banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Güvenilir ve kurulumu kolay çok yönlü kelepçeli akış ölçer

Proline Prosonic Flow W 400 ile su ve enerji santrali endüstrileri ile kamu hizmetlerinde güvenilir sıvı ölçümü.

Proses Çözümleri 01.08.2022, 13:05 Serkan KIRAÇ
27
Güvenilir ve kurulumu kolay çok yönlü kelepçeli akış ölçer

Kelepçeli sensörlerle ultrasonik akış ölçümü, onlarca yıldır birçok endüstride başarıyla kullanılmaktadır. Ancak temel ve standart uygulamalarda bile, proses otomasyonu nedeniyle gereksinimler istikrarlı bir şekilde artmaktadır. Prosonic Flow W 400, bu nedenle, kanıtlanmış ultrasonik ölçüm teknolojisini Endress+Hauser'in Proline cihaz serisinin benzersiz avantajlarıyla birleştirir ve böylece günümüzün tesis operatörlerinin birden fazla gereksinimlerini aynı anda karşılar: uzun vadeli maliyet verimliliği, kapsamlı süreç izleme ve ölçüm noktalarını planlarken maksimum özgürlük sağlar.

Ultrasonik sensörlerin doğrudan boruya monte edildiği hatta müdahale gerektirmeyen kelepçeli ölçüm yöntemi, iletkenlik ve basınçtan bağımsız olarak korozif, aşındırıcı ve toksik sıvıların bile güvenli bir şekilde ölçülmesini sağlar. Bu, Prosonic Flow W 400'ü çok sayıda işlemi izlemek ve kontrol etmek için ideal kılar.Boruyu açmaya gerek kalmadan, kelepçeli akış sensörleri herhangi bir zamanda sonradan takılabilir, örneğin enerji ve enerji santrali sektöründe karşılaşıldığı gibi, çapı 4 metreye (13 fit) kadar olan çok büyük basınçlı boru hatlarında kullanılabilir. 

Akış ölçüm noktalarının esnek bir şekilde uyarlanabilmesi sebebiyle kamu ve özel sektörde büyük talep görmektedir. Böyle bir uygulama, potansiyel enerji tasarruflarını ortaya çıkarmak için bir sistemdeki tüm önemli enerji akışlarını ölçmektir. Miktar ve hacim ölçümü, toplama ve dengeleme, süreç izleme, önceden kurulmuş akış ölçerlerin doğrulanması ve bir boru hattındaki sızıntıların tespiti gibi örnekler Prosonic Flow W 400'ün uygulama olanaklarının ne kadar yönlü olduğunu göstermektedir.

Cihaz varyantı örnekleri (soldan sağa): Prosonic Flow W sensörleri: DN 15-65 (½-2½") / DN 80 -4000 (3-160") Sağlam polikarbonat veya alüminyumdan yapılmış Proline 400 transmiter

Paslanmaz çelikten yapılmış ve IP68'e (Tip 6P) sahip sağlam ultrasonik sensörler, az bakım gerektiren, uzun süreli çalışma sağlar.Bu, onları zorlu proses ve ortam koşullarında bile uygulamaya uygun hale getirir.–40 ve +130 °C (–40 ve +266 °F) arasındaki proses sıcaklıklarında kullanılabilirler. Prosonic Flow W 400, tehlikeli olmayan alanlardaki uygulamalar için idealdir.

WEB SUNUCUSU – SİTEDE KOLAY KULLANIM VE KURULUM
Proline 400 transmitter standart olarak bir web sunucusu içerir. Standart bir Ethernet kablosu ve bir dizüstü bilgisayar (veya WLAN üzerinden kablosuz) ile kullanıcılar, doğrudan tüm hata teşhis, konfigürasyon ve cihaz datalarına ilave bir yazılım ve donanıma gerek olmadan ulaşabilir.Bu ölçüm noktasının hedeflenen parametrelerinin belirlenmesine, devreye alma, bakım ve servisten zaman kazanmaya olanak sağlar.Kurulum sırasında, transmitter/kullanım aracının ekranı ayrıca mevcut ölçüm kalitesini (iyi – kabul edilebilir – kötü) gösterir, böylece gerekirse sensör konumu ayarlanabilir.

BOZULMUŞ AKIŞTA BİLE MAKSİMUM PERFORMANS İÇİN Flow DC İŞLEVİ
Proses endüstrisindeki boru sistemleri genellikle akış profilini ve bununla birlikte ultrasonik ölçümün doğruluğunu bozan çeşitli bağlantı parçalarına ve boru dirseklerine sahiptir. Prosonic Flow W400, isteğe bağlı olarak, akış bozukluğunun ölçüm sinyali üzerindeki etkilerinin tespit edilip hesaplama yoluyla telafi edilebildiği, türünün tek örneği Flow DC işleviyle birlikte sunulur. Örneğin 15 boru çapından 2 boru çapına (DN) kadar önemli ölçüde azaltılmış bir giriş akışında bile belirtilen ölçüm doğruluğunu korumayı mümkün kılar.Bu, sistemleri clamp on akış ölçerlerle donatmak veya yenilemek isteyen planlamacılar ve kullanıcılar için maksimum esneklik anlamına gelir.

HEARTBEAT TEKNOLOJİSİ – MAKSİMUM OPERASYONEL GÜVENLİK İÇİN
Öne çıkan bir diğer özellik ise Heartbeat Teknolojisidir. Tüm Endress+Hauser Proline ölçüm cihazlarına entegre edilen bu test işlevi, en yüksek tanı kapsamıyla (>%95) kalıcı kendi kendine tanılamanın yanı sıra devam eden çalışma sırasında izlenebilir cihaz doğrulaması sağlar. Heartbeat Teknolojisi ayrıca, aşırı çevresel veya proses koşullarından kaynaklanan ölçüm elektroniği ve/veya sensördeki değişiklikleri algılamak için bir "Heartbeat Sensor Integrity" test işlevine sahiptir. Heartbeat Teknolojisi, bir sistemdeki riskleri azaltırken güvenilirliğini artırır.

HER BORUYA UYGUN TEKNOLOJİ
Prosonic Flow W 400, çok çeşitli boru hattı türleri ve malzemeleri üzerine monte edilebilir: metal borular (çelik veya dökme demirden yapılmış olanlar gibi), plastik borular, cam elyaf takviyeli plastik borular (GRP) veya kompozit borular astarlı veya astarsız malzemeler. Bakım gerektirmeyen bağlantı pedi, sensör yüzeyi ile boru arasında optimum ses iletimi sağlar. Ortaya çıkan sürekli yüksek sinyal gücü, uzun yıllar boyunca istikrarlı ölçüm sonuçları ve yüksek ölçüm performansı sağlar. Hat boyutuna, akışına ve boru malzemesine bağlı olarak, sensörler farklı ultrasonik frekanslarla (0.3 –0.5 –1–2 –5 MHz) teslim edilir, böylece kullanıcılar maksimum sinyal kalitesine ve dolayısıyla doğruluk ve tekrarlanabilirliğe de güvenebilirler.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@