banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Yönetim Kurulunda Kadın Sayısı Dikkat Çekiyor

AKUT Arama Kurtarma Derneği 25 Aralık 2022 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul ile yeni yönetim kurulunu seçti.

Güncel 09.01.2023, 12:45 Melike Kaya Bayram
166
Yönetim Kurulunda Kadın Sayısı Dikkat Çekiyor

AKUT Arama Kurtarma Derneği 25 Aralık 2022 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul ile yeni yönetim kurulunu seçti.Kurulun, 2 Ocak 2023 tarihindeki ilk toplantısında, Zeynep Yosun Akverdi, AKUT’un yeni ve ilk kadın yönetim kurulu başkanı olarak görevlendirildi.

İkinci başkanlığa Esra Üstünkaya getirilirken, Genel Sekreter olarak da Didem Tandaç seçildi. Çağlar Öğünç Saymanlık görevini üstenirken, Tugay Yılmazberk, Özgür Çelik ve Serkan Kaya yeni yönetim kurulu üyeleri arasında yerini aldı. Böylelikle AKUT Arama Kurtarma Derneği’nde, ilk defa, yönetimin üst kademelerinde kadın ağırlıklı bir görevlendirme yapıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Yosun Akverdi, “Yönetim kurulu olarak AKUT’un, ulusal ve uluslararası arenada rekabet gücünün artırılması ve sistemsellik, lider-eğitmen-operasyonel gönüllü kaynağının güçlendirilmesi gibi konularda‘Daha iyisini nasıl yapabiliriz?’mottosuyla yola çıktık” dedi.Amaçlarının,AKUT’un ülkemizde öncü ve lider, dünyada ise parmakla gösterilen yenilikçi ve rekabetçi bir kurum olarak güçlenmesi olduğuna dikkat çeken Akverdi, farklı yetkinliklere sahip yedi yönetim kurulu üyesi ile birlikte; geniş bir gönüllü grubu ve Türkiye genelindeki tüm ekiplerle güçlü bir takım çalışması yürüteceklerini sözlerine ekledi.

Akverdi,Türk Milleti’nin güvenini kazanmış bir kurum olan AKUT’un, ülkemizde ve dünyada, ihtiyaç duyulan her an "Yardıma Uzanan El" olmak için çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerinin,din, dil, ırk ayrımı yapmayan,siyaset üstü tam bağımsız duruşlarından ve ilkelerinden her ne olursa olsun taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.

23 yıldır AKUT Arama Kurtarma Derneği gönüllüsü olanyeni Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Yosun Akverdi, en son Köpekli Arama Grubu İstanbul Sorumlusu olarak görev almaktaydı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@