banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

‘Endüstriyel tartım ekipmanları seçiminde referanslı ve sertifikalı markalar tercih edilmeli’

İmalatta karlılığın gitgide düştüğü rekabetçi bir dünyada, üretime %100 hakim olmak ve üretim kaybına müsaade etmemek için cihaz seçiminde kaliteden taviz verilmemesi gerektiğine değinen Esit Elektronik Satış ve Pazarlama Müdürü Çağrı Hekimoğlu, endüstriyel tartım ekipmanları seçiminde de referanslı ve sertifikalı markaların tercih edilmesini öneriyor.

Proses Çözümleri 31.01.2023, 07:05 31.01.2023, 00:37 Serkan KIRAÇ
263
‘Endüstriyel tartım ekipmanları seçiminde referanslı ve sertifikalı markalar tercih edilmeli’

Kapak konumuz kapsamında Esit Elektronik’in güncel gıda ve içecek sektörüne özel ürün ve sistemlerini, 2023 yılında pazara sunmayı hedeflediği yeni ürün serileri ve günümüz teknolojisiyle Esit Elektronik’in satış öncesi ve sonrasında kullanıcısına sağladığı avantajları Esit Elektronik Satış ve Pazarlama Müdürü Çağrı Hekimoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportajda konuşma fırsatı bulduk.

Gıda ve İçecek sektörünün günümüz talepleri ve gündemleri nelerdir?

Globalleşen dünya endüstri pazarında artık her fiyat ve kalite aralığında cihaz bulmak mümkün, ne var ki cihaz tercih ederken asla ve asla kaliteden vazgeçmemek gerektiğini her seferinde tekrarlıyoruz. İmalatta karlılığın gitgide düştüğü rekabetçi bir dünyada üretimine %100 hakim olmak ve arıza, düşük hassasiyet, kullanıcı hatası…vb ile üretim kaybına müsaade etmemek gerekiyor ki imalatçı kurumlar sağlıklı bir karlılığa sahip olsun.

Bu proseslerde Esit Elektronik ürün ve çözümleriyle endüstriyel tartım alanında ne tür avantajlar sunuyor?
Biz Esit olarak tartı aleti üreticisi olduğumuz için örneği de otomatik tartı aletleri üzerinden vermek istiyorum. Bir tartı aleti alırken özellikle endüstriyel ortamlara uygun hassas tartı yapan ve hassasiyetini uzun yıllar koruyacak, referanslı ve sertifikalı bir marka almanın doğru seçim olacağını düşünüyoruz. Bunu ayırt etmenin yollarından birisi alınacak cihazın Avrupa Tip Onay belgesinin olmasıdır. Genelde cihazda kullanılan yük hücresi, indikatör gibi parçalar zaten CE belgeli veya OIML sertifikalıdır, ancak, örneğin otomatik torbalama kantarı satın alınacaksa, cihazın tartı indikatöründe veya kontrolöründe “torbalama kantarı” cihazı için Avrupa Tip Onay sertifikasyonunun sorgulanması gereklidir. Ülkemizde maalesef sadece indikatörün sertifikasının ibraz edilerek cihaz satışı yaygın bir uygulamadır. Biz Esit olarak ürettiğimiz tüm cihazların tip onay sertifikalarını müşterilerimize sunuyoruz.

Bu tesisler için sunulan Esit Elektronik ürünlerinin teknik detaylarını öğrenebilir miyiz?
Yeni dönemin gereklilikleri arasında tartı indikatörlerinde daha yüksek işlemci gücü en temel ihtiyaç olarak ortaya çıkıyor, bununla beraber sensör teknolojisindeki gelişmeler de gerçekten olağanüstü seviyelere gelmiş durumda. Artık tartı indiikatörleri daha küçük, daha akıllı, bağlantı kabiliyetleri daha gelişmiş ve çok daha ucuz. Dolayısıyla teknolojiyi yakından takip eden makine üreticisi firmalar için daha akıllı makineler üretmek artık daha kolay. Biz de Esit olarak otomatik tartı cihazlarımızı yeni ihtiyaçlara yönelik daha fazla teknik özellikle, bağlantı kabiliyetiyle ve geliştirilebilir platformla sunuyoruz. Bu yenilenen tasarımlarımız ürünlerimize dünyanın her yerinde kabul gören ve farklı ihtiyaç ve alışkanlıkları karşılayan bir yapı kazandırmış oluyor.

Proje sürecinde size gelen talep sonrasında projenin tasarımı, ekipman veya sistemin belirlenmesi, kurulum ve devreye alma sonrası teknik servis hizmetlerine kadar Esit nasıl bir yol haritası izliyor?
Cihaz tercihinde şüphesiz en önemli hususlardan birisi de servis ve yedek parça bulunurluğudur. Ne kadar arıza yapmayacak dense de, her cihaz bir gün bakım, kalibrasyon ve zaman zaman yedek parçaya ihtiyaç duyacaktır. Bir parça için haftalarca beklemek söz konusu olduğunda firmalar açısından çok büyük kayıplar oluşabilir. Servis teşkilatı gelişmiş, yedek parçası kolay bulunan markaların tercih edilmesi, öngörülemeyen durumlarda güvende olmak için çok önemlidir. Bazı markaların aslında ikame edilebilecek parçalar kullanabilecek olmasına rağmen, bazı tasarım ve protokol farklarıyla yedek parça tedariğini sadece kendilerine bağladıkları ve başka hiçbir ikame ürünün kullanılamayacağı cihazlar ürettikleri malumumuzdur. Esit olarak kendimizi daima başta Türk Sanayisini destekçisi olarak görüyoruz ve bu doğrultuda Türkiye’deki en yaygın, etkin ve deneyimli servis ekibine sahibiz. İstanbul’daki merkezimiz dışında Ankara, İzmir ve Adana Bölge Müdürlüklerimiz vasıtasıyla 24 saat içinde Türkiye’nin her yerine, 48 saat içinde de yurtdışındaki müşterilerimize ulaşabiliyoruz. Yerli imalatçı olarak da en kaliteli yedek parça ve komponentleri, en uygun fiyata müşterilerimize sağlayabiliyoruz.

Projeler, satış ve teknik servis için çözüm partnerleriniz ya da bayilik ağınız bulunuyor mu?
2 Fabrika 3 Bölge Müdürlüğü yaklaşık 30 adet distribütör ağı ile bugün Esit Elektronik, Dünyanın 60’dan fazla ülkesinde 7/24 hizmet sunmaktadır.



Önümüzdeki dönemde bu sektörde yeni bir alan ya da proses için hizmet planınız bulunuyor mu? 2023 yılı için, ürün, çözüm, yapılanma ya da Hendek ve Çekmeköy tesisleriniz için yatırım planlarınız var mıdır ajandanızda?
Bunun yanında 2022 yılında Hendek Taşıt Kantarı fabrikamızda robot yatırımımız gerçekleşti, özellikle kantar üretiminde insan kaynaklı hatalardan korunmak için otomasyonlu üretime robotlarla geçtik. Yük hücresi ve indikatör üretimi tarafında işin niteliği sebebiyle robot kullanımını mümkün değil. Burada halen el işçiliğine ihtiyaç duyulan bir üretim söz konusu ama burada süreçleri yürütme konusunda oldukça başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Yüksek bir kalite sağladık ve bu kalite anlayışını sürdürüyoruz.
2022 yılında Sakarya Hendek'te bulunan Taşıt Kantarı Fabrikamızın çatısına uygulanan GES güneş enerji santrali projemiz hayata geçmiştir. Önceki yıllarda RES Rüzgar Enerji Santrali Marmara Adası yatırımımız sonrasında planlarımız arasında olan Güneş Enerji Santrali ile daha yeşil bir hayat için 0 karbon salınımı hedefimize ulaşmış olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?
Otomasyon sektörü gitgide daha da büyüyor ve özellikle akıllı cihazlar artıyor. Bununla beraber cihaz tercihinde cihazın asıl işindeki hassasiyet ve tekrarlanabilirlik performansı en önemli kriter olmaktan da asla çıkmıyor.

Türk Sanayisinin kaliteli ürünleri tercih etmekten vazgeçmemesini, bugün yapılacak doğru yatırımın onlarca yıl sonrasını bile çok etkileyeceğini tekrar hatırlatır, saygı ve sevgilerimi sunarım.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@