banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Vodafone’lular 2022’ye Girerken 18 Milyon GB Mobil İnternet Kullandı

Vodafone’luların yılbaşı tatili süresince mobil internet kullanımı geçen yıla göre %24 arttı.

Güncel 04.01.2022, 16:00 Melike Kaya Bayram
70
Vodafone’lular 2022’ye Girerken 18 Milyon GB Mobil İnternet Kullandı

Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone,yılbaşında müşterilerine doyasıya iletişim kurmanın ayrıcalığını yaşattı. Türkiye genelinde 24,7milyon mobil abonesi bulunan Vodafone’un yılbaşı tatili süresince gerçekleşen GSM trafiğine ilişkin açıkladığı verilere göre, Vodafone’lular, 31 Aralık 2021ve 1 Ocak 2022 tarihlerini kapsayan 2 günde toplam 444 milyon dakika konuştu, 43 milyon SMS gönderdi ve 18 milyon GB mobil internet kullandı.

Vodafone’luların yılbaşı tatili süresince mobil internet kullanımı geçen yıla göre %24 arttı.En yüksek data kullanımı 1 Ocak 2022’de 9,3 milyon GB olarak gerçekleşti. Vodafone’lular, yılbaşında sosyal medya, video ve TV uygulamalarında toplam 9,72 milyon GB, iletişim uygulamalarında ise 1,23 milyonGBkullandı.Vodafone müşterileri, iletişim uygulamalarında geçen haftaya kıyasla %20 daha fazla veri kullandı. Yılbaşı tatilinde Vodafone müşterilerinin sesli görüşme sayısı, geçen yıla kıyasla %15 artarak  859 milyon oldu.

VODAFONE TÜRKİYE İCRA KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MELTEM BAKİLER ŞAHİN, ŞUNLARI SÖYLEDİ:

“Vodafone olarak, müşterilerimize dijital dünyanın olanaklarını en iyi deneyimle sunmaya devam ediyoruz.Her yıl olduğu gibi bu yıl da dijital teknoloji çözümlerimiz ve geniş kapsama gücümüz ile yeni yıl kutlamalarında müşterilerimizin yanında olduk ve kesintisiz iletişim ihtiyaçlarını eksiksiz karşıladık. Müşterilerimiz yılbaşı tatilinde toplam 444milyon dakika, 43milyon SMS ve 18 milyon GB mobil internet kullandı. Bu vesileyle, tüm halkımızın yeni yılını kutluyoruz.”

TOBİ VE VODAFONE YANIMDA’YA İLGİ YÜKSEK OLDU

Vodafone’un Yapay Zekâ tabanlı kişisel dijital asistanı TOBi, 2 günde toplam 630 bini aşkın kullanıcıyla yaklaşık 1 milyon sohbet gerçekleştirdi.

Diğer yandan, Vodafone Yanımda uygulaması da Vodafone’luların yılbaşında en büyük yardımcısı oldu. 31 Aralık 2021’de 3,7 milyon kullanıcı 8,4 milyon kez, 1 Ocak 2022’de ise 3,6 milyon kullanıcı 8,1 milyon kez uygulamaya giriş yaptı.

EN YOĞUN TRAFİK İSTANBUL’DA YAŞANDI

Yılbaşında en çok konuşan iller sırasıylaİstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Şanlıurfa, Antalya, Konya, Adana, Kocaeli veSamsun olurken; en çok SMS gönderen illerİstanbul, Ankara, Şanlıurfa, İzmir, Bursa, Konya, Antalya, Adana, Van ve Samsun; en çok mobil internet kullanan iller deİstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Şanlıurfa, Antalya, Konya, Kocaeli, Adana ve Mersinoldu.

EN ÇOK ARANAN ÜLKE ALMANYA OLDU

Vodafone’luların yılbaşında en çok aradığı ülkeler sırasıylaAlmanya, Kıbrıs, Afganistan, Türkmenistan, Hollanda, Mısır, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, Belçikave Yunanistan; en çok SMS gönderilen ülkeler ise Kıbrıs, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Türkmenistan, Ukrayna, Hollanda, Rusyave Hindistan oldu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@