banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Endress+Hauser ile geleceğin sıvı analizi teknolojisi: Memosens 2.0

70 yıllık tecrübesiyle endüstriyel proses ölçümü ve otomasyonu alanında önde gelen ürün, çözüm ve hizmet sağlayıcılardan biri olan Endress+Hauser, Memosens 2.0 ile sıvı analizi uygulamalarında geleceğin teknolojisini sunuyor.

Proses Çözümleri 31.01.2023, 07:35 Serkan KIRAÇ
54
Endress+Hauser ile geleceğin sıvı analizi teknolojisi: Memosens 2.0

Endress+Hauser, birçok endüstri için akış, seviye, basınç, sıvı analiz, sıcaklık, kayıt ve dijital iletişime yönelik kapsamlı proses çözümleri sunarak; prosesleri ekonomik, verimlilik, güvenlik ve çevre koruması açılarından optimize ediyor. 2004 yılında Memosens sensörlerini piyasaya sürerek sektörüne öncülük eden Endress+Hauser, geliştirdiği Memosens 2.0 ile sıvı analizi alanında geleceğin teknolojisini sunuyor. Memosens 2.0, kullanıcıların gerçek hayattaki sıvı analizi uygulamaları için endüstri 4.0 stratejilerini geliştirebilmelerini sağlıyor.

MEMOSENS 2.0 TEKNOLOJISI
Endress+Hauser, 2004’te ilk nesil Memosens sensörlerinin piyasaya sürülmesi ve 2008’de patent başvurusunun başarıyla sonuçlanması ile sıvı analizi alanında dijital ölçüm cihazları ve çözümlerin geliştirilmesine öncülük etti. Bugüne kadar bu sensörlerden bir milyondan fazla üretildi ve Memosens sensörleri hem kimya, ilaç ve gıda endüstrilerinde hem de su ve atık su alanlarında değerini kanıtladı. Memosens 2.0, köklü ve iyi bilinen avantajların hepsini korurken, Memosens teknolojisinin evriminde geleceğe hazır bir sonraki adımı temsil ediyor. Kullanıcılar artık gerçek hayattaki sıvı analizi uygulamaları için Endüstri 4.0 stratejilerini geliştirebilecekler.

KOLAY DIJITAL VERI AKTARIMI
Memosens teknolojisinin avantajı, dijitalleştirilmiş ölçüm değerlerinin ve sensör bilgilerinin sensörden kabloya temassız bir bağlantı ile ve sonrasında transmitere dijital bir sinyal olarak aktarılmasıdır. Liquiline transmiterleri, bağlı sensör tipini otomatik olarak tanıdığından, bir ölçüm noktası için bileşenlerin seçilmesi kolaydır. Transmiterin parametreye özel seçilmesi gerekmez. Ayrıca, kalibrasyon söz konusu olduğunda da sensörler kolay bir kullanım sağlar: Memosens teknolojisi sayesinde saha kalibrasyonu artık gerekli değildir. Sensörler, laboratuvarda veya fabrikada kolay ve güvenli bir şekilde kalibre edilebilir. Bunu mümkün kılan, ilgili verilerin sensör kafasında saklanmasıdır. Ayrıca bu sayede, tüm parametreler için sağlanabilen önceden kalibre edilmiş sensörler, 'tak ve çalıştır' şeklinde kullanılabilir.

ÜRETIM VE BAKIMDA ÜSTÜN GÜVENILIRLIK
Temassız sinyal iletimi, Memosens sensörlerini çok güvenilir kılar çünkü indüktif, dijital sinyal aktarımı sayesinde nemden kaynaklı ve elektromanyetik uyumluluğu bozan sorunlar ortaya çıkmaz. Bunun yanı sıra, sensör ve transmiter arasındaki bağlantıda kesinti olup olmadığı aktif olarak görüntülendiği için arızalar hemen ortadan kaldırılabilir ve böylece proses güvenliği artırılır. Sensörler hızlı ve kolay bir şekilde değiştirilebildiği için Memosens, bakım personelinin tehlikeli ortamlarda geçirdiği zamanı önemli ölçüde azaltır.

MEMOSENS 2.0 ILE ENDÜSTRIYEL NESNELERIN İNTERNETI’NE BAĞLANTI
Endress+Hauser, 17 yıl sonra, yeni nesil Memosens teknolojisi olarak Memosens 2.0’ı piyasaya sürüyor. İlk sürümün kullanım kolaylığı ve güvenlik açısından denenmiş ve test edilmiş özellikleri korunurken, 2.0 versiyonu artık Endüstri 4.0’ın gelecekteki gereksinimlerini de karşılamaya hazır. Yeni sensörler, son 8 kalibrasyonu/ayarlamayı sensör kafasında depolayabilir ve fabrika kalibrasyonundan gelen veriler sürekli olarak saklanır. Yani, dijital geçmiş her zaman erişilebilirdir. Bu verilerin analizi, kullanıcının sensörün durumunu değerlendirmesini kolaylaştırır. Memosens 2.0 sensörleri, Liquiline transmiterlerle veya Field Xpert tablet PC’lerin yardımıyla Endress+Hauser’in Netilion IIoT ekosistemine de entegre edilebilir. 

Yeni Memosens nesli, tamamen geriye dönük olarak uyumludur. Bu da, tesis sahiplerinin ve işletmecilerinin hiçbir şekilde mevcut hatlarını yenileriyle değiştirmeye mecbur bırakılmayacağı anlamına gelir. Yeni sensörler, hali hazırda kurulu olan önceki nesil transmiterlerle sınırlama olmaksızın kullanılabilir, böylece geçmiş yatırımlar korunur.

HEARTBEAT TECHNOLOGY, PH VE OKSIJEN ÖLÇÜMÜNDE SENSÖR DURUMUNU TESPIT EDER
Heartbeat Teknolojisi’nin "sensör durumu" fonksiyonu, yeni pH ve oksijen sensörlerine uyarlandı. Yeni nesilde, pH sensörünün hata teşhisi, diğer parametrelere ek olarak ölçülen pH değerlerini, sensörün maruz kaldığı sıcaklıkları ve zaman faktörünü dikkate alır. Sonuçta, sensörün durumu güvenilir bir şekilde değerlendirilir ve tesis sahiplerinin, gerektiğinde sensör değişimini de içerecek şekilde, bakım işlerini planlaması kolaylaştırılır. Benzer şekilde, yeni amperometrik oksijen sensörleri de elektrolitin durumu hakkında doğru bilgi sağlayan ve kullanıcıyı yaklaşan bakım gereksinimleri hakkında zamanında bilgilendiren "elektrolit sayacı" özelliğine sahiptir.

KOLAY BAKIM VE ONARIM IÇIN ARAÇLAR
Endress+Hauser, Endüstri 4.0 veya IIoT teknolojileri uygulamaya konmamış olsa bile, bakım ve onarım prosedürlerine yardımcı olmak için çok sayıda çevrimiçi araç sunar. Örneğin, akıllı telefon veya tablete indirilen Endress+Hauser Operations uygulaması, bir Memosens 2.0 sensörünün tanımlanması için kullanılabilir. Uygulama, daha sonra kullanıcıya ,bakım talimatları veya gerekli yedek parça listeleri gibi dokümanlar ile sahadaki sensör hakkında anında bilgi sağlayabilir. Bu bilgiler, yerinde bakım çalışmalarını kolaylaştırır ve başarılı sonuçlara daha hızlı erişilmesini sağlar.

TEHLIKELI BÖLGELERDE KULLANIMI KOLAY
Yeni Memosens nesli, tehlikeli bölgelerdeki enstrümantasyonu da kolaylaştırır. Tüm bileşenlerin ayrı onayı vardır ve ölçüm noktası, bağlantı karakteristiğine dair ilgili veriler temel alınarak kolayca ve güvenli bir şekilde yapılandırılabilir, hesaplanabilir ve kurulabilir. Saha kurulumunun değiştirilmesi gerekmez. Hem ilk hem de yeni nesil sensörler CYK10 kablosuyla bağlanabilir ve çalıştırılabilir. Bu, kullanıcılar tarafından ilk nesil Memosens teknolojisine yapılan yatırımı korur.

SONUÇ: MEMOSENS 2.0 ILE GELECEĞE HAZIR SIVI ANALIZI
İlk nesil Memosens teknolojisi; basitliği, güvenilirliği ve emniyetli olması sayesinde birçok farklı endüstride sıvı analizi uygulamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Memosens 2.0, teknolojinin bağlanabilirlik ve Endüstri 4.0’a doğru evriminde bir sonraki mantıklı adımdır. Sensörlerin kendileri akıllıdır, örneğin dijital olarak iletişim kurabilir ve ölçüm parametresine bağlı olarak kendi kendilerine hata teşhisi yapabilirler. Artık bunları Endress+Hauser’in Netilion IIoT ekosistemi gibi bulut çözümlerine entegre etmek de mümkün. Böylece, sensör verileri daha derinlemesine analizler için kullanılabilir ve geleceğe hazır hale gelir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@