banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Sabancı Üniversitesi En Girişimci ve Yenilikçi Vakıf Üniversitesi Seçildi

TÜBİTAK öncülüğünde "2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" sonuçları T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklandı.

Güncel 23.12.2021, 16:30 Melike Kaya Bayram
97
Sabancı Üniversitesi En Girişimci ve Yenilikçi Vakıf Üniversitesi Seçildi

TÜBİTAK tarafından hazırlanan "2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”nde, Sabancı Üniversitesi vakıf üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldı.

"2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi"nde ilk üçteyer alan üniversiteler ve puanları şöyle: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 83,70 puan, Sabancı Üniversitesi 75,72 puan, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 72,52 puan.

2021 yılı değerlendirmesi “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği”, “Fikri Mülkiyet Havuzu”, “İşbirliği ve Etkileşim” ve “Ekonomik ve Toplumsal Katkı” boyutlarından ve bu boyutların altında yer alan 23 göstergeden oluşan GYÜE’de, Sabancı Üniversitesi “Fikri Mülkiyet Havuzu” ile “İşbirliği ve Etkileşim” alanlarında ilk sırada yer aldı.

Üniversitelerin sıralamasının belirlendiği 23 gösterge ise bilimsel yayın sayısı, atıf sayısı, proje sayısı, proje fon tutarı, ödül sayısı, doktora mezun sayısı, ulusal patent belge sayısı, ulusal faydalı model belge sayısı, uluslararası patent başvuru sayısı, uluslararası patent belge sayısı, iş birliği ve etkileşim boyutu, sanayi iş birlikli proje fon tutarı, uluslararası proje sayısı, uluslararası iş birlikli proje fon tutarı, dolaşım sayısı, TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı Öğrenci Sayısı, akademisyen firma sayısı, öğrenci/mezun firma sayısı, akademisyen firmalarının net satış geliri başlıkları altında ele alındı.

Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici, 2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde vakıf üniversiteleri arasında birinci sırada yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek:

“Sabancı Üniversitesi olarak gerek dünya üniversiteleri sıralamalarında gerek ulusal ve uluslararası başarı endekslerinde en üst sıralarda yer alıyoruz. Öğretim üyelerimizin, araştırmacılarımızın, mezunlarımızın ve öğrencilerimizin başarılı çalışmaları başta olmak üzere sanayi ve kamu kuruluşları ile gerçekleştirdiğimiz araştırma projelerimiz, girişimlerimiz ve iş birliklerimiz ile birçok ilke imza atmaya devam ediyoruz. 2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde de vakıf üniversiteleri arasında yeniden birinci sırada yer almamız “Birlikte yaratmak ve geliştirmek” misyonumuzun bir sonucudur. Seçilmiş küresel ve bölgesel sorunları çözmek ve çözecek insan yetiştirmek stratejisi ile araştırmayı temel odağına alan üniversitemizin elde ettiği başarılar ile bugün Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi vakıf üniversitesi olması bizlere gurur veriyor.” dedi.

2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ilk 50 üniversite sıralamasına https://www.tubitak.gov.tr/tr/icerik-2021-girisimci-ve-yenilikci-universite-endeksi adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@