banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Sağlık Sigortasına Olan İlgi 2021’de De Artacak

Sigorta Cini CEO’su Erdem Aydınlı: “Pandemi sonrası yeni yaşam tarzına uygun ürünlerin ortaya çıkmasıyla sigortalılık oranı artacak”

Güncel 29.03.2021, 15:15 29.03.2021, 14:49 Melike Kaya Bayram
156
Sağlık Sigortasına Olan İlgi 2021’de De Artacak

Bir yıldan uzun süredir hayatımızda olan pandemi sigortacılık sektörüne de yeni bir bakış açısı getirmeye başladı. Değişen yaşam koşulları ile birlikte sigortacılık sektörüne ilişkin enstrümanlarda da farklılaşmalar yaşanmaya başladı.


Klasikleşmiş sigortacılık anlayışının dışında bir perakende sigorta mağazası zinciri olarak hizmet veren Sigorta Cini  CEO’su Erdem Aydınlı,  özellikle evden çalışmayla birlikte şirketlerin siber risklere çok daha açık olduğunu ve bu doğrultuda yeni sigorta enstrümanlarının ortaya çıktığını belirtti. Erdem Aydınlı, “Sigorta hayatı yakından takip eden bir sektör. Pandemi ile birlikte yaşam tarzlarımız büyük ölçüde değişti. Bu doğrultuda yeni sigorta ürünleri hayatımıza girmeye devam ediyor.  Bazı sigorta ürünlerinin özellikleri değişiyor. Örneğin arabası olan müşterilerimize yıllık kasko yapmak yerine kullandıkça öde yöntemine ilişkin ürünler üzerinde çalışılıyor. Bunun dışında parametrik sigorta ürünleri de gündemde. Örneğin iklim değişikliğinden kaynaklanan dolu hasarına yönelik özel sigorta paketleri de araç sahiplerinin tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. Bu doğrultuda daha yenilikçi, güncel, yeni hayat tarzlarına yönelik ürünlerin ortaya çıkması ile sigortalılık oranının artacağını düşünüyoruz”dedi.

SAĞLIK SİGORTASINA OLAN İLGİ 2021’DE DE ARTACAK”

Tüm bunlarla birlikte 2020 yılında olduğu gibi bu senede sağlık ve özellikle de tamamlayıcı sağlık sigortası oranlarının artacağına dikkat çeken Sigorta Cini  CEO’su Erdem Aydınlı, pandemi ile birlikte hastanelere gitmek istemeyenler için geliştirilen online diyetisyen, psikolog, danışmanlık gibi hizmetlerin de sağlık sigortası kapsamı altına alınabileceğini söyledi. Ayrıca Erdem Aydınlı, bireysel emeklilik sistemine 18 yaşın altındaki bireylerin dahil edilmesine yönelik kararın hem ekonomi hem de Türk halkı için oldukça olumlu olacağını kaydetti.  Aydınlı son olarak şu açıklamalarda bulundu: “Bireysel emeklilik sisteminin kapsayıcılığının artmasını oldukça olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Bireysel emeklilik sistemi toplumumuzun tasarruf etmesini de sağlıyor. Halkımızın tasarruf eğiliminin artmasının uzun vadeli olarak ekonomiye de olumlu etkisi olacak. Fakat bununla birlikte bireysel emeklilik sistemi yine de istenilen seviyelere ulaşmış değil. Bu farkındalığın daha da artacağını düşünüyoruz”.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@