banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Uni Baby Ve Migros’tan Plastik Kullanımını Azaltmak İçin İş Birliği

Migros ve Uni Baby, Yeniden Dolum İstasyonu Projesi ile plastik kullanımını azaltmak ve bu konuda tüketicilerde farkındalık oluşturmak amacıyla adım atıyor.

Güncel 04.10.2023, 12:29 Melike Kaya Bayram
29
Uni Baby Ve Migros’tan Plastik Kullanımını Azaltmak İçin İş Birliği

Bebek bakımını ve ihtiyaçlarını ön planda tutan Uni Baby, 69 yıldır perakende sektörüne öncülük eden Migros iş birliği ile plastik kullanımını azaltma konusunda farkındalık oluşturma ve sürdürülebilir bir gelecek için değer yaratma yolunda önemli bir adım attı. Bebek deterjanı kategorisinde annelerin en çok güvendiği ve tercih ettiği lider marka Uni Baby, sürdürülebilirliği iş modelinin merkezinde konumlandıran ve bu alanda öncü projelere imza atan Migros ile Uni Baby Bebek Deterjanı ve Yumuşatıcı Yeniden Dolum İstasyonu’nu hayata geçirdi.  

Yeniden dolum istasyonundan faydalanmak isteyenler, daha önce aldıkları “bebekler ve hassas ciltli yetişkinlere özel” Uni Baby deterjan veya yumuşatıcıların boş ambalajını Caddebostan MMM Migros mağazasına getirerek ambalajdaki barkodu okutuyor. Ardından şişesini dolum yapılacak bölüme yerleştiriyor. Dolum tuşuna bastıktan sonra dolum başlatılıyor. Dolum bittikten sonra sistemin yeniden verdiği barkod ile kasada ödeme yapılıyor. Müşteriler, bu adımları istasyon üzerindeki ekrandan da takip edebiliyor.

“Yeniden dolum konusunda bir bilinç ve tüketicide farkındalık yaratma arzusundayız”

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri CMO’su Bilge Çiftçi, projeye ilişkin olarak şunları söyledi: “Uni Baby, bebek deterjanı kategorisinde annelerin en çok güvendiği ve tercih ettiği lider marka. Ürünlerimizi bebeklerin ihtiyaçları doğrultusunda geliştiriyor, bebek cildine yönelik hassasiyetimizi çevre için de gösteriyoruz. Yarınlara sözümüzle daha sürdürülebilir bir gelecek için değer yaratmak üzere, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri olarak, İş Dünyası Plastik Girişimi (İPG) imzacısıyız. İPG plastik taahhütlerimiz kapsamında, 2022 yılında Uni Baby markamız altında 75 ton plastik azalttık. Tüketicilerimizin satın aldığı ambalajı birden fazla kez kullanmasına imkan sağlayan yeniden dolum istasyonuyla plastik kullanımının azaltılmasına destek olacağız. Bunun yanı sıra yeniden dolum konusunda da bir bilinç ve farkındalık yaratma arzusundayız.”

“Plastik kullanımının azaltılmasına yönelik farkındalığı artırma çalışmalarımız, hayata geçirdiğimiz iş birliklerimiz ile güçleniyor”

Migros Ticaret A.Ş. Kalite ve Çevre Yönetimi Direktörü Hülya Günay, “Migros İyi Gelecek Planımız çerçevesinde, sürdürülebilirlik alanında belirlediğimiz yol haritamız ve hedeflerimize iş ortaklarımız ve müşterilerimiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımızı dahil ederek yarattığımız pozitif etkiyi katlıyoruz. Plastik kullanımının azaltılmasına yönelik farkındalığı artırma çalışmalarımız, hayata geçirdiğimiz iş birliklerimiz ile güçleniyor. İş Dünyası Plastik Girişimi taahhüdümüz kapsamında, operasyonlarımızda iki yılda 463 ton azalma gerçekleştirdik. Uni Baby ile Caddebostan MMM Migros mağazamızda başlattığımız Yeniden Dolum İstasyonu Projemiz ile de hem müşterilerimizin hem de doğanın kazanmasına vesile oluyoruz. Bu uygulamayı ilerleyen süreçte diğer mağazalarımıza da yaygınlaştırmayı ve deterjan satışı sebebiyle oluşan yıllık plastik atığı azaltmayı amaçlıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@