banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

PAKKENS elektrik kontaklı sıcaklık ölçerler ile prosesinizi kontrol altında tutun

46 yıldır ölçüm cihazları üretiminde sektörün öncü ismi olan PAKKENS, endüstriyel ihtiyaçlar doğrultusunda çözümler geliştirip, yeni ürün tasarımları ile de sektörde fark yaratıyor.

Proses Çözümleri 05.12.2022, 08:05 Serkan KIRAÇ
44
PAKKENS elektrik kontaklı sıcaklık ölçerler ile prosesinizi kontrol altında tutun

Sinyalizasyon ve otomasyonun birçok alanda kullanıldığı günümüz endüstrisinde sıcaklıkla çalışan ekipmanların sinyaller aracılığı ile kontrol edilmesi, prosesin sürdürülebilirliğini sağlamak için yüksek önem taşımaktadır.

PAKKENSElektrik Kontaklı Sıcaklık Ölçerler, sistem sıcaklığının gösterilmesinin gerekli olduğu ve aynızamanda kontrol sistemlerindeki devrelerin açılması ve kapanmasıgereken, enerji üretimi, atık dönüşüm sistemleri, dökümhaneler, endüstriyel fırınlar, petrokimya, maden, makine imalatı, soğutma sistemleri,HVAC sistemleri, transformatörler, pompalar/kompresörler, vb.gibi farklıendüstriyel uygulamalar için geliştirilmiştir. Bu sıcaklık göstergeleri çoğunlukla kapiler boruları ile üretilmekte olup bağlanacağı prosesten uzak bir noktaya monte edilebilirler. Ürünlerin alttan ya da arkadan çıkışlı modelleri de mevcuttur. Elektrik Kontaklı Sıcaklık Ölçerler modellerine göre AISI 316L veya bakır alaşımlı malzemeleri aşındırmayan ortamlardakullanılırlar.

Sıcaklık göstergesi ibresinin konumuna bağlı olarak, elektrik kontağı sistemin kontrol devrelerini açar veya kapatır. Tüm ölçü aralıklarında ayarlanabilen elektrik kontakları kadran üzerine monte edilir. Elektrik kontaklarının sınır işaretçileri sıcaklık ölçer üzerindeki ayar butonu ile ayarlanabilir. ATEX Sertifikasına sahip PAKKENS, Elektrik Kontaklı Sıcaklık Ölçerlerini, manyetik destekli, mikro siviçli ve indüktiftip olmak üzere üç çeşit kontak kullanarak üretmektedir. Manyetik destekli kontaklar birçok endüstriyel uygulamada kullanılırken, indüktif tip kontaklar ise tehlikeli, yanıcı ve patlayıcı ortamlar için uygundur. Mikro siviç tipi kontaklar sadece PAKKENS’in patentli tasarımı olan Microtac® sıcaklık ölçerlerinde kullanılmaktadır.

Termometrelerde kullanılan manyetik destekli ve indüktif tip elektrik kontakları NO, NC, NONO, NCNO, NONC ve NCNC tip anahtar yapılarına sahiptir. Mikro siviçler ise tek kutuplu ve çift konumluözellikte anahtarlardır.Manyetik destekli kontaklar en yüksek 250VAC besleme gerilimi altında çalışabilirler. Bu tip kontakların minimum ve maksimum anahtar kapasiteleri sırasıyla 0.4W≈0.4VA ve 30W≈50VA’dır. İndüktif tip kontaklar ise 10-30 VDC gerilim ve maksimum 100mA akım çalışma değerlerinde kullanılmaktadır. Bunların yanında mikro siviçler 125-250VAC besleme gerilimi aralığında ve en yüksek 5A akım değerinde çalışabilmektedirler.Sıcaklık ölçerlerin, maksimum anahtar kapasitesi veya üzerinde güce sahip enstrümanlar ile kullanılması durumda, sıcaklık ölçer ile enstrüman arasında röle kullanılması sıcaklık ölçerin ömrünü uzatacağından elektrik devresine röle eklenmesi tavsiye edilir.

PAKKENS, tecrübeli tasarım ve AR-GE ekibi ile endüstriyel uygulamalarınız için hassas, güvenilir, emniyetli ve dayanıklı ürünler tasarlayıp üretmeye devam ediyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@