banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Sektör gündeminde rehabilitasyon, dijitalleşme ve siber güvenlik var

Petrol ve doğalgaz sektöründe müşterilerinin çözüm ortağı olarak sahadaki ihtiyaçları için her zaman yanlarında olduklarını vurgulayan Delta Vana Genel Müdürü Kadir Yılmazoğlu, günümüzde sektör gündeminde rehabilitasyon, genişleme yatırımları yanı sıra dijitalleşme ve siber güvenlik konularının olduğunu dile getiriyor.

Proses Çözümleri 03.03.2021, 06:05 Serkan KIRAÇ
397
Sektör gündeminde rehabilitasyon, dijitalleşme ve siber güvenlik var

Petrol ve doğalgaz sektöründe kontrol birimlerinden sahadaki ölçü -  kontrol ekipmanlarına kadar geniş bir ürün yelpazesiyle hizmet verdikleri hatırı sayılır bir referans listesine sahip olduklarını belirten Kadir Yılmazoğlu ile markanın sektör özel çözümleri ve imza attıkları başarılı projelerin detayları üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

Öncelikle Delta Vana’dan ve katılımınızla birlikte şirketinizdeki değişiklikler ve gelecek planlarınızdan bahseder misiniz?
Delta Vana 2006 yılında İstanbul’da Cem Şanlımeşhur tarafından endüstriyel sektörde fark yaratma amaçlı kurulmuş butik bir mühendislik firmasıdır. Temsilcilik portföyünü geliştirme çalışmalarına devam eden Delta Vana 2016 yılı içerisinde IMI-Remosa ve MOV firmaları ile ve 2017 yılı içerisinde Honeywell firması ile proses ölçüm ve kontrol sistemleri konusunda münhasır distribütörlük anlaşmaları imzalayarak Türkiye’nin alanında en geniş ürün portföyüne sahip firması haline gelmiştir. Delta Vana müşterilerine komple çözüm sunma amacıyla danışmanlık veren, tedarik yapan, kapsamlı servis, bakım ve denetim hizmetleri veren bir firmadır.

Delta Vana sektördeki son kullanıcılara her zaman yüksek değer sunma arzusu doğrultusunda sektörün önde gelen firmalarının Türkiye’deki yetkili distribütörlüğünü yapmaktadır. Bünyesinde topladığı tüm markaların konularında dünyanın en güçlüleri olmalarına ek olarak Delta Vana satış öncesi, satış sırası ve sonrasında geliştirmiş olduğu katma değerli hizmetler ile müşterilerinin performanslarının ve rekabet güçlerinin artmasına katkıda bulunmaktadır.

Ben de 15.senesine ulaşmış olan bu değerli oluşuma 5 Ekim 2020 tarihinde katıldım. Müşteri ve çözüm odaklı, müşterilerimize minimum maliyetle maksimum performansı sağlayacak çözümler sunan firmamız için tabi ki hedefimiz büyümek ve ülkemize daha fazla istihdam sağlamaktır. Bu düşünceye paralel olarak her ne kadar pandemi döneminde de olsak yatırımlarımıza hız verdik.

Mevcut distribütörlüklerimizle iletişimimizi arttırarak, firmamızın yaratmakta olduğu katma değeri arttırma planlamalarımız vardır. Bunun yanı sıra temsil ettiğimiz ana firmalardan biri olan Honeywell ile sözleşmemizi yenileyerek, işbirliğimizi arttırmak adına güzel adımlar atmaktayız. 

İçinden geçmekte olduğumuz zor şartlarda sürekli gelişen, mutlu çalışan mottosuyla hedefimizden şaşmadan ilerlediğimizi mutlulukla paylaşabilirim.

Petrol ve Doğalgaz sektöründe son dönemde gelen ölçü kontrol çözüm talepleri nelerdir? Sektörün gündemindeki teknolojileri sizlerden öğrenebilir miyiz?
Bildiğiniz üzere ülkemizde çok değerli doğalgaz depolama tesis projeleri devam ediyor. Projelerin içinde enstrüman ve vana tedariği konusunda çalışmaktayız. Bunun yanı sıra devam etmekte olan rehabilitasyon ve genişleme işlerinde müşterilerimizin çözüm ortağı olarak yer almakta, rafinerilerdeki ihtiyaçlarda her zaman yanlarında olmaktayız.

İlgili sektörlerde bahsettiğim yatırımlar dışında gündemdeki konular sizin de tahmin edeceğiniz üzere dijitalleşme ve siber güvenliktir.

Petrol ve Doğalgaz sektöründeki hangi alanlarda çözüm ve ürünlerinizle yer alıyorsunuz? Bu proseslere özel ürün gruplarınızı kısaca tanıyabilir miyiz?
Petrol ve Doğalgaz sektöründe kontrol birimlerinden sahadaki ölçüm ve kontrol ekipmanlarına kadar hizmet verebileceğimiz geniş bir ürün yelpazesine ve teknik tecrübeye sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Bunlarla ilgili de hatırı sayılır bir referans listemiz bulunmaktadır.

Özellikle rafinerilerde lisansör firmaların önermekte olduğu Flowserve, Honeywell, IMI Remosa ve Z&J markalarının temsilcisi olduğumuzu biliyorsunuz.

Konu sektörlere belirtmiş olduğumuz markalarımızın kontrol ve ölçüm anlamında çeşitli çözümleri yer almaktadır.

Bu tesisler için sunulan markanız çözümlerinin teknik detaylarını öğrenebilir miyiz?
Örneğin IMI Z&J markasıyla rafinerilerdeki Delayed Coking üniteleri için ihtiyaç olan özel vanaları tedarik ediyoruz. Konu prosesin kontrolü zor ve kirliliği üst seviyede olup, 480 ile 510 degC ve 7 barg operasyonel şartları vardır. İlgili markayla bu prosese özel izolasyon, transfer line (TLV) ve decoking vanalarının satış ve satış sonrası hizmetlerini yürütmekteyiz.

Benzer şekilde rafinerilerin başka önemli bölümü olan FCC ünitelerinde ürün yelpazemizde özel tasarım, binlerce defa açma-kapama garantisi verdiğimiz vanalarımız yer almaktadır. FCC ünitelerinde 454 degC sıcaklık ve 238 bar basınç proses dizaynını göz önünde bulundurduğumuzda temsilciliğini yaptığımız markaların ne kadar değerli olduğunu daha iyi anlıyoruz.

Bunların yanısıra Honeywell markasının ülkemizdeki bir rafineri ve LNG tesisinde endüstriyel kablosuz ağların kurulumunun tamamlandığını, sorunsuz bir şekilde de çalışmakta olduğunu belirtmek isterim.

Biz de bu tesislerdeki kablosuz ekipman konusunda planlanan genişlemeleri takip etmekte, ayrıca sahada yaptığımız denemelerle kullanıcılara destek vermekteyiz.

Kablosuz teknolojilerle birlikte bildiğiniz üzere özellik petrol ve doğalgaz sektörlerinde siber güvenlik konusu ön plana çıkmıştır. Biz de temsil etmekte olduğumuz Honeywell’in Siber Güvenlik grubunun ürünlerini müşterilerimizle buluşturmaktayız. Çalışmalarımızı ilerleyen günlerde çeşitli mecralarda anlatıyor olacağız.

2021 yılında odaklanmayı planladığınız alanlar ve prosesler nelerdir?
Tabi ki önceliğimiz petrol ve doğalgaz sektörlerinde yapmakta olduğumuz çalışmaları genişletmek ve hizmet çeşitliliğimizi arttırmak önceliğimiz olacaktır.

Bunun yanı sıra özellikle son zamanda Biokütle ile ilgili yapılan enerji tesislerinde otomasyondan, saha ölçüm ve kontrol ekipmanlarıyla ilgili çalışmakta olduğumuz projelerin sayısını arttırmak, çözüm ortaklarımız ve tedarikçilerimizle birlikte daha çok mecrada var olma hedefindeyiz.

Ayrıca 2016 yılından beri temsilciliğini yapmakta olduğumuz MOV Ltd. firmasıyla ekipman ve tesislerin yangın güvenliği konusunda da çalışmalarımızı başlattık. Büyüme hedeflerimizi gerçekleştirme konusunda ilgili markanın bize büyük desteğinin olduğunu ve olacağını açık yüreklilikle ifade edebilirim. 

Söyleşimizle, Delta Vana’nın geniş bir ürün gamına sahip olduğunu ve mühendislik tarafında ise birçok çözüm sağladığını okurlarımızla paylaşmış olduk. Yeni yılda markanızın sektöre özel yatırım yapılanma ve yeni distribütörlük gibi planlarını öğrenebilir miyiz?
Söyleşimizin başında da belirttiğim üzere mevcut temsilciliklerimizle karşılıklı güvene ve desteğe dayanan, sağlam temellere oturtulmuş ilişkilerimiz bulunmaktadır. Öncelikli amacımız bu markaları ülkemizde en yüksek katma değer ve istihdamla müşterilerimizle buluşturmaya devam etmektir.

Bunun yanında tabi ki kendimizi sürekli yenilemeli, geliştirmeli ve mevcut düzene ayak uydurmamız gerektiğinin farkındayız. Bu sebeplerden bizimle çalışma arzusunda olan üç firma ile görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Yalnız firma olarak sadece alıp satmak gibi bir düşüncemiz olmadığından gerekli fizibilite ve yatırım çalışmalarımızı sürdürmekte, eğer konu firmaları en iyi şekilde temsil edebileceğimize kani olduğumuz noktada gerekli anlaşmaları yapıp, sizlerle paylaşıyor olacağız.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?
Firmamıza göstermiş olduğunuz ilgi ve değerli vaktiniz için çok teşekkür ederiz. 
Sohbetimizin başında belirtmiş olduğum üzere zor bir pandemi sürecinden ülke ve Dünya olarak geçmekteyiz, umarım bu zamanları en kısa zamanda atlatır tekrardan normalleşme yönünde adımlar atmaya başlarız. Biz bu dönemde üzerimize düşeni yaparak istihdamımızı arttırmaya, teknoloji ve insanımıza yatırım yapmaya korkmadan devam ediyoruz. Biliyoruz ki tekrar normale dönüldüğünde yeni yatırımlar ve projelere ekipçe hazır olacağız, müşterilerimiz için çözüm ortağı olarak işlerimize devam edeceğiz. 

Firmamızın 2021 sloganı Sürekli Gelişme ve Sürdürülebilir Büyüme, sene sonunda hem firmamız hem de ülkemiz için gerçekleşmiş olan bir slogan olacağını ümit ediyoruz.


Son olarak Mart sayınız eşliğinde hayatımızı muhteşem kılan, en değerli varlıklarımız, kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@