banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Entegre bulut bağlantısı ile pilli akış ölçümü

Özellikle güç kaynağı olmayan bölgelerde, içme ve proses suyunun güvenilir ve bakım gerektirmeyen hacimsel ölçümü için…

Proses Çözümleri 17.10.2022, 12:40 17.10.2022, 12:30 Serkan KIRAÇ
49
Entegre bulut bağlantısı ile pilli akış ölçümü

Suyun çıkarılması ve taşınması genellikle, ölçüm cihazlarına enerji sağlanamayan veya ölçüm verilerini sabit hatlar üzerinden iletme imkânının olmadığı uzak bölgelerde gerçekleşir. Endress+Hauser, pille çalışan yenilikçi Promag W 800 akış ölçeri tam da bu tür uygulamalar için geliştirdi. 15 yıla kadar, bakım gerektirmeyen uzun süreli çalışma sağlayan akış ölçer, ayrıca hücresel radyo aracılığıyla dünya çapında güvenli veri aktarımına olanak tanır.


Promag W 800 elektromanyetik akış ölçer, su şebekelerinin sadece güvenilir bir şekilde izlenmesini temin etmekle kalmaz, aynı zamanda verimli ve zaman kazandıran bakımlarını da sağlar. Böylece, örneğin kaçak noktaları güvenilir bir şekilde tespit edilebilir ve faturalandırılamayan su kayıpları (gelir getirmeyen su) önlenebilir. Promag W 800; hem göl, nehir, kaynak ve yer altı sularının ölçümü için, hem içme ve proses suları için hem de dağıtım şebekelerindeki mali ölçüme tabi uygulamalar için uygundur. Aynı şekilde, kurak iklime sahip bölgelerde sıkça sulama yapılan geniş tarım alanlarındaki tüketim ölçümleri de çok önemli bir uygulama alanıdır.


Promag W 800 Gelişmiş (DN 25…600) – dünya çapında veri iletimi için hücresel radyolu model


Promag W 800 (DN 25…600) – basit uygulamalar için hücresel radyo özelliği 
bulunmayan model

 

Promag W 800, ölçüm değerlerinin hızlı ve kolay bir şekilde okunmasını sağlayan arkadan aydınlatmalı bir ekrana sahiptir. SmartBlue uygulaması, saha operasyonu ve daha kapsamlı veri çekmek için kullanılır. Promag W 800’ün ayrıca KTW/W270, WRAS BS6920, ACS veya NSF 61 gibi içme suyu onayları da mevcuttur. 

Bu, su akışlarının güvenilir bir şekilde izlenmesini ve uzun süreli ekonomik çalışmayı garanti eder:

• Maksimum ±%0,5 ölçüm hatası ile güvenilir ve sorunsuz tüketim ölçümleri

• Doğru maliyet tahsisi ve kanuna uygun faturalandırma

• Su hacmi, toplam değerler ve limitler gibi önemli karakteristik değişkenlerin güvenilir şekilde izlenmesi

• Odaklı kaçak tespiti, örn. iki ölçüm noktası arasında su dengelemesi ile veya su kayıplarının neden olduğu basınç değişimlerini okuyarak

DÜNYA ÇAPINDA GÜVENLİ VERİ İLETİMİ VE ERİŞİMİ
Geleceğe yönelik iletişim ve bağlanabilirlik için Proline 800 transmiteri, ihtiyaç duyulan herşeyi minimum yer kaplayacak şekilde içerir: ölçüm elektronikleri, piller, veri kaydedici ve verilerin LTE Cat M1, LTE Cat NB1 veya EGPRS üzerinden dünya çapında gönderilmesi ve alınması için hücresel radyo modülü. Ayrıca; akış, basınç, totalizer, cihaz ve proses durumu, alarm mesajları, pil şarj seviyesi ve daha birçok ölçüm değeri ve durum mesajı verisini çevrimiçi olarak çağırmak için kullanılabilir.

Bu amaca yönelik çeşitli Endress+Hauser çözüm araçları mevcuttur. Bunlardan biri,belirli bir cihazın en önemli ölçüm değerlerine kolay erişim için “Netilion Value”uygulamasıdır. Bir diğeri ise, Promag W 800 kullanılan geniş su şebekelerinin izlenmesive görselleştirilmesi için bulut tabanlı “Netilion Su Şebekesi İzleme” çözümüdür. PromagW 800’ü, müşterinin kendi SIM kartını kullanarak, müşteriye özel SCADA sistemlerine entegre etmek de mümkündür. Tüm bağlantı çeşitleri için geçerli olan uçtan uca şifreli veri iletimi, ölçüm operasyonlarında maksimum güvenliği garanti eder. Buna ek olarak, genişletilmiş veri kaydedici, 50.000’e kadar ölçüm değerini ve girdiyi güvenli bir şekilde saklar. 

YERALTI VEYA SU ALTI KURULUMLARINDA UZUN SÜRELİ ÇALIŞMA 
Akış ölçerler sıklıkla ısıya, toza veya iklimsel değişikliklere maruz kalır. Su altında veya yeraltında kurulum ise daha da zorludur. Sağlam ve tamamen kaynaklı Promag W sensörü, bu tür çevresel koşullara sorunsuz bir şekilde dayanır. Kullanıcılar Promag W sensörünü, korozyon koruması için özel sertifikalı olarak (EN ISO 12944) ve su girişini tamamen önleyen IP68 (Tip 6P) koruma derecesi ile sipariş edebilirler. Her iki sipariş seçeneği de, tuzlu ortamlarda veya nem ve sıcaklıkta ciddi dalgalanmaların olduğu iklim bölgelerinde dahi uzun süreli ölçüm operasyonunu garanti eder. 

HEARTBEAT TEKNOLOJISI GÜVENILIR ÖLÇÜMLER VE MAKSIMUM IŞLETIM GÜVENLIĞI IÇIN
Su transferlerindeki mali ölçüm işlemlerinde, akış ölçümündeki en küçük bir hata, tedarikçiler veya tüketiciler için yıllık faturalandırmada büyük zararlara neden olabilir.
Bununla birlikte, 24 saat kesintisiz çalışan su operasyonlarında, özellikle büyük boru hatlarında, akış ölçerlerin test ölçümleri veya yeniden kalibrasyon için hattan çıkarılması
da pek gerçekçi değildir. 

Bu kısıta rağmen, entegre Heartbeat Teknolojisi, Promag akış ölçerlerin sürekli olarak izlenmesini, bir tuşa basarak işlevselliğinin doğrulanmasını ve böylece spesifikasyonlar dahilinde sürekli yüksek ölçüm doğruluğuyla çalışıldığının kanıtlanmasını mümkün kılar. Bu, operasyon sırasında ve prosesi kesintiye uğratmadan, mali ölçüme tabi noktalar için geçerli olan düzenlemelere uygunluğu garanti eder.

Promag W 800, Netilion Su Şebekesi 
İzleme çözümünün bir parçasıysa, kullanıcılar metrolojik olarak izlenebilir olan bu doğrulama işlevini doğrudan bulut üzerinden, her zaman ve her yerde, başlatabilir ve görüntüleyebilir. 

Doğrulama kayıtları otomatik olarak oluşturulur ve örneğin daha sonraki denetimlerde veya yasal gerekliliklere uygun dokümanların hazırlanmasında kullanılmak üzere güvenli bir şekilde saklanır. Bu, Ölçü ve Ayarlar Servisi veya düzenleyici makamlarla müzakere edilerek, yasal olarak gerekli kalibrasyon aralıklarının dahi uzatılmasına olanak tanır. Su sistemi operatörleri için tüm bunlar, mali ölçüme tabi noktaların çalıştırılmasında maliyetlerin önemli ölçüde düşmesi anlamına gelir.


 



 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@