banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Yataş Grup Online’da Yüzde 150 Büyüdü

Mobilya ve yatak sektörünün lider şirketlerinden Yataş Grup, online mağazacılık yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Güncel 06.09.2022, 10:00 06.09.2022, 08:48 Melike Kaya Bayram
52
Yataş Grup Online’da Yüzde 150 Büyüdü

E-ticarette pandemi dönemiyle başlayan yükseliş hız kesmeden devam ediyor. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) verilerine göre yıllık olarak yüzde 65 büyüyen sektörün 2022'de 560 milyar TL ciroyu yakalaması bekleniyor. Dijitalleşme çalışmalarını sürdüren birçok marka, online mağazacılığa yatırım yaparak bu yükselişten payını alıyor. Yataş Bedding markasıyla tüketicilere uzun yıllardır online satış hizmeti sunan Yataş Grup, Eylül 2021’de Puffy, Şubat 2022’de Enza Home online mağazalarını tüketicilerle buluşturdu. Kendi online mağazalarının yanı sıra yurt içinde 5, yurtdışında ise 13 farklı pazaryeri üzerinden satış yapan Yataş Grup, bu yıl online’da 2021 yılına göre yüzde 150 büyümeyi başardı.

Grup cirosunun yüzde 10’u online kanallardan geliyor

Yataş Grup olarak e-ticaret alanına yaptığı yatırımlarla müşterilerine daha iyisini sunmak için kendilerini geliştirdiklerini söyleyen Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın, “Tekstil ürünlerimizde 24 saatte hızlı teslimat imkanı, güçlü dağıtım ağımız, online özel ürünlerle zenginleşen ürün yelpazemiz ve dijital müşteri deneyimimiz en güçlü olduğumuz yönlerimiz. Örneğin; Yataş Bedding online mağazasında Türkiye’de ilk defa uygulanan Smart Match uygulaması ile müşterilerimizin kendilerine en uygun yatağı bulmalarına yardımcı olarak hem sorunsuz bir alışveriş deneyimi sunuyor hem de yüksek müşteri memnuniyeti ile iade oranlarımızı düşürüyoruz” dedi. Grubun online’daki iddiasının ciroya da yansıdığına dikkat çeken Öztaşkın, 2021 yılsonu itibarıyla cironun yaklaşık yüzde 10’unu yurt içi ve yurt dışı online kanallardan geldiğini belirterek bu yıl bu rakamın yüzde 12’ye çıkmasını öngördüklerinin altını çizdi.

Pazaryerlerinde tekstil grubu ürünleri yoğun ilgi görüyor

En çok satılan ürünlere dair de bilgi veren Öztaşkın, “Yatak satışımızın yüzde 65’ini büyük illerde gerçekleştiriyoruz. Yazlık bölgelerde ise online’a özel yataklar büyük ilgi görüyor. Yataş Bedding internet sitemizin satışlarının yüzde 50’sinden fazlası yatak ürünlerimizden geliyor. Ayrıca Yataş Mini kategorisindeki yataklarımızın toplam yatak satışlarındaki payı da giderek artıyor. Bu kategorideki yatak satışlarımız bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 60 artış gösterdi. Ayrıca anne-bebek kategorisine özel yaptığımız kampanyalarla annelerin talepleri, internet sitelerimizde olduğu kadar pazaryerlerinde de giderek artıyor. Pazaryerlerinde ise tekstil grubu ürünlerimiz daha fazla tercih ediliyor. Bu kanaldaki satışlarımızın yaklaşık yüzde 70’ini ev tekstili ürünleri oluşturuyor.Mobilya grubu ürünlerimiz içinEnza Home internet sitemizden alışverişi tercih ediyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@