banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Kapsamlı çözümler ile güvenli çalışma ortamları

İlaç endüstrisi inovasyona doğru ilerlemeye devam ederken, ilaç üretimine güvenli bir yaklaşım sağlamak için etkin çözümlere ihtiyaç duyulmaktadır. Son teknoloji ilaçları üretmek, çok sayıda adım ve tehlikeli madde içeren son derece karmaşık bir süreç olabilir.

Proses Çözümleri 19.07.2022, 16:27 Serkan KIRAÇ
53
Kapsamlı çözümler ile güvenli çalışma ortamları

İster ilaç üretimi, ister sterilizasyon veya dekontaminasyon olsun, konu çalışan sağlığı ve tesis güvenliği olduğunda her işlemin kendine özgü riskleri vardır. İlaç firmalarının bu riskleri kontrol altında tutmasının en etkili yolu güvenlik süreçlerine yatırım yapmaktır. Dräger olarak misyonumuz, 130 yılı aşkın süredir pek çok sektörde yaptığımız gibi ilaç endüstrisindeki bu süreçleri güvenli hale getirmede ve çalışanları korumada size destek olmaktır.

HİDROJEN PEROKSİT GÖZÜNÜZÜ KORKUTMASIN
Güvenli üretim ortamları, mikrobiyal kontaminasyonu önlemek için etkili temizlik, sterilizasyon ve dezenfeksiyon programları gerektirir. Biyo-dekontaminasyon burada önemli bir rol oynar: mikroorganizmalar, tehlikeli maddeler ve kimyasallar gibi zararlı kirleticilerin uzaklaştırılması ve böylece bulaşıcı hastalıklara karşı korunma sürecini içerir.Hidrojen peroksit (H₂O₂), klor dioksit (ClO₂), etilen oksit veya formaldehit gibi potansiyel olarak zararlı kimyasallar biyo-dekontaminasyon veya sterilizasyon sürecinde sıkça kullanılan maddelerdendir.

Özellikle hidrojen peroksit (H₂O₂), bakterileri öldürmenin biyoaktif etkisinden dolayı dekontaminasyon için en çok tercih edilen madde haline gelmiştir. Fümigasyon sırasında, oda veya tesis dışındaki personeli H₂O₂ buharıyla kazara temas etmekten korumak zorunludur.Bir sterilizasyon döngüsünün sonunda, personelin odaya güvenli bir şekilde girmesine izin verilmeden önce oda veya hacim temiz hava ile durulanmalıdır. Bu döngünün sonunda, H₂O₂ konsantrasyonu havalandırma yoluyla, genellikle 1 ppm'den daha az, tehlikeli olmayan seviyelere düşürülmelidir.

H₂O₂ sensörümüzün dünya çapında sabit hidrojen peroksit tespiti için en iyi performans gösteren cihazlardan biri olduğunu biliyor muydunuz?

HAZMAT DENİNCE AKLINIZA DRÄGER GELSİN
Sizin işiniz tehlikeli madde yönetimidir ve bizim görevimiz; gaz izleme ve koruma ekipmanlarından özel güvenlik çözümlerine kadar sizin güvenliğinizi sağlamaktır.

İlaç formülasyonu ve kaplama, granüle etme ve kurutma veya yeniden doldurma ve yükleme işlemleri gibi işletim süreçleri sırasında, kaplinleri, hortumları veya kapları bağlamak için kapaklar açılırken, sızan maddeler nedeniyle çalışanlar kısa bir süre için artan düzeyde kirleticilere maruz kalabilirler. Tehlikeli maddeler buharlar, sıvılar ve partiküller şeklinde gözlemlenebilir. Ayrıca, izopropanol, etanol, aseton, bütadien ve etilen gibi zehirli sıvılar ve gazlar veya partiküller (örneğin toz ve yanıcı uçucular) insan vücuduna solunum yolu veya deri yoluyla girebildiği gibi potansiyel bir patlama tehlikesi de olabilir. Tesis işletmecisi, tehlikeli maddeler nedeniyle potansiyel tehlike bulunan tüm iş istasyonları için risk değerlendirmeleri yapmak ve gerektiğinde koruyucu önlemler almakla yükümlüdür. Güvenilir taşınabilir gaz algılama cihazları ve kişisel koruyucu ekipman, etkili bir tehlikeli madde kullanımı sırasında işyeri eşik değerlerini korumanıza ve zararlı maddelerle temastan kaçınmanıza yardımcı olur.

İlaç geliştirme, üretim süreçleri, paketleme, kalite testi, yeniden doldurma, HAZMAT nakliyesi ve biyo-dekontaminasyon sırasında hemen hemen her işyerinde yaşamı tehdit eden durumlar ortaya çıkabilir.Bir alarm durumunda, çalışanlar her şeyden önce kendi güvenliklerini sağlamalıdır. Kaçış ekipmanını her zaman ulaşılabilecek bir yerde tutmak, çalışanların kendilerini mümkün olan en kısa sürede emniyete almalarına yardımcı olur. Personel bu tür acil durumlar için ne kadar iyi hazırlanırsa, gerçek bir acil durumda tepki süreleri o kadar iyi olur. Dikkate alınması gereken başlıca konulardan biri:yüksek konsantrasyonlardan zehirli gaz veya ortamda oksijen eksikliği gibi tehlikeler varsa, hayat kurtarmak için birkaç saniye bile çok önemli olabilir. Bu gibi durumlarda insanları kurtarmak için gelen kurtarma personelinin de güvenilir ekipmanlara ihtiyacı vardır. Eğitim, kaçış ve kurtarma stratejileri, risk yönetimi tavsiyesi ve koruyucu ekipman gibi konularda Dräger çözümlerine her zaman güvenebilirsiniz.


TESİSİNİZİ VE ÇALIŞANLARINIZI KORUMAK İÇİN BURADAYIZ
İlaç fabrikaları, üretim süreçlerinde çeşitli tehlikeli kimyasallar kullanır ve bu nedenle tesislerdeki potansiyel riskler oldukça fazladır. Personeli ve tesisleri kazara salınımlardan veya sızıntılardan korumak için bu kimyasallar sürekli olarak izlenmelidir.

Bir ilaç fabrikasında gaz algılama sistemlerinin kullanılmasının iki önemli nedeni vardır. Birincisi; çalışanların ve çevrenin sağlığını korumak, ikincisi; üretim süreçlerindeki gaz konsantrasyonlarını izlemek. Tesisler için potansiyel tehlikeler: yanıcı gaz veya alt patlama sınırının (LEL) üzerindeki buhar konsantrasyonu, zehirli sıvılar ve solunum havasını kirleten gazlar, oksijen eksikliği ve hidrokarbon yangınları gibi durumlardır. Göz önünde bulundurulması gereken diğer riskler, olası patlamalar (örn. kıvılcımların neden olduğu) veya zehirli gazlar, buharlar veya sıvılar nedeniyle ciddi cilt veya organ hasarı riskidir. Bu riskleri en aza indirmek için hassas ölçüm teknolojisine sahip gaz algılama sistemleri ve alev dedektörleri kurulması ve karşılaşılan tehlikelerin bertaraf edilebilmesi için aksiyonlar almanıza yardımcı olacak kontrol sistemleri kullanılması gerekir.

Deneyimli bir güvenlik üreticisi olarak, tesise özel iş güvenliği konseptlerigeliştiriyoruz. Ayrıca, ilaç geliştirme ve aktif farmasötik bileşenlerin üretim süreci sırasında laboratuvarlar ve tesisler için güvenlikle ilgili çözümler sunarak klinik öncesi ve klinik aşamaları destekliyoruz. Dekontaminasyon veya sterilizasyon aşaması sırasında H₂O₂, ClO₂, etilen oksit veya formaldehit gibi kimyasal bileşiklerin sürekli izlenmesi için çözümler üreterek laboratuvarlarda ve üretim tesislerinde süreçleri kontrol etmenizi ve beklenmeyen tehlikeleri önlemenizi sağlıyoruz.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@