banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Türkiye Şampiyonası’nda 3 Altın Ve Çifte Rekor

Abdi İbrahim’in toplumsal yatırım programları çerçevesinde ana sponsoru olduğu Emre Sakcı, Türkiye Uzun Kulvar Yüzme Şampiyonası’ nda 3 altın madalya kazandı.

Güncel 18.07.2022, 19:30 Melike Kaya Bayram
29
Türkiye Şampiyonası’nda 3 Altın Ve Çifte Rekor

İLAÇ sektöründe 110 yıldır hayatı iyileştirme misyonuyla faaliyet gösteren, Türkiye’nin iyileştiren gücü Abdi İbrahim’in ana sponsorluğunu üstlendiği rekortmen milli yüzücü Emre Sakcı, İstanbul’da düzenlenen Türkiye Arena Kulüpler Arası Uzun Kulvar Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası’nda, 3 altın madalya kazanarak başarılarına yenilerini daha ekledi.

50 metre kurbağalamada 27.33’lük derecesiyle birinci olan  Emre Sakcı, 50 metre serbest yarışında da 22.09’la açık yaş Türkiye rekoru kırarak altın madalya kazandı. Sakcı’nın yer aldığı Fenerbahçe Yüzme Takımı da 4X50 serbest bayrak yarışında Türkiye rekoru kırarak altın madalyaya uzandı. Böylece Emre Sakcı şampiyonayı 3 altın madalya ve çifte rekorla kapatmış oldu.

Abdi İbrahim’in gençlik ve sağlık alanında yürüttüğü toplumsal yatırım programları çerçevesinde, 2024 Paris Olimpiyatları’nı kapsayacak şekilde 4 yıl süreyle ana sponsoru olduğu Emre Sakcı, 2021 yılında, 50 metre kurbağalamada 12 yıldır kırılamayan dünya rekorunu kırarak Türkiye’nin gururu olmuşu.

 “Abdi İbrahim olarak gelecekte de sporcularımızın yanında yer alacağız”

Emre Sakcı’nın gösterdiği performanstan büyük gurur duyduklarını belirten Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut şunları söyledi: “HEAL2030 adını verdiğimiz sürdürülebilirlik stratejimizi, ESG (Environmental, Social, Governance/Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) bakış açısıyla şekillendiriyoruz. Bu stratejimizin sosyal ayağındaki öncelikli başlıklarından biri de sağlık ve spor. Emre Sakcı’nın başarı yolculuğuna yönelik ana sponsorluk desteğimiz de bu anlayışın bir uzantısı. Abdi İbrahim’in sponsorluk desteği sonrası Sakcı önce Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası 50 metre kurbağalamada gümüş madalya aldı. ArdındanTürkiye Şehitkamil Arena Kulüpler Arası Kısa Kulvar Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kurbağalamada 24.95 ile dünya rekoru kırarak tüm Türkiye’nin gururu oldu. Geçtiğimiz haftalarda Akdeniz Oyunları’nda çifte gümüş madalya kazandı ve son olarak da Türkiye Uzun Kulvar Yüzme Şampiyonası’nı 3 altın madalya ve 2 Türkiye rekoruyla tamamladı. Kendisine verdiğimiz desteğin sonuçlara yansıması bizi çok mutlu ediyor.Emre de tıpkı Abdi İbrahim gibi sürekli yeni hedefler koyarak bunlara ulaşmak için ara vermeksizin çalışıyor. Türkiye’yi her platformda başarı ile temsil edip ilklere imza atıyor. Abdi İbrahim olarak gelecekte de sporcularımızın yanında yer almaya devam edeceğiz.”

Emre Sakcı da edindiği başarı karşısında çok mutlu olduğunu ifade ederek,“Kariyerimde beni ileri taşıyan her kulaçta, Abdi İbrahim’in de payı var. Verdikleri destek için kendilerine çok teşekkür ederim” dedi. 

Emre Sakcı kimdir?

Yüzmeye 3 yaşında başlayan ve 15 yaşında A Milli Takımına seçilerek ülkemizi yüzme branşında temsil eden Emre Sakcı, 2010 yılından bu yana Türker Oktay ve Bahar Oktay antrenörlüğünde Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusudur. Emre Sakcı 2013 Utrecht Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali, 2015 Bakü 1. Avrupa Oyunları, 2017 Bakü İslami Dayanışma Oyunları ve 2018 Tarragona Akdeniz Oyunları’nda Türk sporunu temsil etti ve 2015 yılında Türkiye Kulüplerarası Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda erkekler 50 metre kurbağalama seçmelerinde 26.67'lik derecesiyle dünya gençlerde dünya rekoru kıran ilk Türk sporcu oldu.

2018 yılında Çin'de düzenlenen Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kurbağalama kategorisinde 25.89'luk derecesiyle dünya beşincisi olan milli yüzücümüz, 2019 yılında İskoçya’da düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda erkekler 50 metre kurbağalamada gümüş madalya kazanarak Türk sporuna bu alandaki ilk madalyasını kazandırdı. 2020 yılında, Budapeşte’de düzenlenen Uluslararası Yüzme Ligi'nde 50 metre kurbağalama branşında 25.50’lik derecesiyle Avrupa Rekoru kırarak birinci oldu. Ligin devamında 50 metre kurbağalama branşında 25.29’luk derecesiyle kendisine ait olan Avrupa rekorunu geliştirerek altın madalya kazandı. Yaptığı derece dünyanın en hızlı ikinci derecesi olarak tarihe geçti.  Ardından 100 metre kurbağalamada 55.74’lük derecesiyle Avrupa rekoru kırarak birinci oldu ve uluslararası yüzme liginde 3 Avrupa rekoruna imza attı.

Tokyo Olimpiyatları'nda ilk kez olimpiyat tecrübesi yaşayan genç sporcu, Rusya’nın Kazan kentinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı ve 2019 yılındaki madalyasından sonra üst üste ikinci kez ikincilik kürsüsüne çıkarak tarihe geçti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@