banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

“İyileştirmeye sonsuza yolculuk olarak bakıyoruz”

Tuna Tartı olarak her çeyrek sonu öneri sistemi değerlendirmeleri sonucu yeni yılda iyileştirme projeleri gerçekleştirdiklerini belirten markanın Bölge Müdürü Ercan Hatipoğlu; iyileştirme faaliyetlerini, sonsuza yolculuk olarak nitelendirdiklerini ifade ediyor.

Proses Çözümleri 02.06.2021, 17:25 02.06.2021, 14:33 Serkan KIRAÇ
234
“İyileştirmeye sonsuza yolculuk olarak bakıyoruz”

Güncel ürün ve çözüm yelpazesi, iyileştirme faaliyetleri ve 2021 yılı hedefleri üzerine Ercan Hatipoğlu ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.  Hizmet ve ürün metriklerindeki iyileştirmelere ek olarak Kaizen, 5S, Yalın Üretim, Yalın Depo&Lojistik Yönetimi proje yönetim gibi alanlarda da çalışmalarını sürdürerek her alanda kaliteye odaklandıkları bir çeyrek olduğunu vurguluyor.

Ürün çeşitleriniz konusunda bilgi verir misiniz?
Türkiye’nin yerli elektronik ve mühendislik firması, Tuna Tartı ve Elektronik sistemler olarak bizler elektronik tartım sistemleri üretiyoruz. Üretilen ürünlerimizi ve proje bazlı çalışıp geliştirdiğimiz tartım sistemlerimizi 46 farklı ülkeye ihraç ediyoruz. Türkiye de İstanbul, Bursa, Adana, İç Anadolu, İzmir Bölge müdürlüklerimiz ile hizmet vermekteyiz. Yurtdışında ise Bulgaristan, Türkmenistan, Güney Afrika, Tayland ve Özbekistan da bölge müdürlüklerimiz bulunmaktadır.

Loadcell dediğimiz yük hücreleri, montaj kitleri, indikatörler, taşıt kantarları, baskül sistemleri, dolum sistemleri, otomatik torbalama kantarları, bant kantarları, check weihgherler, dinonometrelerin üreticisi olarak bizler İzmir fabrikamızda üretim yapmaktayız.

2021 yılına nasıl başladınız? İlk çeyrekle ilgili değerlendirmenizi paylaşır mısınız?
2021 yılı Tuna Tartı ve Elektronik sistemler için umut veriyor, hız kesmeden yurt içi ve yurt dışı Ar-Ge çalışmalarımıza devam edip yeni proje ve yatırımlara imza atacağımız bir yıl olacak. 2021 yılında digital platformda olacak fuar katılımlarımız olacak. 2021 ilk çeyrekte üretimimiz tam kapasite çalışarak loadcell üretimimize devam ettik, farklı projelerimizi hayata geçirdik ve müşterilerimizden olumlu geribildirimler aldık.

Tuna Tartı olarak bizler ürün satışının yanında proje ve sistem satışlarımıza da çok önem veriyoruz. Her çeyrek sonu değerlendirdiğimiz öneri sistemi sonucunda ekip arkadaşlarımızın sürekli iyileştirme bakış açısına sahip olmasını hedefliyoruz. Q1 sonunda tüm öneriler değerlendirilmiş olup projeye dökülen iyileştirme önerilerinin sahipleri ödüllerini almaya hak kazanmıştır. Teknolojik gelişmeleri çok yakından takip etmekteyiz. Alanında uzman Ar-Ge ekibimiz ve inovatif üretim tekniklerimiz ile Tuna Tartı ve Elektronik sistemler olarak digital loadcell üretmek adına yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı yaptık.

Dolum sistemleri ürün grubumuzda sıvı dolum sistemini bünyemize katarak müşterilerimizin çözüm ortağı olmaya devam ettik. TUBİTAK projemizin onayı ile Ar-Ge çalışmalarımıza son hızla devam ettirdiğimiz bir çeyrek oldu. 2021 ilk çeyrekte İç Anadolu Bölge Müdürlüğümüzü genişleterek bu bölgede Tuna Tartı olarak daha aktif var olmayı hedefledik. Loacell Üretim Departmanında ve Teknik Servis Ekibinde  %50 büyüme gerçekleştirerek, stratejik planlama ve depo yönetimi ile zamanında teslimat oranımızı, satış sonrası hizmet ve ürün kalite metriklerimizin tamamını iyileştirerek müşterilerimizin beklentilerinin üzerine çıkmış olduk. Yönetim kadrosu ve tüm ekip arkadaşlarımız ile iyileştirmeye sonsuza yolculuk olarak bakmaktayız. Kaızen, 5S, Yalın üretim, Yalın depo & lojistik yönetimi; proje yönetimi gibi tüm çalışmalarımız devam etmekte olup her alanda kaliteye odaklandığımız bir çeyrek oldu.


2021 üretim ve kapasite kullanım hedefiniz nedir?
2021 yılında loadcell üretim; mekanik üretim ve servis kapasitemizi %100 kullanmaktayız. Tüm departmanlarda kişi olarak %50 büyüme gerçekleştirip kazandığını yeni yatırıma dönüştürmenin gururu içindeyiz. Digital loadcell üretimimizin kapasitesini artırmayı hedefliyoruz yeni ekip arkadaşları arayışı içerisindeyiz. TUBİTAK projemizin kabul edilmesi ile yeni bir üretim hattı kurmanın hazırlıkları içerisindeyiz öngördüğümüz üretim adetlerine istinaden ekip arkadaşlarımızı ve kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz.

2021 yılı satış hedefiniz nedir? Yurtiçi ve ihracat olarak değerlendirir misiniz?
Tüm dünyayı etkisi altında alan, sosyal ve ekonomik hayatı durma noktasına getiren Covid-19 salgını, yaşam tarzı, iş yapış şekilleri ve alışkanlıklarımızı ciddi oranda değiştirdi. Bu değişim, bazı firmalar için pozitif etkileşim getirirken bazı firmalar için negatif bir etki yarattı. Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler olarak satış hedeflerimizi; tüm bu ekonomik dalgalanmaları, dinamik bölge ve pazarları, büyüme hedefimizi baz alarak belirledik. İlk çeyreği hedeflerimizi tutturarak kapatmış durumdayız. Yurtiçi pazarı satış hedefimizin %60’nı, yurtdışı pazarı ise % 40 oluşturmaktadır.

Bu yıl için öncelik vereceğiniz ve yoğunlaşacağınız bölge ve pazarlar var mı?
Tuna Tartı olarak ürünlerimizi ve sistemlerimizi dünyanın her bir yanında kalite standartlarımızdan ödün vermeden, zamanında teslimat yaparak, müşterilerimizin istek ve taleplerini karşılamayı hedefliyoruz. Yoğunlaşacağımız bölgeler Avrupa, Merkez Amerika ve Doğu Afrika ve Orta Doğu ülkeleridir.
Yurtiçi olarak ise yurdumuzda ayak basmadığımız ve ürünlerimizi göndermediğimiz şehir kalmadığı gibi bunun sürdürülebilir olması için her gün kendimizi geliştirerek çalışmaktayız.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@