banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Cep boyutunda akış ölçüm teknolojisi Endress+Hauser Picomag

Endüstriyel proses ölçümü ve otomasyonunda, cep boyutunda bir formatta basit, güvenilir ve bakım gerektirmeyen ölçüm cihazları için talep giderek artıyor.

Proses Çözümleri 05.12.2022, 08:35 Serkan KIRAÇ
67
Cep boyutunda akış ölçüm teknolojisi Endress+Hauser Picomag

Endress+Hauser’in yeni Picomag ürünü, tüm bu gereksinimleri hiçbir ödün vermeden karşılar. Cihaz, yalnızca elektriksel olarak iletken sıvıların akışını ölçmekle kalmaz, aynı zamanda sıcaklık ve iletkenlik değerlerini de ölçer. Ayrıca Picomag, müşterilere SmartBlue uygulaması üzerinden Bluetooth ile kolay devreye alma ve IO-Link teknolojisi sayesinde sorunsuz sistem entegrasyonu sunar. Bu, Picomag ürününü Endüstri 4.0 için tam hazır hâle getirir.

Soğutma suyu, sıcak su veya proses suyunda ister miktar ölçümü ister proses takibi için olsun, kompakt tasarımı sayesinde Picomag, dar alanlarda bile çapı 50 milimetreye (2 inç) kadar olan herhangi bir boruya kusursuz bir şekilde monte edilebilir. Bu amaçla; NPT-dişli, R-dişli, içten dişli, Tri-Clamp veya Victaulic gibi çok çeşitli proses bağlantı adaptörleri mevcuttur. Picomag, su akışlarının doğru bir şekilde ölçülmesi (maks. 750 l/min / 198 gal/min) veya yardımcı tesis uygulamalarında enerji maliyetlerinin en aza indirilmesi gibi yüksek tekrarlanabilirliğin (tam ölçek değerinin ±%0.2’si)ve dolayısıyla ölçüm değeri güvenilirliğinin önemli olduğu uygulamalar için en uygun maliyetli çözümdür. Picomag, –10 °C (geçici süreyle) ila+85 °C arasındaki proses sıcaklıkları ve 16 bar’a kadar olan proses basınçları için uygundur. Picomag, girişte ve çıkışta düz boru mesafesi gerektirmez ve bu nedenle bir boru kıvrımının hemen öncesine veya sonrasına monte edilebilir.

Picomag cihazının paslanmaz çelikten yapılmış sağlam muhafazası (IP65/67)iki ayrı tasarımda mevcuttur.

DN 15 (½"), DN 20 (¾"), DN 25 (1");

DN 50 (2").

HATA TEŞHISI ALANINA SAHIP KOLAY ANLAŞILIR EKRAN
Geniş ve kullanıcı dostu ekran; akış, sıcaklık, iletkenlik ve totalizer değerlerinin hızlı ve kolay bir şekilde okunmasını sağlar. Borularda kısmi doluluk veya sıcaklık limiti aşımı gibi operasyon sırasında meydana gelen hatalar, NAMUR NE107 tavsiyelerine uygun olarak hata teşhisi sembolleriyle gösterilir. Kurulum konumuna (yatay, dikey) bağlı olarak ekran otomatik olarak döner. Bu, her zaman en iyi okunabilirliği garanti eder. Ayrıca, konfigürasyon parametreleri, sadece cihaza hafifçe vurularak çağırılabilir ve izlenebilir.

BLUETOOTH ILE KABLOSUZ KONFİGÜRASYON VE DEVREYE ALMA
Bluetooth bağlantısı ile erişimi zor kurulum noktalarında bile 10 metrelik bir mesafeden kablosuz konfigürasyon yapılabilir ve veri toplanabilir. Endress+Hauser’in ücretsiz SmartBlue uygulaması, kullanıcının tüm cihaz ve hata teşhisi fonksiyonlarında hızlı ve kolay bir şekilde gezinmesini sağlar. Ayrıca, cihaz konfigürasyonlarını kaydetmek ve bunları başka bir Picomag cihazına yüklemek mümkündür. Bu, devreye alma sırasında zaman ve maliyet tasarrufu sağlar. Arşivleme amacıyla, cihaz konfigürasyonları bir PDF dosyası olarak dışa aktarılabilir ve bir mobil cihaza iletilerek saklanabilir. SmartBlue uygulaması Android ve iOS için mevcuttur.

IO-Link TEKNOLOJISIYLE OPTIMUM SISTEM ENTEGRASYONU
Picomag cihazının bir diğer öne çıkan özelliği de IO-Link teknolojisi ile proses kontrol sistemlerine dijital veri aktarımıdır.10 yıl önce oluşturulmaya başlanan bu haberleşme standardı, tüm konvansiyonel fieldbus sistemleriyle bir arada kullanılabilir. Böylece, mevcut altyapılara entegrasyon için maksimum esneklik sağlar. Arayüz olarak kullanılan IO-Link master, kullanıcılara kontrol odasından kapsamlı veri erişimi olanağı tanır. IO-Link teknolojisinin diğer avantajları arasında cihaz değişimi sonrasında parametrelerin otomatik olarak aktarılması ve geleneksel yönteme göre kablolama için daha az çaba harcanması yer alır.

Sonuç olarak: Picomag, proses otomasyonunun geleceğe yönelik gereksinimlerini karşılamak için en ideal şekilde donatılmıştır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@