banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Yeryüzünün En Saygın Okullarından Türkiye Zirvesi

TÜİK verilerine göre her yıl 50 binden fazla öğrenci Türkiye’den yurtdışına eğitim için gidiyor. eğitim fuarına geri sayım başladı.

Güncel 02.11.2022, 15:45 Melike Kaya Bayram
24
Yeryüzünün En Saygın Okullarından Türkiye Zirvesi

TÜİK verilerine göre her yıl 50 binden fazla öğrenci Türkiye’den yurtdışına eğitim için gidiyor. Özellikle dil eğitimi ve spesifik olarak da İngilizce eğitimi için yurtdışına olan ilgi oldukça artıyor. Yurtdışında lise, üniversite ve akademik kariyer gibi eğitim olanakları da gençlerin başlıca tercihleri arasında bulunuyor. 21 yıldır yurt dışında eğitim almak isteyen gençlerle yabancı okulları buluşturan Akare bu sene de büyük bir katılımla İstanbul, Ankara ve İzmir’de kapılarını aralamaya hazırlanıyor.

DÜNYANIN EN İYİ İLK 500 ÜNVERSİTESİNDEN KATILIMCILAR DA YER ALACAK

100’den fazla kurumun katılacağı ve dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesinden de katılımcıların yer alacağı Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları’nda, katılımcılara özel burs imkanları, başvuru ücretinin alınmaması, yine fuara özel indirimler ve fuara özel kontenjanlar olacağı belirtiliyor. Fuarda ABD ve İsveç Konsolosluk yetkilileri, İrlanda vize ofisi, DAAD, Fulbright, Education USA ve British Council yetkilileri de yer alacak. 

YURT DIŞINDA LİSE, LİSANS, MASTER, DİL EĞİTİMİ VE SERTİFİKA İMKÂNI

Bu yıl her kategoride talebin arttığını söyleyen Akare Genel Müdürü Engin Coşar ‘’Pandemi dolayısıyla eğitimi yarıda kalan öğrencilere, yurt dışı fırsatlarını değerlendirmek isteyenler deeklenince taleplerin normalin 2-3 katına çıktığını söyleyebiliriz. Lise, lisans, master, dil eğitimi ve sertifika kategorilerinde başvurular da yükselen bir grafik olduğunu gözlemliyoruz. Bu yıl bütün okullarda doluluk oranları yüksek. Kapasitesinin üstünde kayıt alan okullar oldu.”dedi.

KANADA VE İRLANDA’DAKİ OKULLAR İLK TERCİHLER ARASINDA

Kategoriye göre en çok tercih edilen ülkelerin değişiklik gösterdiğini belirten Coşar “Örneğin İngiltere çalışma izni verdiği için master programlarına başvuru oldukça fazla. İtalya devlet üniversiteleri ve Almanya uygun fiyatları olduğu için çok tercih ediliyor. Dil okullarında İrlanda’da yine çalışma izni verdiği için en popülerler arasında. Amerika’da son dönemde vizede yaşanan sıkıntılar nedeniyle biraz düşüş gözlemlense de yine ilk sıralarda yer aldığını söyleyebiliriz. Kanada da üniversite sonrası yaşama imkânı sağladığı için tercih sebepleri arasında önemli bir yer tutmaktadır.” şeklinde konuştu.

İrlanda’nın sunduğu imkanlar ile yurtdışı eğitim konusunda gençlerin ilgisini çektiğini belirten Coşar, “İrlanda, teknolojik olanakları, kaliteli eğitim sistemi, alınan diplomanın dünya çapında değerli olması, iş olanaklarının oldukça fazla olması, çalışma izni anlamında sağladığı imkanlar ile dikkat çekiyor. Akare’nin düzenlediği yurtdışı eğitim fuarlarında da Amerika, Kanada, İngiltere’den okullar bulunduğu gibi İrlanda’dan da oldukça fazla okul bulunuyor. Her bir okul için okulun gönderdiği temsilcilerden direkt bilgiler almak mümkün. Fuara özel öğrencilerimize yönelik burs ve indirimlerin de olacağını da belirtebiliriz.” ifadelerini kullandı.

‘’LİSE DEĞİŞİM PROGRAMLARI DA BU NOKTADA ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ BİR FIRSAT SUNUYOR’’

Öğrencilerin üniversite eğitimi için gideceği ülkeye göre lisesini eğitimini planlaması gerektiğini belirten Akare Genel Müdürü Engin Coşar açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdil:

“Eğer Amerika’da üniversite okumak istiyorsa liseyi Amerika’da okuyup oradan mezun olduktan sonra üniversiteye devam etmesi daha kolay olacaktır. Lise değişim programları da bu noktada öğrencilere önemli bir fırsattır. Kanada’da lise okuyup oradan diploma alıp üniversiteye de Kanada’da devam edebilir. Eğer Avrupa’da üniversite planlıyorsa ana dili İngilizce olduğu için en çok tercih edilen İngiltere ancak eğitim sistemi biraz farklı GCSE ve A-level denen sisteme sahip. İngiltere’den alınan A Level diploma dünyanın her yerinde geçerlidir. O yüzden İngilizce olarak bakıldığında İngiltere, lise ve lisansta daha fazla talep görüyor.

Eğer öğrenci Almanya’da okuyacaksa buradan özel bir liseye gidebilir. Ancak lisenin tamamını okuyabilmesi için oturum vizesinin de olması gerekir. Buna benzer şekildeyurt dışında eğitimi deneyimlemek adınaAlmanya, İtalya, Fransa ve İspanya’da 1 yıl süren lise değişim programları var. Öğrenciler lise eğitimlerinin tamamı için sadece Amerikan ve İngiliz özel liselerine gidebilirler. Bu okullarda IB okumaları gerekir. IB eğitimi ise tüm dünyada geçerlidir.”

Akare Yurtdışı Eğitim Fuarlarına Katılmak İsteyenler İçin Fuar Takvimi

Fuarlara; İngiltere, Kanada, Amerika, Almanya, Avusturalya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, Rusya ve pek çok ülkeden okullar katılacak. Aynı zamanda yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları da sizin için orada olacaklar. Fuarlara kaydolmak için www.akare.com.tr adresinden formu doldurabilirsiniz.

Fuarlar:

  • 12-13 Kasım 2022 (cumartesi, pazar) saat 14.00-18.00 arasında İstanbul Avrupa Istanbul Congress Center’da
  • 14 Kasım 2022 (pazartesi) saat 15.00-19.00 arasında İstanbul Asya Dedeman Bostancı Hotel’de,
  • 16 Kasım 2022 (çarşamba) saat 15.00-19.00 arasında Ankara Sheraton Hotel’de
  • 18 Kasım 2022 (cuma) saat 15.00-19.00 arasında İzmir IzQ Innovation Center’da gerçekleşecektir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@