banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Zeynep Sönmez Bantboru Desteğiyle Bulgaristan’da Şampiyon

Şampiyon tenisçi Zeynep Sönmez, Bulgaristan’da düzenlenen W25 Santa Marina Cup turnuvasında, profesyonel kariyerinin en önemli zaferlerinden birine ulaştı

Güncel 18.10.2022, 14:00 Melike Kaya Bayram
9
Zeynep Sönmez Bantboru Desteğiyle Bulgaristan’da Şampiyon

Şampiyon tenisçi Zeynep Sönmez, Bulgaristan’da düzenlenen W25 Santa Marina Cup turnuvasında, BANTBORU desteğinde sürdürdüğü profesyonel kariyerinde şu ana kadar elde ettiği en önemli zaferlerden birine imza attı.

Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) ve UN Global Compact imzacısı BANTBORU, kurumsal felsefesi ve küresel angajmanları kapsamında kadın sporcuların rekabetçi performansına destek veriyor.

BANTBORU’nun WEP sangajmanı kapsamında desteklediği şampiyon tenisçi Zeynep Sönmez, Bulgaristan’da düzenlenen W25 Santa Marina Cup turnuvasında, kariyerinin şu en önemli zaferlerinden birine ulaştı. Profesyonel kadın tenisçilerin dünya genelindeki yerini belirleyen WTA (Kadınlar Tenis Birliği) Sıralamasında önünde yer alan seri başı tenisçileri teker teker yenerek finale çıkan Zeynep Sönmez’in finaldeki rakibi, turnuvanın 1 numaralı seribaşı Rus raket Darya Astakhova oldu. WTA Sıralamasında 227.inci sırada yer alan Darya Astakhova'yı 7-5 ve 6-4’lük iki set sonunda yenen Zeynep Sönmez, W25 düzeyindeki ilk şampiyonluğunu kazandı.

WTA sıralamasına puan veren ve profesyonel tenisçilerin bu sıralamada kendilerini geliştirmeleri amacıyla 65 farklı ülkede düzenlenen turnuvalardan oluşan Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Kadınlar Dünya Tenis Turu kapsamında yer alan W25 (25 bin dolar toplam ödüllü kadınlar turnuvası) turnuvalar, özellikle ilk 200 sırayı hedefleyen tenisçiler açısından büyük önem taşıyor. W25 Santa Marina Cup turnuvasında şampiyonluğa ismini yazdıran Zeynep Sönmez, kariyerinin W25 düzeyindeki ilk şampiyonluğunu kazanmanın yanı sıra WTA sıralamasındaki yerini de 96 basamak yükselişle 339’uncu sıraya taşıma başarısını gösterdi.

Zeynep Sönmez, Bulgaristan’da düzenlenen turnuvanın ilk turunda Rusya’dan Anastasiya Komardina’yı(WTA 170), ikinci turunda İngiltere’den Sarah BethGrey’i (WTA 334), çeyrek finalde Bulgaristan’dan Daria Shalamonova’yı (WTA 951) ve yarı finalde de Belarus’tan Kristina Dmitruk’u (WTA 292) yendi.

Profesyonel kariyerinin ilk şampiyonluğunu 2020 yılında elde eden Zeynep Sönmez, “W25 düzeyinde ilk şampiyonluğuma ulaşmak müthiş bir his. Bu turnuvanın en önemli yanı, WTA sıralamasında 400’lerden 300’lere yükselmiş olmam. Bu performansımı sürdürüp, Dünya sıralamasında önce ilk 250, sonra ilk 150’de yer alıp; tüm Grand Slam’leri oynayıp üç yıl içerisinde ilk 30'a girmeyi ve 25 yaşından önce Grand Slam kazanmayı hedefliyorum. En büyük hayallerimden biri de Olimpiyat Oyunlarında da ülkemi temsil etmek. BANTBORU desteğiyle hedeflerime ve hayallerime daha yakınım. Kadının güçlendirilmesi prensibi ile verilmiş olması, bu sponsorluğu benim için daha da önemli kılıyor” dedi.

2002 doğumlu Milli Tenisçi Zeynep Sönmez, 6 yaşında başladığı tenis sporunda ilk turnuvasını 8 yaşında kazandı. Her yaşta başarılı bir milli takım performansı sergileyen ve Türkiye’de şimdiye kadar FED CUP’a seçilmiş en genç tenisçilerden olan Zeynep Sönmez, Enka Tenis Kulübü ile birçok ulusal ve uluslararası kupanın yanı sıra, 2019 yılında lise takımıyla Dünya Şampiyonluğu kazandı. Ulusal ve uluslararası arenada birçok kulüp ve antrenörün de dikkatini üzerine çeken, başarılarıyla ABD'nin neredeyse en iyi eğitim kurumlarından üniversitelerinden takdir ve burslar alan Zeynep Sönmez, elit sporcularla antrenman yapması için Bradenton, Florida'daki IMG Academy'ye de davet edildi. Zeynep Sönmez, 2022 ve sonrasında BANTBORU desteğiyle profesyonel ve olimpik hedefleri doğrultusunda belirlenen programı kapsamında ulusal ve uluslararası yarışmalarda yer alıyor.

Küresel otomotiv ve soğutma cihazları endüstrilerinde önem taşıyan çelik boru sistemleri alanında dünyadaki en önemli 5 orijinal ekipman üreticisi marka arasında yer alan BANTBORU, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı şirketler arasında yer alıyor.

Kendi alanında dünyanın önde gelen markalarıyla ölçek bağımsız rekabet eden ve küresel ayak izine sahip bir Türk markası olarak gelişimini sürdüren BANTBORU, Türkiye’nin Türkiye’nin ilk kadın Off-Road Birincisi İlayda Hancı Korkut’a ve şampiyon tenisçi Zeynep Sönmez’e sponsorluk desteği veriyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@