banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Tüketiciler Plastik Ambalajı “Kötü” Buluyor

Musa Çelik ayrıca, küresel tüketicilerin çevre sağlığı için ambalaj materyallerine tahmin edilenden daha fazla dikkat ettiğini belirtiyor.

Güncel 09.03.2023, 10:45 09.03.2023, 10:07 Melike Kaya Bayram
9
Tüketiciler Plastik Ambalajı “Kötü” Buluyor

Global bir araştırma şirketi olan Euromonitor’ün 2022’de 32.365 tüketiciyle gerçekleştirdiği “Tüketicinin Sesi” araştırması sonuçlarıyla hazırlanan raporda Avrupa, Latin Amerika ve Kuzey Amerika’da tüketicilerin yalnızca %10’undan azı plastiğin çevre için sürdürülebilir olduğuna inandığını belirtti. Asya Pasifik ve Orta Doğu/Afrika bölgeleri de dahil olmak üzeretüm bölgeler için plastik, listenin son sırasında yer alıyor. Sürdürülebilirlik yeni bir kavram olmasa daözellikle artan doğal afetlerle birlikte iklim krizi ve çevreye verilen zarar iyice gözle görülmeye başlarken tüketicilerin birçoğu bu kavrama daha duyarlı hale geliyor. Rapora göre çevre için daha iyi olduğuna inanılan materyaller arasında geri dönüştürülebilir, biyolojik olarak çözünebilir ve kağıt ambalajlar ilk sıralarda yer alıyor. Konuyla ilgili Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, özgünlükle ve dünya adına ortak fayda misyonuyla yaratılan ambalajların, markalara küresel çapta tüketici sadakati kazandıracağına inandıklarını vurguluyor.

Plastiğe Antipatik Bir Tüketici Kitlesi ile Karşı Karşıya

Tüketiciler,“Çevreyi pozitif yönde etkilemek ve daha sürdürülebilir yaşamak için ne yaparsınız?” sorusunda %56,4 oranında plastik kullanımını azalttıklarını belirtiyor.Bunun ambalajda sürdürülebilirlik tercihlerini gözler önüne seren araştırmanın en çarpıcı bulgularından biri olduğunu vurgulayan Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, “Plastiğe açıkça antipati duyan bir tüketici kitlesiyle karşı karşıyayız ancak çözümü de yine önümüzde duruyor.Sürdürülebilir yaşamak için kazandıkları alışkanlıklar arasında 3.sırada geri dönüştürülebilir ürünlere yöneldiklerini görüyoruz, üstelik de%53,3 oranıyla. O halde çevreye, zamana ve tüketiciye ayak uydurmanın zamanı geldi diyebiliriz.”yorumlarında bulunuyor.

“Duyarlılık Sürdürülebilirlik için Bir İtiş Yaratacak”

“Ambalaj ve Sürdürülebilirliğin Geleceği” raporunda da ortaya konulduğu üzere neredeyse tüm bölgelerde tüketiciler çevre sağlığına önem verirken markaların duyarlı olmaları kaçınılmaz. Ambalaj üretim ve tüketimlerinde döngüsel bir ekonomiye hızlıca geçmenin kolay olmadığını sıklıkla belirten Musa Çelik, “Plastik tamamen ortadan kaldırılamayabilir ancak azaltılabilir ve negatifleri tasarlanabilir.Markalar ambalaj tasarımlarında malzeme konusunda plastik gibi çevreye zararlı etkileri kanıtlanmış seçenekler yerine geri dönüştürülebilir ve daha uzun ömürlü seçeneklere yönelebilir. Bu malzemeler özelliklerine göre yeniden kullanılabilir, parçalanabilir ya da geri dönüştürülebilir şekilde planlanırsa da süreç, çevre odaklı ilerlemiş olacak ve bu sayede döngüsel ekonomiyi destekleyebilmek mümkün hale gelecektir.” yorumlarını yapıyor.Çelik, sözlerini duyarlılığın sürdürülebilirlik için muhteşem bir itiş yaratacağını vurgulayarak tamamlıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@