banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Teknopark İstanbul Yeni Girişimci Adaylarını Bekliyor

Siber güvenlik girişimleri, özelleştirilmiş altyapı ve hızlandırma programı ile Teknopark İstanbul’da desteklenecek.

Güncel 27.12.2021, 11:00 Melike Kaya Bayram
129
Teknopark İstanbul Yeni Girişimci Adaylarını Bekliyor

Dünyanın en önemli risk faktörleri arasında yer alan ‘siber güvenlik’ alanında Türkiye’nin de çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda şimdiye kadar 450’den fazla girişimciye kuluçka hizmeti, 850’den fazla da hızlandırma hizmeti veren Teknopark İstanbul, bu defa da İSTKA desteği ile siber güvenlik dikeyinde erken aşama girişimcilerine destek verecek.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘MÜSİAD Vizyoner 2021: Fark Et’ zirvesindeki Teknopark İstanbul standında açıklama yapan Genel Müdür Bilal Topçu, “Ülkemizin siber alandaki yetenekli beyinlerinin kaybolmasını ya da başka ülkelere girmelerini istemiyoruz. O yüzden hem Türkiye’nin milli güvenliği, hem de küresel güvenlik açısından kritik olan ‘Siber Güvenlik’ alanında yerli ürünler çıkarmaya devam ediyoruz. 31 Aralık 2021’e kadar başvuruları almaya devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

SAVUNMA SANAYİ BAŞKANLIĞI İŞ BİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLECEK

Cybercube programının, siber güvenlik odağında proje fikrini doğrulamış girişimcilerin çıkarma aşamasında oldukları ürünlerini doğrulama ve satışa hazır getirme amacıyla; eğitim, mentorluk, danışmanlık, bilişim laboratuvarı sunucu odası, bulut veri depolama gibi benzersiz destekler sunacağını belirten Teknopark Genel Müdürü Topçu, “6 ay boyunca sürecek programda girişimciler için ‘demoday’ etkinliği de yer alacak. Savunma Sanayi Başkanlığı ve Siber Güvenlik Kümelenmesi iş birliğinde yürütülecek.Cybercube programı 3 dönem boyunca desteklenecek. Performans değerlendirme kriterleri yüksek girişimlere 6 ay ek süre imkanı verilebilecek” diye konuştu.

Topçu, Teknopark İstanbul ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi ortaklığında siber güvenlik ekosisteminin güçlü oyuncularıyla birlikte oluşturulan Cybercube’ün, dijital dönüşümün beraberinde getirdiği siber tehditlere karşın yenilikçi siber güvenlik girişimlerin artmasına ve siber saldırıların azalmasına katkı sağlayacağına da vurgu yaptı.

BAKAN VARANK’TAN ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

MÜSİAD Vİzyoner 2021 Zirvesi’nde düzenlenen ödül töreninde, Teknopark İstanbul'un Kuluçka Merkezi CubeIncubation’da faaliyet yürüten şirketler arasında yer alan ‘İstanbul Çekirdek’e de ödül verildi.  2020’de kurulduktan sonra Teknopark İstanbul CubeIncubation’a kabulü gerçekleşen ‘İstanbul Çekirdek’ firmasının Kurucu Ortakları Emin Yücel ve Faddale Demir’e ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verdi. Şirketin genç ortakları, inovatif ürünleri ile Almanya ve Katar gibi ülkelerde uluslararası şirketlerlerle yaptıkları ticari anlaşmalarla 20 bin TL’lik ödül almayı başaran üç şirketten biri oldu.

Siber güvenlikçilere sağlanacak destekler ise şu şekilde:

-Kuluçka Merkezi Kullanım İmkanı,

-7/24 paylaşımlı çalışma alanları,

-Ortak çalışma alanı ve Sabit masa, Siber Güvenlik Laboratuvarı, Sunucu Odası,

-Birebir Danışmanlık, Mentorluk, Satış ve Tasarım Desteği, Finansal Hukuk ve Fikri Haklar Danışmanlık, İş Geliştirme ve Yönetim Uygulamaları,

-Bulut Veri Depolama, Sunum Hazırlama, Yatırım Öncesi OnePager Hazırlama,

-Yatırımcı Görüşmeleri, İş Birliği Görüşmeleri, Demo Gününe Katılım Sağlama İmkanı.

Başvuru: https://www.cubeincubation.com/basvur

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@