banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Turizme Online Tahsilat Teknolojisi ile “Can Suyu”

Turizm’de “Netahsilat” İle Online Ve “Uzaktan” Güvenli Tahsilatla “Kesintisiz” Tahsilat Devrimi

Güncel 17.03.2021, 16:05 17.03.2021, 15:03 Melike Kaya Bayram
223
Turizme Online Tahsilat Teknolojisi ile “Can Suyu”

Eçözüm Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Refik Sarıtepe, “Turizm sektörünün en önemli sorunlarından biri, birçok sektörle ortak konu olan tahsilat / ödeme konusu. Eçözüm olarak “Tahsilat/Ödeme” konusunda turizm sektörüne can suyu verecek olan, tüm nakit akışlarını güvenli, hızlı ve online olarak gerçekleştirebilecekleri “Netahsilat – Turizm Tahsilat Sistemi”ni sunduk. Sektördeki yüzlerce firma online tahsilat ekosistemine hızla adapte oldu. Turizm sektörü Covid-19 döneminde sekteye uğrayan nakit akışını online tahsilat çözümleriyle düzenliyor.” dedi. 

Turizm sektöründe firmaların ana sorunlarının başında gelmekte olan “ChargeBack” sorunu da “Netahsilat - Turizm Tahsilat Sistemi” ile çözüme kavuşmakta. “ChargeBack” ters ibraz - ödeme itirazı olarak adlandırılabilir. Mail order yöntemi ile yapılan kredi kartı ödemelerinde 3D Secure şifresi kullanılmadığı için işlem sonrasında kart sahibinin bu işleme itiraz etme hakkı ortaya çıkmaktadır. Güvensiz işlem olarak nitelendirilen bu durumlarda itiraz gelmesi durumunda banka ödemeyi kart sahibine iade eder ve sonrasında işlemi yapan firma hukuki süreçlere başvurarak hakkını arayabilir. Bu süreç turizm sektörünün dinamiklerinde işletme sahipleri için hem para hem zaman kaybı olarak gün yüzüne çıkıyor. Netahsilat ile yapılan ödemeler de “3d secure” doğrulaması ile yapılıyor ve firmaların yaptıkları tahsilatlar garanti altına alınmış oluyor, “ChargeBack” ters ibraz - ödeme itirazı sürecinde turizm sektöründe “Netahsilat” ile ödeme alan acente, otel ve firmalar süreçlerini sorunsuz sürdürüyorlar.

SAĞLIKLI NAKİT AKIŞI İÇİN TAHSİLAT’TA İNOVASYON ŞART!

Eçözüm Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Refik Sarıtepe, “Covid-19 ile başlayan dönemde turizm ödemeleri yeniden tanımlanmakta. Yapılan görüşmeler ve incelemelerde tahsilat ve ödeme stratejilerinin krizi atlatmak için en önemli anahtar olduğu ortaya çıkmaktadır. Gelinen noktada turizm firmalarının ana hedefleri nakit akışlarını korumak ve maliyetleri düşürmek. Sağlıklı nakit akışı ve güvenli tahsilat için “Netahsilat - Turizm Tahsilat Sistemi” ile firmalara büyük bir kolaylık sağlıyoruz. Turizm sektörüne özel oluşturduğumuz “Netahsilat” paketleri ile firmalar tahsilatlarını uzaktan, online olarak kredi kartı ile güvenli ve hızlı yapıyorlar. Farklı dillerde ve para birimlerinde dövizli tahsilat, sms veya email ile ödeme linki ileterek link ile tahsilat yapabiliyorlar. Böylelikle mail order ile tahsilat seçeneğine de gerek kalmıyor.” dedi.

“NETAHSİLAT IVR” İLE TAHSİLAT ÖZELLİĞİ İLE “KREDİ KARTI”NDA GÜVENLİ TAHSİLAT!

Turizm firmalar, “Netahsilat - Turizm Tahsilat Sistemi” kullanarak serbest tahsilat, rezervasyon sistemlerine entegre olarak tahsilat, SMS ve e-mail ile ödeme linki göndererek tahsilat ve IVR ile tahsilat gibi seçenekleri kullanabiliyorlar. “Serbest Tahsilat” seçeneği ile firmaya özel açılan ödeme sayfasına müşteri girerek ödeme işlemini gerçekleştirebiliyorlar. “Rezervasyona Entegre Tahsilat” özelliği ile, Netahsilat sistemini otel rezervasyon sisteminize kolayca entegre edebiliriz. Böylece müşterilerinizden rezervasyon alırken online olarak kredi kartı ile müşterilerinizin ödeme yapmasını sağlayabilirler. “SMS ve E-mail İle Tahsilat” özelliği ile uzaktaki müşterilerinden SMS veya e-mail ile ödeme linki göndererek TL veya dövizli ödeme alabilirler. Bu özellik ile müşteri telefon veya mailine gelen linke tıklayıp online olarak ödeme sayfanıza ulaşır. Kredi kart bilgilerini girerek güvenli bir şekilde ödemesini gerçekleştirir. Ayrıca kart bilgilerini kimseyle paylaşmasına gerek kalmaz. “Netahsilat IVR” ile tahsilat özelliği ile müşteri temsilcisi ile telefonda müşterilerden kredi kartı tahsilatı yapabilmekte. Öncelikle müşteri temsilcisi müşterinin kredi kartı ile ödeme yapması için robota yönlendirmektedir. Müşteri ise bu esnada kart bilgilerini telefon üzerinden tuşlayarak ödeme işlemini gerçekleştirebilir. Müşteri temsilcisi de işlemi takip eder ve sistem üzerinden ödemenin tamamlandığını görür fakat kart bilgilerini göremez. “Netahsilat - Turizm Tahsilat Sistemi” ile yapılan tüm ödemelerin tamamı güvenli bir şekilde 3d Secure özelliğiyle gerçekleşir ve ödeme işlemi gerçekleştiğinde mail ve SMS ile müşteriye ve firmaya bildirim gider. Firma sistem üzerinden ödemeleri anlık takip edebilir, kolayca iptal ve iade işlemlerini gerçekleştirebilir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@