banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Kağıt sanayi için Vega seviye ve basınç ölçüm teknikleri

Süreklilik vaat eden idareler doğal kaynaklarla çalışılırken özenli ve etkin olunmasını şart koşar. Ayrıca Çevre Kanunu‘nun atık ve geri dönüşümden beklentileri büyüktür. VEGA ölçüm tekniği modern çevre tekniğinin iddialı kullanım koşulları kapsamındadır.

Proses Çözümleri 02.08.2021, 12:21 09.08.2021, 12:32 Serkan KIRAÇ
322
Kağıt sanayi için Vega seviye ve basınç ölçüm teknikleri

VEGA ölçüm tekniği, modern çevre koruma teknolojisinin zorlu kullanım koşullarında da önemini kabul ettirmiştir. VEGA, 1990’lı yıllardan bu yana, radar seviye ölçüm teknolojisinde bir liderdir.Ultrasonik, kılavuzlu radar, radyometrik ve kapasitif ölçüm teknikleri çevre koruma projelerinde seviye ve sınır seviye ölçümünün tamamlayıcısı rolündedirler.
 

Çevre koruma projelerinde sensörlerden beklentiler oldukça yüksektir. VEGA sensörlerinin gövdesinden, elektronik ve sensör teknolojisine kadar tüm bileşenleri tasarlanırken bu koşullar dikkate alınmaktadır. Sağlam gövdeler yüksek mekanik dayanıklılığa sahiptir. Ölçüm yapan parçalar +400 °C’ye kadar çıkabilen sıcaklıklara ve asit-baz gibi maddelere karsı dirençlidirler. 

VEGA, sektörün isteklerine birebir uyan çözümler üretmektedir. Ister istifleme kuleleri, ister temizleyici, ister basınçlandırılmıs ayırıcı, isterse MC pompalarının dikey boruları veya basınçlı hamur kasası olsun; fiziksel ölçüm prensiplerinin çok genis bantta olması nedeniyle hemen hemen her ölçüm görevi yerine getirilebilmektedir.

KOLAY VE HIZLI
Tüm cihazlar müşterilerin ihtiyaçlarına göre özel üretilmelerine rağmen VEGA sensörlerin üretimi birkaç gün içerisinde tamamlanır. Kullanıcılar basit ve kolay şekilde Bluetooth ve akıllı telefon veya tabletler üzerinden devreye alım yapabilirler. [Resim2]

YENİ NESİL 80 GHZ RADAR SENSÖRLER 
Radarlı seviye ölçümünde 20 yılı aşkın süredir lider olan VEGA, radarlı ölçüm teknolojilerinde yeni bir çağ açtı. VEGAPULS 64 ve VEGAPULS 69 serileri 80 GHz frekans ile ölçüm yapan dünyanın ilk seviye ölçüm cihazları olmuştur. [Resim3]

Bir radar sensörün sunduğu dinamik aralığı ne kadar büyük olursa, kullanılacağı yerlerin çeşitliliği ve ölçümün kesinliği de o oranda artar. 80 GHz radar sensörler bu özellikleri ile dünya
piyasalarında başka bir konuda daha öncülük etmişlerdir. Sensörler, yansıtma özelliği düşük olan malzemelerde de şimdiye kadar bilinen radar sensörlere göre çok daha iyi ölçüm yeteneklerine sahiptirler. Geniş dinamik aralığı sayesinde köpük oluşumunda, kondens ve yapışmalarda dahi kesin ölçüm sonuçları verir. Yüksek kimyasal dayanıklılık ve kapsüllenmiş PTFE antenleri sayesinde ise uzun hizmet ömrü sağlar.

UYGULAMA ÖRNEKLERİ
VEGA; seviye, sınır seviyesi ve basınç ölçümleri alanında sağladığı hizmet sayesinde kâğıt endüstrisine yepyeni bir standart getirmektedir. VEGA radarla seviye ölçümü konusunda dünya çapında bir liderdir. VEGA’nın diğer önemli bir başarısı da proses basıncı ve hidrostatik seviye ölçümlerinde kullanılan essiz seramik CERTEC® ölçüm hücresi teknolojisidir.

DEPOLAMA KABINDA SEVİYE ÖLÇÜMÜ VE SINIR SEVİYE TESPİTİ
Kimyasalların ve yardımcı maddelerin amaca yönelik olarak eklenmeleri kâğıt kalitesini etkiler. Normalde kullanılan maddeler hidrojen peroksidin yanı sıra bazlar, asitler ve dolgu malzemeleridir. Kimyasallar ve yardımcı maddeler kısmen agresiftir ve gaz çıkarırlar. Bunların sıcaklıkları 95 °C'ye kadar çıkar. Depolama bu nedenle paslanmaz çelik veya cam elyafla güçlendirilmiş plastik haznelerde yapılır. Depolama kabının doldurulması ve boşaltılması ve pompanın kuru çalışma güvenliği olarak seviye ve basınç ölçümlerinin yapılması kaçınılmazdır. [Resim4]

VEGAPULS 64 80GHZ RADARIN UYGULAMADAKİ AVANTAJLARI: 
•Temassız ölçüm yöntemi sayesinde aşınmasız ve bakımsız işletim,
•Üniversal olarak kullanılabilirlik, tüm ürün özelliklerine ve kaplara uygunluk,
•Gürültü, toz, buhar veya gaz oluşumlarından etkilenmemesi nedeniyle en yüksek kullanım güvenliği

KAĞIT SEKTÖRÜNDE VEGA
Kâğıt sektörü sistemlerin üretkenliğine ve sistemlerin mevcudiyetine çok önem vermektedir. VEGA bu beklentileri bilir ve seviye, sınır seviyesi ve basınç için uygun, sağlam, uzun ömürlü ve kolay kullanılabilir sensörleri temin eder. Kâğıt endüstrisindeki tesislerin hiç aksamadan çalışması gerekmektedir. Bu nedenle kullanılan ölçüm teknolojisi sadece kesinlik sağlamakla kalmayıp; sağlam, uzun ömürlü ve hizmet dostu olma özelliklerini de karşılamalıdır. VEGA cihazları basınç darbeleri, aşınma, vibrasyon ve madde birikimleri gibi kâğıt endüstrisinin zorlu koşullarına uygun tasarlandığından, bu özellikleri rahatlıkla karşılamaktadırlar. İster istifleme kuleleri, ister temizleyici, ister basınçlandırılmış ayırıcı, isterse MC pompalarının dikey boruları veya basınçlı hamur kasası olsun; fiziksel ölçüm prensiplerinin çok geniş bantta olması nedeniyle hemen hemen her ölçüm görevi yerine getirilebilmektedir.
 

NİŞASTA SİLOSUNDA SEVİYE ÖLÇÜMÜ VE KURU ÇALIŞMA GÜVENLİĞİ
Nişasta kâğıt sağlamlığını arttırmakta kullanılan önemli bir katkı maddesidir. Ham nişasta ince, yüksek silolarda depolanmaktadır. Dolum güçlü tozlanma olduğunda pnömatik olarak yapılır. Boşaltma, silonun altındaki çamur yapım yerinde yapılır. Çamur eksantrik pompalardan nişasta ısıtıcılara pompalanır. Dolum prosesinin kontrolü için nişasta silosunda güvenilir bir seviye ölçümü, eksantrik pompa için kuru çalışma güvenliği olarak ise sınır seviye tespiti gereklidir. [Resim5]

VEGAPULS 69 80GHZ RADARIN UYGULAMADAKİ AVANTAJLARI:
·Temassız ölçüm yöntemi sayesinde bakım gerektirmeyen kullanım,
·Yüksek ve dar silolarda dahi doğrulukta odaklanma ve kesin ölçüm,
·Tozlanmadan bağımsız güvenilir ölçüm

EKSANTRİK POMPALARDA BASINÇ ÖLÇÜMÜ VE SINIR SEVİYE TESPİTİ
Yaş kuru mukavemet maddeleri polimer katkı maddeleridir. Bunlar özellikle hijyenik ve özel kâğıtlarda suya dayanıklılığı arttırmaktadır. Bu maddeler kâğıt makinesinde bir presten (tutkallamalı baskı) veya bir sprey aletinden geçirilirler. Depolama yüksek pH değerleri nedeniyle çift duvarlı GFK tanklarında yapılır. Yüksek viskozite nedeniyle doldurma ve boşaltma işlemleri pnömatik bir kaldırma sisteminden ve özel eksantrik pompalardan yapılır. Pompalar için kuru çalışma güvenliği ve basınç denetleme gereklidir. [Resim6]

VEGASWING 61 SEVİYE ŞALTERİNİN UYGULAMADAKİ AVANTAJLARI:

·Üründen bağımsız anahtarlama noktası sayesinde kesin ve güvenilir ölçüm,
·Seviyelemesiz devreye alım

VEGABAR 82 BASINÇ TRANSMİTERİNİN UYGULAMADAKİ AVANTAJLARI:
· Küçük, yüzey seviyesin proses bağlantısı,
· Vakuma dayanıklı modeli sayesinden yüksek ölçüm güvenilirliği
· CERTEC ® seramik diyafram teknolojisi sayesinde metal ve paslanmaz çeliğe göre 10 kat daha sertlik, dayanım gösterir.
[Resim7]

VEGA HER ZAMAN YANINIZDA
Danışmanlık ? Teknik destek ? Saha servisi ? Hepsi mümkün! VEGA’nın uzman ekibi nerede 
olursanız olun yanınıza gelir, kurulumunu yapar ve danışmanlık hizmetini verir. Müşterilerinin her zaman yanındadır. VEGA teknik servisi zamandan ve maliyetten tasarruf etmenize yardımcı olur. 

VEGA’nın yenilikçi teknolojilerini, canlı uygulama örneklerini ve aktivitilerini VEGA Seviye ve Basınç Ölçüm Cihazları ismi ile Linkedin üzerinden de takip edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@