banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Petrol ve doğal gaz proseslerinde güvenilir çözüm ortağı

Petrol ve doğal gaz projelerinde hızlı ve güvenilir çözümleriyle hizmet sunan Delta Vana, vana ve enstrüman yelpazesinin yanında tesislere özel siber güvenlik çözümleriyle de öne çıkıyor

Proses Çözümleri 28.02.2022, 18:30 Serkan KIRAÇ
641
Petrol ve doğal gaz proseslerinde güvenilir çözüm ortağı

Pandemiyle birlikte dünya genelinde yaşanılan dramatik değişimlerden petrol ve doğal gaz sektörü de etkilendi. Hizmet ve teknoloji alanındaki beklenti, pandemiden önce zaten yükselmeye başlamıştı. Pandemi hem daha fazla disiplinli bir harcama refleksi getirdi, hem de bildiğiniz gibi dünya genelinde artan bir enerji talebi oluşturdu. Delta Vana olarak hizmet sunduğumuz alanlarda, biz de teknolojinin tüm gücünü, sektörün ihtiyaçlarına göre kullanıyoruz. Doğal gaz çıkarma, depolama ve petrol üretim sahalarında çözümlerimiz var. Kuzey Marmara Yeraltı Gaz Depolama Projesi faz 3, şu anda odaklandığımız projeler arasında yer alıyor.Üretim, nakliye ve rafinasyon alanlarındaki teknoloji trendlerinin hep takipçisi hem de uygulayıcısı konumundayız. Mesafelerden bağımsız olarak, petrol ve doğal gaz operasyonlarını inşa etmek ve sürdürmek için ihtiyaç duyulan enstrüman, valf ve onarım çözümlerine sahibiz. Eksiksiz bir akış yönetimi portföyü için güvenilen bir paydaşız.

Bu güvenin ardında, Türk sanayisine değer katan yüksek kaliteli ürünlerimizin en zorlu koşullara dayanacak donanımda üretilmesi yatıyor. Bir de elbette, dünyanın dört bir yanındaki servis ve destek ekiplerinin desteğiyle, örneğin olası bir kesinti durumunda hızlı yanıt verebiliyoruz. Arıza süresini en aza indiriyor, üretkenliği en üst düzeye çıkarıyoruz.

Akış ölçüm kontrol alanında geniş bir yelpazede çözümlerimiz bulunuyor. Ağır şartlarda kontrol vanalarında örneğin Mark one vanaları sahada sorunsuz çalışan ürünlerimizdir.Vana kısmında Flowserve ürünlerimiz ve IMI markalarımız çok ağır şartlarda çalışan yüksek sıcaklık, yüksek basınçta çalışan ürünlerimizdir.

Petrol ve doğal gaz tesislerinde özellikle odaklandığımız alanlardan bir diğeri de siber güvenlik. Tesislerde gerçekleşebilecek muhtemel bir siber saldırı, telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceği gibi büyük ölçekli maddi kayıplara da neden olabilir. Endüstriyel tesislerde gittikçe artan siber güvenlik tehditleri birçok farklı araç veya kanal vasıtasıyla gerçekleşebilir. Fishing ve sosyal mühendislik saldırıları, tesis içine sokulan kontrolsüz laptop, cep telefonu ve taşınabilir benzer cihazlar, güvenliği yetersiz kablosuz ağ bağlantıları ve şirket ağı dışından yapılan uzak bağlantılar yeterli önlem alınmadığında, kaynağın tespit edilmesini imkânsız kılan ve büyük mali zararlara yol açan siber saldırılara yol açabilir. 

Gündelik yaşamda sıkça kullandığımız bir USB bile bizim için bir siber tehdit enstrümanı olabilir. Saldırı kanallarının her biri için personel eğitimi ve IT siber güvenlik savunma politikaları devreye sokularak büyük ölçüde önlem alınabilir. Ancak, tesis içine giren taşeronlar, servis sağlayıcılar, mühendislik firmaları gibi üçüncü partiler tarafından kontrolsüz bir şekilde içeri sokulan USB cihazlarınden gelebilecek tehditlere karşı tesisi açık bir hedef haline getirebiliyor. USB kullanımlarında port kapatma, cihaz kullanımını yasaklama gibi çağın gereklerinin uzağında tedbirler,pratik uygulamaları zorlaştırıyor.

SMX çözümü Honeywell tarafından müşterileri için hem yüksek seviyede siber güvenli bir ortam sağlamak hem de yukarıda bahsi geçen zorlukları ortadan kaldırmak adına geliştirilmiş bir siber güvenlik üründür. USB kullanımından doğan malware veya diğer güvenlik risklerini ortadan kaldırırken, kritik altyapı servislerinde USB kullanımına imkân tanır.

En temel haliyle SMX; Personelin veya dışarıdan giriş yapacak 3’üncü kişilerin tesise sokacakları USB cihazlarını güvenli bir noktada tarayaraketiketleyen SMX Intelligence Gateway cihazı, bu cihazın özel güvenli bağlantı yaparak bağlandığı Honeywell ATIX (ThereatIntelligence Service) hizmeti, ve tesiste güvenlik altına alınacak tüm bilgisayarlara yüklenen SMX USB Client Driver’dan oluşuyor.Saha izleme sistemleri, olarak da scada yazılımlarımız ve FDM (fielddevicemanagement) yazılımı ile tüm ekipmanları kontrol ve izlemesini gerçekleştirebiliyoruz. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@