banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Tatmetal’den Geleceğe Anlamlı Destek

Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi (Bilsem), Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katıldığı bir törenle resmi olarak açıldı.

Güncel 12.03.2021, 17:05 Melike Kaya Bayram
389
Tatmetal’den Geleceğe Anlamlı Destek

Ağustos’unda yeni yerleşke inşası tamamlanan ancak pandemi koşullarından dolayı resmi açılışı gerçekleştirilemeyen Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi (Bilsem), Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katıldığı resmi bir törenle açıldı. Törende Zonguldak milletvekilleri, il ve ilçe kamu ve idari yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.

TATMETAL’DEN EĞİTİM VE KÜLTÜRE ANLAMLI DESTEK

Kdz. Ereğli’nin eğitim vadisi olarak bilinen Kırmacı bölgesinde yeni binasına kavuşan Bilsem’in en büyük destekçisi ise Türkiye’nin lider yassı çelik üreticilerinden Tatmetal oldu. Hem bölgesel hem de ülke genelinde toplumsal gelişime yönelik faaliyetlerin her zaman destekçisi olduklarını vurgulayan Tatmetal Yönetim Kurulu Üyesi Hayretin Yavuz, konuşmasında şunları söyledi: “Nitelikli eğitim günümüzde artık bir ihtiyaç. Mesleki ve sosyal açıdan donanımlı nesiller yetiştirmek de bizim görevimiz. İşte biz de bu sorumluluktan payımıza düşeni üstlendik. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olarak hem büyüdüğümüz topraklara olan borcumuzu ödemek hem de ülkemizin geleceğine imza atacak gençlerimize anlamlı bir yatırım yapmak istedik. Yürekten inanıyorum ki, Bilsem’den mezun olacak çocuklarımız, gelecekte adından çok söz ettirecek iş insanları, bilim insanları ve sanatçılara dönüşerek ülkemizi birçok kulvarda başarıyla temsil edeceklerdir.”

NİTELİKLİ EĞİTİM, DÜNYA ÇAPINDA BAŞARI

Zihinsel, müzikal ve görsel kategorilerde özel yetenekli öğrencilerin becerilerini geliştirebilmesi ve en üst düzeyde kullanabilmesi amacıyla kurulan Bilsem, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliği’ne tabi olarak örgün eğitime destek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. 5 dönümlük bir arazide yer alan yeni binasında destek eğitim odaları, uygulama atölyeleri, laboratuvarlar, derslikler ve kültür ve spor alanları içeren ve 206 öğrenciye ev sahipliği yapan Bilsem’in ulusal ve uluslararası birçok başarısı bulunuyor.

6 aşamadan oluşan Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nın 2020 edisyonunda; 1’inci etapta 2 dünya şampiyonu, 3’üncü etapta 4 dünya şampiyonu ve 4’üncü etapta 7 dünya şampiyonu çıkaran Bilsem, TÜBİTAK’ın düzenlediği bölgesel ve ulusal birçok yarışmada da finalistlik ve şampiyonluğu elinde bulunduruyor.

Bilsem ayrıca pandeminin yoğunlaştığı 2020 Mayıs’ında solunum sorunu yaşayan hastaların yer değişikliklerinde kullanılabilecek taşınabilir mekanik ventilatör prototipi üreterek de gündeme gelmişti.

Sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda yeni nesilleri geleceğe hazırlamayı çalışma kültürünün bir parçası olarak gören Tatmetal’in Kdz. Ereğli’de eğitim ve kültür alanına yaptığı diğer yatırımlar arasında Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi ve Cemile Tatoğlu Anaokulu da yer alıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@