banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Sabancı Vakfı’ndan Rekor Sürede Hatay’da Okul Açılışı

Sabancı Vakfı ve Bridgestone Katkılarıyla Hayata Geçen Sabancı Lassa Ortaokulu Açıldı.

Güncel 22.05.2023, 10:30 Melike Kaya Bayram
140
Sabancı Vakfı’ndan Rekor Sürede Hatay’da Okul Açılışı

Sabancı Vakfı, depremden en ağır hasarı alan illerden en yoğun öğrenci nüfusuna sahip Hatay’da ikinci okulu Sabancı Topluluğu şirketlerinden Brisa’nın ortaklarından Bridgestone katkılarıyla açtı. Çelik malzemeden inşa edilen ve rekor sürede tamamlanan Sabancı Lassa Ortaokulu’nun açılışı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na denk gelen özel bir günde gerçekleştirildi.

“Hatay’a 3 Ayda 3 Okul” sözü kapsamında çocukların ve öğretmenlerin okul ortamında buluşması, eğitimin kaldığı yerden devam etmesi için şimdiye kadar iki okul açılışı yapan Sabancı Vakfı’nın ilk açtığı okul Reyhanlı ilçesindeki Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Vakıf, Dörtyol ilçesindeki Sabancı Lassa Ortaokulu’ndan sonra, 21 Haziran’da Arsuz ilçesinde bir ilkokulun daha açılışını yapacak. Tamamlanan tüm okullar, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak.

Deprem bölgesinde eğitim-öğretimin aksamaması için hızla okul projelerini hayata geçirdiklerini ifade eden Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Afet bölgesinin yeniden ayağa kalkması için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Öncelikli konulardan biri olarak gördüğümüz eğitimin bölgede devam etmesi amacıyla, Hatay’a 3 ayda 3 okul kazandırmak için harekete geçmiştik. Birinci okulumuz Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni bizim için anlamı büyük olan bir tarihte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay’a kazandırdık. Şimdi de Brisa’nın ortaklarından Bridgestone katkılarıyla hayata geçirdiğimiz ikinci okulumuz Sabancı Lassa Ortaokulu’nun açılışını 19 Mayıs gibi özel bir günde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Depreme dayanıklı ve çelik malzemeden inşa edilen okulumuzda öğrencilerin koridorları, sınıfları dolduracağı günleri heyecanla bekliyoruz.” dedi. 

Brisa Genel Müdürü Haluk Kürkçü “Afet bölgesinde yaraların sarılması için desteklerimize ilk günden itibaren devam ediyoruz. Biliyoruz ki bölgenin çözüm bekleyen en önemli konularının başında eğitim geliyor. Bu kapsamda, şirket ortaklarımızdan Bridgestone ve Sabancı Vakfı katkılarıyla hayata geçen “Sabancı Lassa Ortaokulu”nu Cumhuriyetimizin en önemli kilometre taşlarından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda açmak bizim için çok kıymetli.  Eğitimin kaldığı yerden devam etmesi, gençlerimizin tekrar sınıflarına dönmeleri, arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle bir an önce buluşması için okulumuza son dokunuşları yapan ve seferber olan tüm Brisalı gönüllülerimize de çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile tüm gençlerimizin ve ülkemizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

Brisa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tomio Fukuzumi,“ Bridgestone olarak, topluma, herkes için erişilebilirlik sağlayarak katkıda bulunmak en büyük taahhütlerimizden bir tanesi. Tüm dünyayı üzüntüye boğan Maraş depreminin ilk gününden itibaren kaynaklarımızı, depremden etkilenen bölgeye yönlendirmek için harekete geçtik. Gelecek nesiller için eğitime erişimin devamlılığı adına Hatay’da Sabancı Lassa Ortakokulu’nun açılmasına katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Bu okulun bütün öğrenci ve öğretmenlerine ve ayrıca ailelerine iyi dileklerimi gönderiyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.

Sabancı Lassa Ortaokulu’nun açılışa hazır hale gelmesi için gönüllü olarak katkı sağlayan Sabancı Vakfı ve Brisa çalışanları, öğrencilerle birlikte fidan dikimi, duvar boyama, kütüphane oluşturulması gibi aktivitelerin yanı sıra basketbol ve voleybol oynayarak da keyifli zaman geçirdi. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@