banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Enerji sektörü için son teknolojiye sahip, Vega Sensörler

VEGA, enerji üretim tesisleri için ölçüm cihazları üreten tecrübeli bir tedarikçidir. VEGA uzun yıllardan beri dünyanın her yerine seviye ve basınç sensörleri teslimatı yapmaktadır.

Proses Çözümleri 01.04.2021, 15:14 Serkan KIRAÇ
484
Enerji sektörü için son teknolojiye sahip, Vega Sensörler

VEGA ölçüm teknolojisi, proseslerde gerekli olan tüm üretim basamaklarıin temel oluşturan kesin ve doğru ölçüm verileri almanızı sağlar. Tüm sensörler enerji sektöründe kullanılmaya uygun ve en son teknoloji standartlarındadır. Sensörler ayrıca enerji sektörü için gerekli tüm sertifikalara sahiptirler.

Güvenilir ölçüm;
Maliyet etkinliği yaratan kalite: Uzun ömürlü sensörler İşletme masraflarını düşürür, bakım giderlerini azaltır ve arıza sürelerini en aza indirger.

Kısa teslimat süreleri;
İster ilk teslimat, ister onarım kapsamında bir teslimat olsun, VEGA ölçüm cihazınız en kısa zamanda  adresinize sevk edilir. Bu da, depolama masraflarını önemli ölçüde düşürür.

Kolay entegrasyon;
VEGA sensörleri mevcut sisteminize kolayca entegre edilebilir. Hızlı montaj, kolay devreye alma ve kolay kullanım sensörlerin entegrasyonunu basit şekilde yapmanızı sağlar.

VEGA; Termik santrallerde, doğalgaz çevrim santrallerinde, hidroelektrik ve biyogaz enerji  santrallerinde bir çok uygulamada seviye ve basınç ölçüm imkanı sağlamaktadır.

KÖMÜR YAKITLI ENERJİ SANTRALLERİNDE BAZI ÖRNEKLER
Kömür santrallerinde linyit ve taş kömürü silolarda depolanır. Kömür taşıyan konveyörlerden gelen beslemenin aralıksız devam edebilmesi için seviye ölçümünün emniyetli ve güvenilir bir şekilde yapılması gerekir. Burada ayrıca seviye şalteri kullanılarak silonun fazla dolumu önlenir. Kömür yandığında kül oluşur. Kül, siloda veya ambarda toplanarak açık ocaklara boşaltılır. Külün yüksekliğini belirlemek için radarlı ölçüm cihazları ve seviye şalterleri kullanılır.

   

Yıkama kulesine (sönümleyici) ulaşan baca gazı burada soğutulmaya devam edilir. Baca gazına burada direkt kireç sütü (alçı taşı süspansiyonu) püskürtülerek baca gazı SO2'den temizlenir. Bu reaksiyonda kalsiyum sülfat oluşur ve sönümleyicinin toplama haznesine çöker. Bu işlemde kireç sütünün (alçı taşı süspansiyonu) belirli bir yoğunlukta kalması, baca gazının kükürdünün etkili bir şekilde giderilmesi için çok önemlidir. Yoğunluk ölçümünde yaygın olarak radyometrik ölçüm yöntemi kullanılır.

Bir su buharı sirkülasyon sisteminde basıncın prosesin çeşitli noktalarında denetlenmesi gerekir. Özellikle farklı basınç basamaklarının türbin giriş ağızlarında güvenilir ölçüm değerlerine ihtiyaç vardır. Bu iş için basınç transmitterleri, buhar sirkülasyonundaki en küçük bir değişikliği işletimin her bir durumunda denetler.



Su buharı hattında basınç ölçümü



Buhar döngüsünde basınç, prosesin çeşitli noktalarında denetlenmelidir. Özellikle türbin girişinde farklı basınçların ölçüm değerlerinin güvenilir şeklide ölçülmesi gerekmektedir. Ölçüm diyaframında düşen basınç bilindiği takdirde, fark basınç transmitteri kullanılarak debi ölçümü tam ve kesin bir şekilde yapılabilir.



 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@