banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Endress+Hauser’dan yeni 4 tüplü ölçüm teknolojisi Proline Promass Q 300/500

Petrol ve gaz endüstrisinde; yükleme, boşaltma ve taşıma sırasında en yüksek ölçüm performansı için geliştirildi.

Proses Çözümleri 10.04.2023, 06:05 10.04.2023, 00:20 Serkan KIRAÇ
87
Endress+Hauser’dan yeni 4 tüplü ölçüm teknolojisi Proline Promass Q 300/500

Her gün dünya çapında 90 milyon varilden fazla ham petrol, doğal gaz ve rafine hidrokarbon üretilmekte, taşınmakta, depolanmakta ve son kullanıcılara satılmaktadır. Bu işlemlerde, ne kadar küçük olursa olsun herhangi bir ölçüm hatası tedarikçi veya alıcı için çok büyük kayıplara neden olabilmektedir. Promass Q,devrim niteliğindeki 4 tüp teknolojisi ve DN 250’ye(10”) kadar olan boru çapları için genişletilmiş ölçüm aralığı sayesinde tüm uygulama alanlarına benzersiz avantajlar sunmaktadır.Hem düşük hem de çok yüksek akışlar için düşük basınç kaybı ve olağanüstü ölçüm doğruluğu bu avantajların en başında gelmektedir.

Endress+Hauser’in yüksek teknolojili Coriolis akış ölçeri Promass Q, serisine bazı yeni eklemeler aldı.  Artık 850 ve 2400 t/h aralığındaki maksimum debiler için DN 150 ila 250(6 ila 10") boru çaplarında seçim yapmak mümkün. Ayrıca, devrim niteliğindeki 4 tüp teknolojisinin uygulanmasıyla, petrol ve gaz endüstrisinde çok sayıda yeni uygulamanın önü açılmıştır. Promass akış ölçer ailesinin bir üyesi olarak Promass Q, kütlesel ve hacimsel debi ile birlikte yoğunluk ve proses sıcaklığını da ölçmektedir. Böylelikle değişken proses ve ortam koşullarının ölçüme etkisini ortadan kaldırılarak kütlesel akış için ±%0,05 sapma ile en yüksek ölçüm doğruluğuna ulaşılır.

Promass Q 300 (soldan sağa): Hat çapları DN 150 (6"), DN 200 (8")veDN 250 (10")

4 TÜP TEKNOLOJİSİ – AKIŞ ÖLÇÜMÜNDE TÜRÜNÜN TEK ÖRNEĞİ
Akış pazarında bir devrim yaratan 4 tüp teknolojisi kullanıcılara rakipsiz avantajlar sağlar. İki ölçüm tüplü Coriolis akış ölçerlerle karşılaştırıldığında, dört tüp, %25’e kadar daha fazla akışkan geçişine izin verir. Bu, petrol ve gaz endüstrisindeki transfer işlemlerini hızlandırır ve bunun sonucunda petrol tankerlerinin yüklenmesi ve boşaltılması esnasındaki bekleme süreleri kısalır.4 tüplü ölçümün diğer bir avantajıise daha büyük akış kesiti sayesinde pompalama ve ölçüm işlemi sırasında istenmeyen basınç kayıplarının azaltılmış olmasıdır. Böylece tesis operatörleri daha küçük pompa kullanabilir ve pompa elektrik maliyetinden tasarruf edilir.Düşük basınç kaybı aynı zamanda istenmeyen kavitasyon etkilerini ve LPG, NGL, LNG ve diğer kriyojenik sıvılar gibi çok hafif hidrokarbonların hat içerisinde gazlaşmasını önler.

SAĞLAM VE KOMPAKT

Paslanmaz çelik ve IP66/67 seçenekleriyle mevcut Promass Q sensörleri, güvenilir ve az bakım gerektiren uzun süreli çalışmayı garanti eder.Tuzlu su sıçramaları olabilecek, nemli atmosferli açık deniz alanlarında oluşan zorlu çevre koşulları ölçümün doğruluğunu etkilemez. Promass Q, 205 °C’ye kadar yüksek veya kriyojenik sıvılarda olduğu gibi –196 °C’ye kadar düşük proses sıcaklıklarında kullanılabilir.Promass Q, IEC 61508’e göre SIL uyumlu olarak geliştirildiği için güvenlik gerektiren uygulamalarda da kullanıma uygundur. Bunlara ek olarak, tehlikeli alanlar için alınmış çok sayıda onay(ATEX, IECEx veya CSA) ile geniş bir uygulama yelpazesi sunar. Promass Q’nun kompakt tasarımı, ulaşılabilen akış kapasitesine(maks. 2400 t/h)bakıldığında benzersizdir.Alım satım uygulamaları için sabit veya hareketli ölçüm ünitelerinde, en dar alanlarda bile kuruluma izin verir.


 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@