banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Hassas ve doğru tartımda dünya devi olma yolunda…

Tuna Tartı ve Elektronik sistemler olarak bizler öncelikle ülkemizde iyi bir marka olmanın sürdürebilirliğine çok önem vererek sürekli gelişme hedefindeyiz bunun yanında global anlamda da markalaşmanın ve markamızı yaşatmanın hedefi içerisindeyiz.

Proses Çözümleri 05.10.2021, 16:30 Serkan KIRAÇ
115
Hassas ve doğru tartımda dünya devi olma yolunda…

Marka; ürün ve hizmetle ilgili deneyiminizi, sağladığı ve sağlayacağını varsaydığınız faydayı,güveni ve sahip olduğunuzda kimliğinize ne katacağını bir arada düşündüren, üründen soyut ama ürün ile var olan bir değerdir.(Ref: Global Marka Yaratmak Üzerine Bir Çalışma; Dr.F. Reşat SİNANOĞLU). Biz değer yaratma hedefindeyiz bunu aldığımız geri bildirimlerle yarattığımızı düşünüyoruz gerek kaliteli ürünlerin sahada yarattığı memnuniyet gerekse satış sonrası müşteri hizmetlerimiz ve servis hizmetlerimiz ile firmaların her anlamda değerlerine değer katıyoruz. Alanında uzman Ar-Ge ekibimiz ve inovatif üretim tekniklerimiz ile Tuna Tartı ve Elektronik sistemler olarak teknolojik gelişmeleri çok yakından takip ederek, digital loadcell üretmek adına yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı yaptık.

Loacell üretim hattımızda optimal kapasitemizi belirleyerek hedeflediğimiz gibi yılın ilk yarısında üretim kapasitemizi 8 kat artırdık.2021 yılına hedeflediğimiz 45000 adet yıllık üretimimizi önümüzde ki sene 65000 adet olması adına tüm fizibilite çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.

Laodcell üretimimizi yaptığımız ekip arkadaşlarımız ile öneri sistemini geliştirerek sürekli iyileştirmeyi hedefledik, kalite odaklı üretim hattımızda bu yılın 6 aylık süreci içerisinde üretim verimliliğini artırmak adına 3 büyük 6 sigma projesini tamamladık. Ara malzeme tedarikçilerimizi, tedarikçi seçme yönetmelerini kullanarak en kaliteli malzemeyi ve hizmeti kullanmak adına tedarikçi seçimlerimizi kalite standartlarımızı karşılayan tedarikçiler arasından seçerek ara malzeme kalitemizi artırdık.

Elektronik/mekanik mesleki beceriye sahip, Loacell üretiminde çalışan arkadaşlarımızın Tuna Academy aracılığı ile yaptgımız teknik eğitimlerine son derece önem veriyoruz .Eğitimlerimiz belirli periyotlarda tekrarlanıp ölçe ve değerlendirme sistemine tabi olarak gerekli çalışma arkadaşlarımıza daha detaylı eğitimler vererek sürekli iyileştirmenin bir parçası olmaya çalışıyoruz. Loadcell üretimimizde üretilen başlıca loacell çeşitlerimiz Lama Tipi Loadcell, S tipi Loadcell, Platform tipi loadcell, Baskı tipi loadcell,digitial loadcell olarak gruplara ayrılmaktadır. 

Dijital Loadcell ürün grubumuz hakkında daha detaylı bahsedecek olursak ;RS 485, 0-10 volt ve 4.2 mA haberleşme kartlarımızı ölçü olarak 24 milimetre çapında olmakla beraber loadcellerimizin içine gömüyoruz. Burada loadcellerimiz bir transmitter olarak hizmet vermeye başlıyor.Bu ürünlerimiz çok daha uzun ömürlü, çok daha hassas ve global teknolojiler ile daha rekabet edebilir bir teknolojiye sahip.

Loadcell transmitterlarımız daha çok otomasyon sektöründe kullanılır. Firmaların batch gibi proseslerinde PLC’leri ile birlikte analog veya RS 485 haberleşme talep edilen sistemlerde ağırlıklı olarak kullanılır. Çimento, agrega ve kum prosesleri gibi prosesler için inşaat sektörü başta olmak üzere, maden sanayinde, petrokimya’da, kimya ve gıda sanayisinde başta olmak üzere loadcellden aldığı bilgiyi alıp analog olarak bir sonraki prosese bilgiyi paylaşan bir çevirici ve ara parça olarak kullanılır. 

Yüksek volumlü adetler ile ürettiğimiz Tuna TCT Yük hücresi Paslanmaz çelik ve alaşımlı çelik olarak iki farklı malzemeden üretilen TS model yük hücresi özellikle taşıt kantarlarında ve vagon kantarlarında kullanılmak üzere üretilmektedir. Tamamen lazer kaynakla kapatılmış ölçüm bölgesi IP68 koruma sınıfında olup zorlu endüstriyel koşullarda başarı ile çalışmaktadır.10.000 kg - 50 kg kadar kapasite seçenekleri vardır. Gıda,kimya, ilaç sektöründe faaliyet gösteren uygulamalarımızın başında Checkwigher dediğimiz bantlı kontrol sistemleri gelir. Tuna Checkweigher Sistemleri T-MINI, T-MIDI ve T-MAXI olmak üzere üç kategoride üretimi gerçekleşmektedir. Üretilen mamüllerin ağırlıklarını bant üzerinden geçerken ayrı ayrı tartımını yaparak tespit edilen hatalı ürünlerin ayıklanması amacı ile üretilmiştir. Müşterinin isteklerine modüler yapısı sayesinde kolaylıkla adapte olabilen Tuna Checkweigherler, gıda sektörleründe ki sıkı yönetmelikler ön görülerek tasarlanmıştır. 

Tuna Checkwighler basit kullanımlı yazılımı ve rahat okunan dokunmatik ekranı sayesinde üretim hattınızın durumunu gerçek zamanda gelişmiş grafik tablolarla kolayca takip edilir. Belirlediğiniz limitler dışındaki ürünler istenildiğinde üretim hattınızdan birden çok red kefesine sesli ve ışıklı ikazla ayrılabilir ve raporlanır. Tuna Checkweigher sayesinde üretim hatlarınız sektördeki en son çıkan yasal mevzuata ve direktiflere uygun olarak çalışacaktır.

Tuna hassas terazilerimizde gıda ve kimya sektörünün lider firmaları tarafından tercih edilmektedir. TUNA T-110, T-300 , T-600, T-1100, T-3000 ve T-6100 model çeşitliliğine sahip olan elektronik terazilerdir. TUNA elektronik terazide aşırı yük koruması fonksiyonu vardır. Taşıma sırasında anti-çarpışma koruma cihazı, yüksek hassasiyetli A/D dönüştürücü ile hızlı ve istikrarlı algoritma benimser. Üç ekran seçeneği sunar:

Kırmızı LED, yeşil LED ve arkadan aydınlatmalı LCD seçeneği mevcuttur. Mikro USB şarj arayüzü ile de desteklenir. Aynı zamanda ,paslanmaz, su geçirmez ve IP69 koruma sınıfındadır. Ayrıca orijinal tasarımı ve rutin günlük kullanımlarına uygun olması ile kullanıcılarımıza kolaylık sağlar. Tuna Tartı ve Elektronik markamız müşterilerimizin çözüm ortağı olarak sektronünün lider markası haline gelmiştir.Arıca online satışın yapıldığı ‘’Kantarburada.com’’ şirketimiz bulunuyor. ‘’Tuna Enerji’’ markamızı geçtiğimiz yıl kurduk ve burada da rüzgar gülleri ve robotik sistemlerde yazılım ve proses çözümlerinde hizmetler sunuyoruz.‘’Tuna Akademi’’nin ise iki yıldır çalışmaları sürüyor.

Tuna Akademi’nin kuruluş amacı; firmaların ölçü ve tartım sistemleri teknik birimlerine detaylı şekilde eğitim vererek sertifikalar ile bu çalışanları yetkin kılmak. Amacımız ürünlerimizin kullanıldığı yerlerde son kullanıcıya ürünlerini daha bilinçli ve kaliteli şekilde teslimatlarını sağlamak. Aynı zamanda da fabrikalarında kullandıkları Tuna Tartı ürünlerinin verimini maksimum seviyeye çıkararak ürünlerimizin çalışabilirliğini 
yükseltebilmek için biz bu aksiyonu aldık. Şu an eğitimlerimiz ve kayıtlarımız sürüyor.


 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@