banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Türk Öğrenciler ABD’de ‘Sessizliğin Sesi’ Projeleri İle Yarışacak

16 Türk öğrenci “Voice of Silence-Sessizliğin Sesi” projeleri ile ABD merkezli Future Problem Solving Club International yarışmasında ülkemizi temsil edecek.

Güncel 02.06.2022, 11:15 Melike Kaya Bayram
60
Türk Öğrenciler ABD’de ‘Sessizliğin Sesi’ Projeleri İle Yarışacak

Gelecek problemlerine çözüm bulmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren ABD merkezli uluslararası Future Problem Solving  Club International  (FPSPI) yarışmasının,Toplumsal Sorunlara Çözüm Üretme kategorisinin ulusal seçmelerinde,Sınav Eğitim Kurumları öğrencileri “Voice of Silence- Sessizliğin Sesi” projeleri ile Türkiye 1’incisi oldu. 75 okul ve 109 takım arasından 1’inci olan Sınav Koleji Ankara Merkez Kampüsü’nden 10’uncu sınıfa giden 16 öğrenciden oluşan “Voice of Silence” proje takımı, İngilizce öğretmenleri Arda Koç önderliğindehazırladıkları projeleri ile ülkemizi temsil etmek için yarışmaya katılmaya hak kazandı. Voice of Silence takımı öğrencileri10 Haziran tarihinde ABD’nin Massachusetts eyaletinde yapılacak yarışmaya online katılarak,ülkemiz adına dünya 1’inciliği elde etmeyi hedefliyor.

Voice of Silence takımı öğrencileri, 2021-2022 eğitim öğretim yılı boyunca “Weare here to hea ryou! - Sizi duymak için buradayız!”mottosuyla işitme kayıplılar için farkındalık yaratmak, “Sessizliğin Sesi” olmak için çeşitli proje ve etkinlikler hayata geçirdi.Öğrenciler düzenledikleri projeler ile işitme kayıplı bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmeyi, onlara destek olmayı ve toplumda bu konuda farkındalık oluşturmayı hedefledi. Öğrencilerilk olarak işitme kayıplıbireylerle iletişim kurabilmek için işaret dili öğrenerek projelerine start verdi. Proje kapsamında öğrenciler; işitme engellilerin yer aldığı okulları ziyaret etti, çeşitli etkinlikler ve sunumlaryaptı, geliri işitme cihazı almaya gücü yetmeyenlere bağışlanan kermesler düzenledi. 

Hedef yine dünya 1’inciliği

Takım koçu İngilizce öğretmeni Arda Koç, “FPSPI’da, görmediğimiz bu yüzden de fark etmemizin daha zor olduğu işitme kaybını konu aldığımız projemizle yer alıyoruz” diyerek, şöyle devam etti; “İşitme kaybı, toplumun büyük bir kesiminin göz ardı ettiği ancak birçok insanın hayatını doğrudan veya dolaylı yoldan etkileyen bir problem. Biz de bu önemli sorun hakkında farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.” Okullarının daha önceki  FPSPI yarışmalarından dereceler elde ettiğini de kaydeden Koç, “Dünya 1’inciliği, dünya 2’nciliği ve dünya 4’üncülüğümüz var. Şimdi de bu başarı zincirini kırmayarak, “Voice of Silence”projemiz ile dünya 1’inciliği elde etmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

FPSPI ile öğrenciler küresel sorunlara dikkat çekiyor

Yaratıcılık üzerine 1800’ün üzerinde araştırma ve sunumu bulunan Dr. E. Paul Torrance tarafından 1974 yılında kurulan FPSPI (Uluslararası Gelecek Problemleri Çözme Programı), ABD’de ve dünyada öğrenci eğitiminde kullanılan ve olumlu sonuçları ispatlanmış bir program olarak öne çıkıyor.Geleceğe dair problemleri çözme programı olan, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yarıştığı FPSPI; yaratıcı ve küresel düşünmeyi destekleyerek, günlük yaşamiçin gerekli temel problem çözme tekniklerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Çalışma ile öğrencilerin, küresel problem ile konuları vurgulamak ve çözüm üretmek için ileriye doğru bakmalarının yanı sıra, zaman yönetimi, öz kontrol, liderlik, sosyalleşme becerileri, teknoloji kullanımı, daha geniş zorlayıcı ve ilgi çekici akademik deneyim ve toplumsal hizmet konularında gelişmeleri hedefleniyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@