banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Delta Vana’dan su tesislerine kesintisiz çözümler

Su kaynaklarına erişim sorunu ve kaynakların güvenliğinin önceliği insanlık tarihi kadar eskidir. Romalı mühendisler birbirlerine uzak su kaynakları arasında bağlantıyı sağlamak için su kemerleri inşa ederken, günümüzde su kaynakları arasındaki bağlantıyı sağlamak ve suya erişimde kesinti yaşamamak için yine mühendislikten faydalanıyoruz.

Proses Çözümleri 28.02.2022, 12:37 Serkan KIRAÇ
199
Delta Vana’dan su tesislerine kesintisiz çözümler

Delta Vana İş Geliştirme Müdürü Dilay Çalım
Su tesislerinde çalışma alanları, birbirlerinden uzak ve zorlu bölgelere dağılmış olarak faaliyet gösterir. Öncelik, şehrin tümüne ve kesintisiz biçimde su ulaştırılması olduğu için tesisler birbirinden uzak mesafelerde farklı istasyonlarolarak projelendirilir. Her istasyon ana sistem tarafından yönetilse de, birbirinden uzağa konumlandırılmış istasyonların birinde veya birkaçında yaşanabilecek olası bir arızada sistemin çalışması sekteye uğrayabilir ve şehrin şebeke suyuna erişiminde zorluklar yaşanabilir.

Arıza durumunda, uzman ekiplerin müdahale etme süreleri ulaşım ve zorlu coğrafi konumlar nedeniyle uzayacağı için bu gibi tesislerde sisteme bağlı olan ve aynı zamanda kendi başına çalışabilen remoteterminal unit (RTU) sistemler tercih edilir.

Delta Vana Proje Satış Lideri Dilay Çalım “Delta Vana olarak yürüttüğümüz projelerde sistemin devamlılığa odaklanan, otonom çalışabilen sistemleri müşterilerimizle buluşturuyoruz. Mevcut sistemlerindeki arıza sıklığı ve sistem kopmalarında yaşanılan sorunlarda local çalışmanın hafızada tutulmaması gibi karmaşık sorunlar yaşayan müşterilerimize önerdiğimiz ürünlerin en başında Honeywell Control Edge RTU2020 geliyor” dedi.

Honeywell geliştirdiği ControlEdge RTU2020 zorlu şartlar altında kontrol gücü yüksek, modüler bir çözüm sunuyor. Honeywell’in zengin özelliklerine sahip Scada ürünleriyle birlikte tüm sahaya dağıtılmış ekipmanların karmaşık proseslerini çözen entegre bir yapıya sahiptir. Esnek iletişim imkanı sunarak yeni yada mevcut ağ sistemlerine uyum sağlar.RTU2020 zorlu ortamlara dayanabilecek bir yapıda ve kolay iletişim sağlayabilecek bir alt yapıda tasarlanmıştır.  Uzaktan izleme imkanı ile de sahadaolma ihtiyacını azaltır.RTU’larıPLC’lerden ayıran en büyük iki özellik ise; iletişim yeteneği ve geçmiş ve anlık veri kayıt sistemleridir. RTU2020 kullanıcıların kesinti yaşadığı dönemlerde kritik tüm verileri yerel olarak kendi hafıza kartlarındadepolayıp, sistem tekrar bağlandığında ise bu verilerin ana sisteme kaydının aktarılmasını sağlar.

RTU2020 Redundancy, genişleyebilen giriş/çıkış modülleri (I/O), dahili wireless ve HART IO desteği, DNP3, modbus, TCP/IP sistemleri gibi birçok özelliği sağlamaktadır. IEC 61131-3ile uyumludur ve LD, FBD, ST ve SFC gibi dilleri destekler.

Özellikleri :

  1. Düşük güç tüketimi
  2. HART özellikli CPU ve CPU üzerinde G/Ç üniteleri
  3. Genişletme için G/Ç modülleri
  4. ISA-100 protokolünü destekler. Hem kalolu hem kablosuz I/O cihazları aynı konfigürasyon aracı ile programlanır ve yönetilir.
  5. HART I/O ve Field Device Manager ile ISA-100 saha enstrüma entegrasyonunu sağlar.
  6. Yüzlerce yada binlerce RTU arasında verimli uzaktan yönetimin sağlanması, görüntüleme ve arıza tanılama süresini saatlerden dakikalara düşürür.
  7. API 21.1 ve 21.2’ye göre hem gaz hem de sıvılar için Elektronik Akış Ölçme (EFM) özelliği vardır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@