuareg 660’da da yer alıyor. Paralel ikiz motor, 80 HP’lik gücü ve 70 Nm’lik tork değeriyle dikkat çekiyor. Motosiklet, 860 milimetrelik koltuk, 240 milimetrelik de yerden yüksekliği ile dikey ayak izini azaltıyor.

En hızlılar da fuardaydı!

Motorsporları ve pistlerdeki Aprilia efsanelerinden doğan yüksek cc’li modeller de fuarda tam kadro yerini aldı. Nefes kesen teknolojilerin savaştığı bir segmentte şampiyonluğa ulaşmış motosikletler tasarlamakla ünlü bir yarış ekibinin deneyimi ve teknik bilgisi sayesinde eşsiz bir tasarım sunan RSV4 Factory bunlardan biriydi. 217 beygir gücünde, 1099 cc’lik RSV4, Factory paketiyle birlikte dövme alüminyum jantlar, Öhlins Smart EC 2.0 yarı aktif süspansiyon sistemi ve Brembo Stylema fren kaliperleri gibi spor özellikler sunuyor. RSV4 Factory için Aprilia Black ve Lava Red opsiyonları arasından seçim yapılabiliyor. Hypernaked sınıfında yeni standartlar belirleyen Tuono V4 ve Tuono V4 Factory,65 derecelik, 1077 cc, 175 beygir güç ve 121 Nm tork üreten   V4 motorlara sahipler. Superbike’tan yola çıkıp tüm zamanların en adrenalin yüklü motosikletlerinden Tuono V4, Tarmac Grey ve Glacier White renk seçenekleriyle sunulurken, klasik Aprilia Black rengindeki Factory versiyonu, Öhlins Smart EC 2.0 yarı aktif süspansiyon sistemiyle donatılıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@