banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Yaşam Bilimleri Bileşenleri Fuarında 3 Sektörden 360 Firma Bir Araya Geldi

“Life Sciences Ingredients / Yaşam Bilimleri Bileşenleri” Fuarı bugün İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.

Güncel 01.06.2023, 14:00 Melike Kaya Bayram
13
Yaşam Bilimleri Bileşenleri Fuarında 3 Sektörden 360 Firma Bir Araya Geldi

6. Uluslararası Kozmetik, Kişisel Bakım, Deterjan ve Ev Bakım Ürünleri Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri (Cosmetics & Home Care Ingredients-CHCI) Fuarı, 5. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, İçerikleri ve Teknolojileri Fuarı (Food & Nutritional Ingredients) ve 5. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri Fuarı (Pharmaist) “Life Sciences Ingredients/Yaşam Bilimleri Bileşenleri” Fuarı çatısı altında İstanbul Fuar Merkezi’nde açıldı.

Fuarın açılış törenine ARTKİM CEO’su Cengiz Yaman, KÜAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Konca, İKMİB Başkan Yardımcısı ve PLAT Başkanı İmer Özer başta olmak üzere sektör ve marka temsilcileri katıldılar.

ARTKİM CEO’su Cengiz Yaman yaptığı konuşmada 2014 yılında sektörden gelen istek üzerine Turkchem Eurasia Fuarı içinde 4 katılımcı ve küçük bir pavillon ile başladıkları Cosmetics and Home Care Ingredients Fuarı’nda bugün 88’i doğrudan katılımcı ve 200’ün üzerinde temsil edilen firma ile kozmetik, kişisel bakım ve temizlik ürünleri bileşenleri sektörünün yüzde 90’lık kısmını aynı çatı altında buluşturduklarını belirterek, “2017 yılından itibaren yine sektörden gelen istek ve tavsiyeler ile Food and Nutritional Ingredients ve Pharmaist Fuarlarını; Yaşam Bilimleri Bileşenleri çatısı altında toplayarak Gıda, Beslenme, İlaç, Kozmetik ve Temizlik ürünleri bileşenleri sektörünü iki yılda bir buluşturmaya başladık. Bu yıl 168’i doğrudan olmak üzere toplamda 360 firma ve firma temsilciliği ile 12 bin m2’lik alanda düzenlediğimiz ‘’Yaşam Bilimleri Bileşenleri Fuarı’’nda 7 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği - KÜAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Konca, “Üretimde kalalım, gelişmeye devam edelim” dedi. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçılar Birliği - İKMİB Başkan Yardımcısı ve PLAT Başkanı İmer Özer, “2023 yılının ilk beş ayında geçen yıla göre miktarsal bazda yaklaşık yüzde 20, cirosal bazda ise yüzde 17 artış var. Ekonomi için bir dolar bile çok kıymetli. Bu gibi organizasyonlarla süreci desteklemek çok önemli. Türkiye’de kimya öcü gibi bakılıyor; ancak içtiğimiz sudan saçımıza sürdüğümüz sabuna, domatese kadar her yerde kimya ve bileşenleri var. Kısaca doğru kullanıldığı takdirde ekonomiye can veren her yerde kimya var. Bunun farkında olmalıyız” diye belirtti.

2 Haziran’a kadar açık kalacak fuarda Rusya, Lübnan, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Fas, Libya ve Filistin’den 30 firma temsilcisi Alım Heyeti standında görüşmeler yapacak.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@