banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Weltew Home 20 ülkede 40 mağaza açacak

Toplam 20 ülkede 40 mağaza açmaya hazırlanan Weltew Home, kaliteli mobilyayı dünyanın tüm ülkeleri ile buluşturmayı amaçlıyor.

Güncel 18.04.2023, 17:40 Melike Kaya Bayram
119
Weltew Home 20 ülkede 40 mağaza açacak

20. yüzyılın ikinci yarısında başlayan ve günümüze dek hızla gelişen üretici ekosistemiyle Türkiye’nin mobilya başkenti unvanını taşıyan İnegöl’de,1996 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden Weltew Home, geleneksel mobilya üretimini, usta işi el işçiliği ve modern otomasyon teknolojileriyle harmanlayarak Türkiye’nin yanı sıra global pazarda da başarılara imza atıyor.

Küçük bir atölyeden sadece çeyrek asırda 4 kıtaya uzanan başarı öyküsüyle dikkatleri üzerine çeken ve bugün geldiğimiz noktada İnegöl’ün ihracat şampiyonluğu konumunu başarıyla koruyan Weltew Home,Türkiye’de ve yurt dışında 200’ü aşkın mağazasına ilave olarak yeni mağaza yatırımları ile hızlı büyümesine devam ediyor.

Ahşap, metal ve kumaşın ustalıkla işlendiği 205 bin metrekarelik bir alanda ayda 9 bin parça üretim kapasitesine sahip Weltew Home, yurt içinde 140, yurt dışında 80 bayi ile tüketiciye ulaşıyor.

Kaliteli Türk mobilyası tüm dünya ile tanışacak

Bu yıl mağazalaşma ve istihdam tarafında yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle tüm gündemimiz değişti. Yılbaşında koyduğumuz hedeflerimizde ufak şaşmalar söz konusu olsa da ülkemiz için çalışmaya, üretmeye devam etmekten başka bir yolumuz yok. Bizim en büyük gayemiz Türk mobilyasını tüm dünyaya tanıtmak. Weltew Home olarak bugün geldiğimiz noktada yurt içi ve yurt dışında 200’den fazla showroomumuz ile yolumuza devam ediyoruz. Bu yıl İstanbul, Çorum, Van, Çanakkale, Samsun, Erzincan’ın yanı sıra Fransa, Libya ,Fildişi Sahili, İsviçre, Irak, Kazakistan, Özbekistan, Rusya, Kırgızistan, Güney Sudan, Makedonya, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Umman, Nijerya, Gana, Somali, Kosova gibi bölgelerde 40’a yakın yeni mağaza açmayı ve kaliteli Türk mobilyasını tüm dünya ile paylaşmayı hedefliyoruz. Eş zamanlı istihdam tarafında da artışa gitmek gibi planlarımız var. 735kişilik kadromuzu kısa zaman içerisinde önce 1000 sonrasında 1500’e çıkartmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin en hızlı büyüyen mobilya markalarından biri olduklarının da altını çizen Balcı, üretimin yüzde 56’sının iç pazara, yüzde 44’ünün ise globale yapıldığını belirtti.

Son üç yıldaki zorlu pandemi koşullarına rağmen, dış pazarda ve iç pazardaki önemli bir büyüme grafiği sergileyen Weltew Home, 850 milyon TL olan 2022 cirosunu bu yıl yapacağı yeni mağaza yatırımlarıyla 1 milyar 750 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyor.

Deprem bölgeleri için seferberlik ilan etti

6 Şubat’ta yaşanan büyük deprem felaketi sonrası tüm üretim ve insan gücünü o bölgeler için kullandıklarını belirten Mustafa Balcı, “Depremin yaşandığı ilk günlerde Weltew Yatak üretim kapasitesinin yarısını deprem bölgeleri için desteğe ayırdık ve yaklaşık bir buçuk hafta yatak ürettik. Üretimden çıkan ped yatakları depremden etkilenen bölgelere gönderdik. Kahramanmaraş şehrinde kurduğumuz 300 kişilik çadır kent ile depremzedelerin öncelikli olarak barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olduk. Mobil mutfak araçlarımızı afet bölgesine tahsis ettik ve şirket personellerimizi destek için bölgeye gönderdik. Ayrıca deprem bölgesinde kullanılmak üzere AFAD aracılığıyla tüm bayilerimizle birlikte maddi yardım sağladık. Son olarak üretim fabrikasında çalıştırılmak üzere depremzede vatandaşlardan 100 kişi için işe alım süreçleri organize ettik. Yaralar sarılıncaya kadar deprem yaşamış bölgeler için elimizden geleni yapmaya hazırız. Birlikte bu ağır sınavın da altından kalkacağımıza inancım tam” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@