banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank TOSB'u Ziyaret Etti

Bakan Varank, TOSB Yönetim Kurulu ile Görüştü, Fabrikalarda İncelemelerde Bulundu.

Güncel 02.06.2021, 10:45 02.06.2021, 10:46 Melike Kaya Bayram
197
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank TOSB'u Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın da örnek endüstri parkları arasında yer alan TOSB’u (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) ziyaret ederek, fabrikalarda incelemelerde bulundu. Bakan Varank, ziyareti kapsamında TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam, TOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Burhanoğlu, İgal Zakuto ve Oğuzhan Deniz ile TOSB Bölge Müdürü Murat Demir ile bir araya geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ın TOSB Yönetim Kurulu ile yaptığı görüşme sırasında organize sanayi bölgesinin faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi. TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dudaroğlu, TOSB’un yıllık 1,7 milyar dolarlık ihracatı, 2,5 milyar dolarlık cirosu, 85 faal üretim tesisi, 17 Ar-Ge ve bir adet inovasyon merkezinin yanı sıra 36 start up projesine paydaşlık yapması ile Türkiye otomotiv sektörüne büyük bir katkı sağladığını vurguladı. Toplamda 2 bin 800 dönümlük alana sahip TOSB’daki 92 sanayi parselinden 85’inde üretim yapıldığını belirten Dr. Dudaroğlu, “Türkiye’nin tedarik sanayi merkeziyiz. 25 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. İstihdamımızın giderek artması hem sektörümüz hem de bölgemiz için son derece kıymetli” diye konuştu.

“OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN İNOVASYON MERKEZİNE DÖNÜŞÜYORUZ”

Üniversite – sanayi işbirliğine son derece önem verdiklerinin altını çizen Dr. Dudaroğlu, TOSB-Gebze Üniversitesi MBA Programı’nın da söz konusu örnek işbirlikleri arasında yer aldığını ve programın üçüncü dönem mezunlarını verdiğini söyledi. “Otomotiv sektörünün inovasyon merkezine dönüşüyoruz” ifadelerini kullanan Dr. Dudaroğlu, TOSB İnovasyon Merkezi’nin de hem faaliyetleri hem de start-up-sanayi iş birliğine yönelik misyonu ile bu dönüşüme büyük bir katkı sunduğunu vurguladı.

PANDEMİ DÖNEMİNDE SEKTÖRÜN EN BÜYÜK YATIRIMINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI!

TOSB’da devam eden yatırımlar hakkında da bilgiler veren Dr. Dudaroğlu, pandemi döneminde sektörün en büyük yatırımına ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Otomotiv endüstrisinin lider üreticilerine yönelik; şasi aksamı, sıcak ve soğuk şekillendirilmiş gövde iskelet, metal dış görünüm parçaları ile bunlara ait kalıpların tasarım ve üretimini gerçekleştiren Beyçelik Gestamp’ın TOSB’da kuracağı yeni fabrika yatırımı için imzaların atıldığını anımsatan Dr. Dudaroğlu, Toyotetsu’nun ilave 9 bin metrekarelik yatırımı ile 2023 yılında pres panel parçaları üretimi gerçekleştireceğini ve toplamda 49 bin 189 metrekarelik alana sahip şirketin bin 250 kişiye istihdam sağladığını belirtti. Sektörün sorunlarına değinen Dr. Dudaroğlu, TOSB’un bulunduğu bölge için çözüm bekleyen konuları da aktardı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, TOSB Yönetim Kurulu ile yaptığı görüşmenin ardından TOSB’da faaliyet gösteren Çelikel, Kanca, Farplas, Toyotetsu Otomotiv şirketlerinin fabrikalarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’a fabrika ziyaretleri sırasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da eşlik etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@