banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

TKYD’nin “Kurumsal Yönetim Ödülü” 8’inci kez Sütaş’ ın oldu

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin “halka açık olmayan reel sektör şirketi” kategorisinde verdiği Kurumsal Yönetim Ödülü’ne 8’inci kez Sütaş layık görüldü.

Güncel 05.04.2023, 16:45 Melike Kaya Bayram
10
TKYD’nin “Kurumsal Yönetim Ödülü” 8’inci kez Sütaş’ ın oldu

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD), Kurumsal Yönetim Ödülleri 4 Nisan Salı günü TÜSİAD Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. TKYD’nin, “halka açık olmayan reel sektör şirketi” kategorisinde verdiği Kurumsal Yönetim Ödülü,  8’inci kez Sütaş’ın oldu. Bu yıl 96,04 puan ile halka açık olmayan reel sektör şirketi olarak en yüksek notu alan Sütaş, 2015 yılından beri bu kategoride birinciliği elinde tutuyor.

Kurumsal Yönetim Zirvesi’nde düzenlenen törende ödülü, TKYD Başkanı Dr. Tamer Saka’dan alan Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Yılmaz, “Günümüzde tüm kurumların artık çok daha hızlı, esnek, çevik, dayanıklı ve rekabetçi olması gerektiği bir gerçek. Bunu da kurumsal yönetimin gerektirdiği anlayışla çalışan, ortak aklı yönetebilen, kaynaklarını doğru planlayabilen, insana ve doğaya saygı duyan kurumların başarması mümkün. Kuşkusuz bu uzun soluklu bir yolculuk. Biz, süt ve süt ürünleri sektöründe uzmanlaşıp büyürken bu süreçte kurumsal yönetimi kendimize pusula olarak belirledik. Değerlerimiz ve evrensel kurumsal yönetim ilkeleri doğrultusunda kurumsal yapımızı, her geçen gün daha da geliştirip güçlendiriyoruz.” diye konuştu.

Evrensel kurumsal yönetim ilkelerinin şirket içinde benimsenmesi ve daha da geliştirilmesi amacıyla 2015 yılında Yönetim Kuruluna bağlı Kurumsal Yönetim Komitesi’nin kurulduğunu kaydeden Duygu Yılmaz, “Herhangi bir zorunluluğumuz olmamasına rağmen 2015 yılından beri kurumsal yönetim ilkelerine uyumumuz, bağımsız derecelendirme kuruluşları tarafından değerlendiriliyor. Her geçen yıl şeffaflık ve hesap verebilirlik başta olmak üzere birçok ilkede önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Yaptığımız çalışmalar ile yönetim derecelendirme notumuzu, her yıl daha da yukarı seviyelere çekerek 2022 itibarıyla 96,04’e çıkarmayı başardık. 2015’ten bugüne, 8 yıldır üst üste TKYD’nin halka açık olmayan reel şirket kategorisinde en yüksek nota sahip şirket ödülünü almak ise bize çok büyük gurur veriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@