banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Rebul Şirketler Grubu’ndan ‘Gezegene Teşekkür’

500.000 tohum topunu toprakla buluşturacak ağaçlandırma projesini başlatan Rebul, ‘Gezegene Teşekkür’ ettiği sürdürülebilirlik eforlarını da artırıyor.

Güncel 29.04.2021, 10:00 Melike Kaya Bayram
518
Rebul Şirketler Grubu’ndan ‘Gezegene Teşekkür’

125 yılı aşkın köklü tarihiyle nesiller arasında seyahat eden Rebul Şirketler Grubu, gelecek nesillere daha temiz, daha yaşanabilir bir dünya hazırlama misyonuyla çalışmalarına devam ediyor. Son olarak, sürdürülebilirlik eforlarına yeni bir adım olan‘Gezegene Teşekkür’ ağaçlandırma projesini hayatageçiren marka, 500.000 tohum topunu, insansız hava araçları ecoDrone’larile ağaçlandırılması gereken alanlara dağıtacak.

Rebul Şirketler Grubu’nun sürdürülebilirlik eforları ve bu konudaki yeni adımlarının konuşulduğu basın toplantısında ev sahipliği yapan Rebul Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nüket Filiba; “Rebul Şirketler Grubu olarak 125 yılı aşkın süredirhem müşterilerine hem gezegene sorumlu bir marka olduk. Nesiller arasında seyahat eden bir marka olarak, gelecek nesillere temiz, yaşanabilir bir dünya hazırlamayı misyon edindik. Hem doğa dostu ürün hareketimizle hem de farkındalık yaratacak çeşitli çalışmalarımızlasürdürülebilir bir dünya için sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Bütün bu ‘Gezegene Teşekkür’ niteliğindeki sürdürülebilirlik eforlarımız bizleri daha iyi bir gelecek için çok heyecanlandırıyor.Küresel iklim kriziyle mücadelede her birağacın tüm tabiatın nefesi olduğunu biliyoruz” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz’ın da konuşmacı olarak yer aldığı basın toplantısında iklim krizine ve daha iyi bir gelecek için sorumluluklara değinildi. Prof. Dr. Levent Kurnaz; “Biz yeryüzünün sahipleri değil, bakıcılarıyız. Bu gezegeni çocuklarımıza aldığımızdan daha güzel ve sağlıklı biçimde teslim etmek de en önemli görevimiz. Bizim yarattığımız tahribat gezegenin limitlerine dayanmış durumda ve önlem alınmadığı takdirde gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmamız mümkün olmayacak” dedi.

‘Gezegene Teşekkür’ projesini, küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir ve inovatif çevre teknolojileri geliştiren sosyal girişim ecording ile hayata geçiren Rebul Şirketler Grubu, 500.000 tohum topunuecoDrone’lararacılığıyla toprakla buluşturacak. Farkındalığı artırmak adına müşterilerini de bu projenin bir parçası yaptıklarını ifade eden Rebul Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nüket Filiba;“Yeryüzünde yeşil bir iz bırakmak için başlattığımız bu projede hep birlikteyiz. Müşterilerimiz,satın aldıkları her Rebul ve Atelier Rebul ürünü ile projeye destek verebiliyorlar. Atelier Rebul mağazaları, www.atelierrebul.com.tr’den alınan ürünlerle QR kodlarımız müşterilerimize ulaşıyor. Bu QR kodlarını okutup ağaçlandırma yapılacak alanda, yer almasını istedikleri ağaç tohumunu seçebilecek vetohum toplarının büyüme yolculuğunu e-mail ile takip edebilecekler. Rebul ve Atelier Rebul web sitelerimizdeki sayaçlarla kaç tohum topu atıldığını da takip edebilecekler. Bu tohum topları, ağaçlandırılacakbölgelerde yaşayan kadınlar tarafından hazırlanıyor, bunun için özel bir eğitim alıyorlar. Yani iklim krizine karşı bir yandan da kadınlarla birlikte mücadele ediyoruz. Bu da bizim için büyük mutluluk “dedi.

Atelier Rebul markasıyla da doğa dostu ürün hareketini sürdürdüklerini belirten Rebul Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nüket Filiba; “Doğa dostu ürün hareketimizle güzelliğin 3R’sini ‘Refill/Reuse/Reduce’ olarak kabul ediyor ve;yeniden doldurun, yeniden kullanın, atıkları azaltın, bunları tekrar edin diyoruz. 7 senedir mağazalarımızda bulunan dolum ünitelerinde devam ettiğimiz ‘tekrar doldurulabilir’ ambalaj projemizi hem kolonya hem de parfüm ürünlerini kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Tükenen kolonya ve İmza Koleksiyonu parfümleri, ambalajlarını atmadan mağazalarda tekrar doldurulabiliyor, bu adımla da Atelier Rebul markamız bir ilke imza atıyor. Daha az şişe, daha az kapak, daha az etiket ve daha az kartonla daha az atık sağlıyoruz. Buna ek olarak; yeniden doldurulamayan spreyli cam şişe kolonyalarımız için mağazalarımızda geri dönüşüm atık kutuları oluşturduk. Bu cam atıkları geri dönüştürürken müşterilerimizi dedolum kolonyalarına teşvikediyoruz. Atelier Rebul sıvı sabunlarımız da haziran ayından itibaren standart ambalaja göre %78 daha az plastik tüketimi sağlayan Refill ambalajlarla müşterilerimizin karşısına çıkacak” dedi.

Temiz gezegen ve temiz gelecek için ‘temiz formül’ü benimseyen Rebul Şirketler Grubu,doğadan ilham alıyor, bilim ve en son teknolojiyi takip ederek hem müşterilerihem de çevre için, doğal, güvenli ve temiz içerikler kullanmayı hedefliyor. Rebul Şirketler Grubu, eczacılığın vazgeçilmez bir parçası olan bitkilere, geçmişteki arşivlerine, doğal kokuya, geleneksel yöntemlere odaklanıyor, doğal ve sağlıklı ürünlerden oluşan koleksiyonlarla müşterileriyle buluşuyor.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete başlayanyeni fabrikasında 1 Mayısitibari ile%100 yenilenebilir enerji kullanıldığı bilgisini de paylaşan Filiba; “Rebul Şirketler Grubu için, 2020’nin en büyük yatırımı, yeni fabrikamız oldu. Taşınma işlemlerini neredeyse tamamladığımız yeni fabrikamızdasürdürülebilir bir dünya için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@