banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Delta Vana’dan Biyokütle Santraline anahtar teslim ölçü - kontrol çözümleri…

15 yılı aşkın sektörel deneyimi ve uzman mühendis kadrosuyla Delta Vana, Uşak Deri Organize Sanayi bölgesinde kurulan biyokütle tesisinin vana, enstrüman ve otomasyon kapsamlarını anahtar teslim olarak tamamladı. Titizlikle yürütülen projenin tamamlanmasıyla birlikte tesis, geçtiğimiz Haziran ayında ön lisansını aldı.

Proses Çözümleri 30.03.2022, 14:19 30.03.2022, 14:28 Serkan KIRAÇ
340
Delta Vana’dan Biyokütle Santraline anahtar teslim ölçü - kontrol çözümleri…

Dünyanın kaynakları giderek tükenirken, yenilenebilir ve çevre dostu enerji her geçen gün daha çok önem kazanıyor. Çevre dostu enerji tesislerinin oluşturulmasında uzman ekip ve doğru ürünlerin kullanımı, kesintisiz ve verimli bir dönüşüm için hayati bir yerde duruyor. 15 yılı aşkın sektörel deneyimi ve uzman mühendis kadrosuyla Delta Vana, Uşak Deri Organize Sanayi bölgesinde kurulan biyokütle tesisinin vana, enstrüman ve otomasyon kapsamlarını anahtar teslim olarak tamamladı. Titizlikle yürütülen projenin tamamlanmasıyla birlikte tesis, geçtiğimiz Haziran ayında ön lisansını aldı.

Biyokütle enerjisi, elektrik enerjisi üretmek için yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynağı olan organik atıkların kullanılması ile üretilir. Biyokütle enerjisinin en büyük ve ayrıştırıcı özelliği, önceden kullanılmış ürünlerin atıklarının bir proses dahilinde geri dönüştürülmesidir. Bugün, tarlalardan elde edilen kurutulmuş bitki atıkları, evsel atıklar, arıtma tesislerinden çıkarılan atıkları ve hayvansal atıklardan biyokütle enerjisi elde etmek mümkündür.

Honeywell, Flowserve, Levelstate, Farris, CDC ve Groth gibi global ölçekli şirketlerin distribütörlüklerini yürüten Delta Vana, biyokütle tesisi inşa etmek isteyen sanayi kuruluşlarına, 15 yılı aşkın deneyimiyle çözüm üretiyor. Yapılmak istenilen tesisin özelliklerine göre; vana, enstrüman, DCS/PLC ve ADP/MCC kapsamlarında anahtar teslim çözümler sunan Delta Vana; vana segmentinde  yüksek basınç ve sıcaklık altında çalışan kontrol vanalarından, tesisin ihtiyacı olan en küçük ölçekli vanalara kadar geniş bir segmentte tedarik sağlıyor. Enstrüman kapsamında; basınç, sıcaklık ve seviye transmitterleri ve sayaçlarla müşterilerine çözüm sunuyor.

Ülkemiz sanayisine katkı sağlayan büyük kuruluşlar için çözümler üreten Delta Vana, projelerin kalbi olan DCS sisteminde, enerji santrallerinde kesintisiz çalışma prensibiyle oluşturulmuş bir mimariyle, tüm tesisi kontrol edebilecek, tüm geçmiş trendlere kolaylıkla ulaşılabilecek, kullanıcı dostu çalışma ekranıyla müşteri odaklı çözümler üretiyor.

ADP/MCC kapsamında ise, tesis için gerekli olan enerji ihtiyacını hesaplayıp, gerekli koruma sınıflarında ve formalamalarda tip testli ana dağıtım ve motor kontrol panoları sunulurken; motor kontrol panoları sisteminin sorunsuz çalışması Delta Vana’nın uzman ekibi tarafından en ince mühendislik hesapları yapılıyor.

OLMAZSA OLMAZ PRENSİP: “KESİNTİSİZ ÇALIŞMA”
13.6 MW’lık Uşak Deri Organize Sanayi bölgesinde kurulan biyokütle tesisinde anahtar teslim olarak yürüttüğü projede; Delta Vana’nın proje ekibi vana ve enstrüman için tüm detay mühendislik çalışmalarını tamamladıktan sonra sistem için en uygun ürünler titizlikle seçildi. Lojistik ekibinin yakın takibiyle ürünler şantiye sahasına zamanında ve sorunsuz olarak ulaştırıldı. ADP ve MCC panoları ile sistemin ana kalbi olan DCS sistemleri için çalışmalar, ekipler halinde yürütüldü. Saha ekibi, tesis devreye alına kadar bifiil şantiyede bulunarak, oluşabilecek sorunlara hızlı çözüm sağlayabilecek biçimde koordine edildi.

Uşak Deri Organize Sanayi bölgesi biyokütle tesisi dönüşüm projesinde; tesisin üretim tesisi olması sebebiyle proje mimarisi “kesintisiz çalışma” prensibine bağlı kalarak oluşturuldu. Honeywell DCS sistemleri ve uzmanlığı ile geçtiğimiz aylarda ilk biyokütlesel enerji üretimini yapan Uşak Deri Organize Sanayi bölgesi biyokütle tesisi ön lisans kabulünü de sorunsuz biçimde aldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@