banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Sektör kapasite artışı ve verimlilik yatırımlarına odaklandı

Artan çimento ihtiyacına karşın çimento üretim tesislerinin kapasite artışı yatırımlarına yöneldiklerini vurgulayan İndas Otomasyon Teknik Müdürü Yavuz Aydın, üretimin yanında en önemli madde maliyet olduğu için artan enerji tüketimi ve işletme maliyetlerine karşı da verimlilik artıracak konulara odaklanıldığını dile getirdi.

Proses Çözümleri 08.07.2022, 08:05 Serkan KIRAÇ
694
Sektör kapasite artışı ve verimlilik yatırımlarına odaklandı

Çimento sektöründen gelen, sektör proseslerine hakim ve dünyanın birçok yerinde tesis kuran bir marka olduklarını ifade eden İndas Otomasyon Teknik Müdürü Yavuz Aydın, yatırımların projendirme ve tasarım aşamasında yapının temelinin sağlam atıldığında sahada devreye almanın kolaylaştığını sözlerine ekliyor. İndas Otomasyon’un son dönemde devreye aldığı çimento sektörü projelerinin detaylarını markanın Teknik Müdürü Yavuz Aydın ile gerçekleştirdiğimiz röportajda kapak konumuz kapsamında Haziran sayımıza taşıdık.

Yavuz Bey, çimento markalarının günümüz talepleri, öncelikleri ve gündemleri nelerdir?
Piyasada çimento ihtiyacı arttıkça çimento markalarının da bu talebe karşılık verebilmeleri gerekmektedir. Bunun için birinci öncelikleri üretimlerini arttırmalarıdır. Üretimin artışı için kapasite artırma talepleri oluşmaktadır.

Üretim kapasitesini arttırmanın iki yolu vardır; ilave hat kurulumları, iyileştirmelerle mevcut kapasiteyi arttırmak ve mevcut hatlardaki duruşları azaltarak birim üretimi arttırmaktır. Üretimin yanında en önemli madde maliyet olduğu için diğer bir öncelik kalemi de kömür ve enerji tüketimi ile işletme maliyetleridir. Tesisleri ne kadar mükemmel ve yüksek performansta çalıştırabilirsek üretim artışının yanında maliyetleri de o kadar düşürerek büyük avantaj sağlamış oluruz.

Çimento üretim proseslerinde markanızın sunduğu güncel sistem ve çözümler nelerdir?
İndas Otomasyon çimento sektörüne uzun yıllardır hizmet vermesinin yanında 2017 yılında Manisa C.B.Ü. Teknokent’te kurduğu İndas Teknoloji ile yazılım ve Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmıştı. Sadece otomasyon kalemi ile değil projelere anahtar teslimi çözüm sunabilmek ve tüm çözüm adımlarını kendi bünyesinde sunabilmek önemlidir. Bu sebeple bu sene İndas Elektromekanik firmamızı kurduk. Elektromekanik firmamız OG sistemleri, trafo/hücre montajı, enerji sistemleri, proje çizimi, pano imalatları ve saha montajı ile elektrik kapsamına tamamen çözüm sunabilen bir firma haline geldi. İndas Teknoloji firmamızdaki yazılım ekipleri geliştirdiği yazılımlar ile sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak üst seviye yazılımları geliştirirken Siemens PCS7 Solution Partneri olan İndas Otomasyon ana firmamız da tüm projenin yönetimini yaparak ana yüklenici firma seviyesine yükselmiştir. İndas grup olarak OG/AG, projelendirme, pano imalatı, saha montajı, otomasyon yazılımı, server kurulumları, proje yönetimi ve mühendislik olarak tüm projeyi 50 kişilik ekibi ile kendi bünyesinde anahtar teslimi çözüm sunan birkaç firma seviyesine geldik.

Bizimle paylaşabileceğiniz güncel proje örnekleriniz var mıdır, çimento sektöründe?
Son dönemlerde Vezirhan Çimento Yeni Paketleme Tesisini devreye aldık. Libya Al-Ahlia Cement Company Suk AlKhamis Fabrikası Çimento Değirmeni 1 ve Çimento Değirmeni 2 hatlarını devreye aldık. Libya Al-Ahlia Cement Company Mergep Fabrikası OG Switchgear yenileme projesini tamamladık. Şu anda Türkmenistan Baherden2 Çimento Fabrikasının anahtar teslimi projesine başladık, pano imalatları ve mühendislik çalışmaları devam ediyor. Adoçim’in Samsun’da yapımı devam eden Türkiye’nin en büyük silolarının kurulduğu Çimento Terminali projesinde saha montajı başladı, devreye alma aşamasına geliyor.Tiftik Beton Çimento Değirmeni ve Paketleme Tesisinin yazılımları devam ediyor, önümüzdeki aylarda devreye alma çalışmaları olacaktır.

Projelendirme, tasarım ve devreye alma aşamalarında neler yaşandı?
Biz İndas olarak sadece çimento sektörüne iş yapan bir firma değiliz biz çimentocuyuz. Çimento sektöründen gelmiş, çimento üretimine hakim, yıllardır dünyanın birçok yerinde onlarca çimento tesisi kurmuş bir firmayız. Bu tecrübe sonucunda yeni bir tesiste projelendirme yapmak, sistemi tasarlamak ve devreye almak bizim açımızdan en iyi bildiğimiz işi rahat bir şekilde yapmak anlamına gelir.

Projelendirme ve tasarım aşamasında yapının temeli sağlam atıldığında sahada devreye alma kolaylaşıyor. Fakat büyük bir fabrika kurulduğu için bizim dışımızda da devreye alınan sistemler, temin edilen malzemeler ve ekipmanlar oluyor.

Son tamamlanan çimento projemizde işveren firmanın temin ettiği OG/AG kapsamında alınan cihazlarla haberleşme sıkıntıları yaşandı, yurtdışından paket alınan sistemlerde sıkıntılar yaşandı, devreye alınamadı, bizim kapsamımız dışındaki birçok konuda sıkıntı oluşsa da biz her noktada müdahale ederek, gerekirse diğer sistemlere de girerek tüm sorunları bulduk ve anında çözerek tesisin en hızlı şekilde devreye girmesini sağladık.


İndas olarak biz sahadaysak sadece bizim kapsamımızdaki işlere değil mekanik atölyedeki arızalanan torna tezgahına da müdahale ettik, kule vincine tırmanıp arızalanan vinç kontrol kartını da tamir ettik. “We do the job” sloganımızı bizimle çalışan firmalar sahada ne anlama geldiğini gerçekten görürler ve devreye alma stresi en kolay şekilde ilerler.

Devreye alma sonrası sahada ve işletmede elde edilen avantajlar neler oldu?
Siemens PCS7 sistemi kurarak ve çimento sektörüne özel geliştirilen CEMAT kütüphanesiyle yazılımları yazarak kullanımı kolay ve standartlara uygun bir tesis yapmak sonrasında da kullanım kolaylığı, oluşan arızayı hızlı bulma ve hızlı çözme rahatlığı sağlar.

Buna paralel olarak üretimin aksamaması ve duruşların çok aza indirilmesi büyük avantaj sağlamaktadır. Otomasyon yazılımlarında tesisin standart ihtiyacı olan üretim yazılımı yanında oluşabilecek sorunları ve ihtiyaçları bildiğimiz için operatörleri yönlendirecek, kolay kullanım sağlayacak, bazı arıza durumları oluşmadan önce uyarı verecek yazılımlar geliştirerek işletme için büyük avantaj sağlamış oluyoruz.

Bizler sadece yazılım olarak değil projeye çimentocu olarak bakıp devreye alma sonrasında neler oluşabilir, neler yaşanır ve buna göre ne yaparak işletme ve bakım ekiplerinin önünü açabiliriz konuları bizim için önemlidir. SCADA üzerinde oluşan arızada hangi ekipman arızalandı, hangi bölüme ait, kodu nedir detayları yanında bunun MCC ve PLC panolarındaki karşılıkları, sahadaki JB panolarındaki kodlamaları, PLC’deki adreslemeleri gibi tüm bölümleri eşleştirerek doğru tasarım ve projelendirme ile oluşan arızayı en kısa sürede çözüp üretimin aksamaması en büyük avantajlardan biridir.

Örneklediğiniz proje ve çözümler ile tesislere ne tür avantajlar sağlanmış oldu?
Kurulan redundant server yapıları ile yedekli çalışma yapısı kuruldu. Bir arıza durumunda kesintisiz üretim yapabilme imkanı sağlandı. Historian server ile uzun süreli kayıt altına alma ve istenen şablonda rapor formatları oluşturarak detaylı raporlama imkanı sağlandı. Aylık alınan üretim raporları ve enerji raporlarına göre maliyet hesapları hızlı bir şekilde oluşturuldu. Profinet haberleşme, fiber ve ring yapılarıyla yüksek hızda güvenli haberleşme ağları kuruldu. Web server yapısı kurularak fabrika ağı içinde veya dışarıda internet üzerinden tesise erişim ve anında müdahale üretim ve kalite açısından büyük avantaj sağlamıştır.

Proje için doğru sistem ve ekipman seçiminin önemi nedir, size gelen talep sonrasında hangi konularda ve noktalarda keşif gerçekleştiriyorsunuz?
Otomasyon teknolojisi her geçen gün yeniliklerle hızlı bir gelişim içindedir. Fabrikadaki teknik personeller veya yeni kurulacak tesislerin şartnamelerini hazırlayan ekipler her zaman son teknolojiyi güncel olarak takip etme şansları yoktur. Takip edilse bile kullanmak ve farkını, avantajlarını tecrübe etmek gerekir. O yüzden projelendirmede doğru Server yapısını kurmak, doğru network ağını oluşturmak, doğru CPU’yu seçmek, ilerideki yapıyı düşünerek lisanslama yapmak, sahadaki Remote IO yapısını, cihazların haberleşme protokollerini yeni teknolojilere uygun seçmek tesis ve gelecek için büyük önem taşımaktadır.

Bu sebeple tesisin yapısını öğrendikten sonra her projemizde keşif yapıp, teknik ekiplerle toplantılar düzenliyoruz. Saha ekipmanlarından, enstrüman seçimlerine, server yapılarından haberleşme alt yapısına kadar her noktayı detaylandırıp, yeni teknolojileri ve avantajlarını anlatıp en doğru ve en uygun çözüme ulaşmayı sağlamaktayız.

Projenin kapsamını prosesin hangi parametrelerini gözlemleyerek belirliyorsunuz?
En üstten başlayarak server/client yapısında tesisin büyüklüğüne, ekipman sayısına, analog ölçümlere, kayıt sıklıklarına, ihtiyaç olacak kapasiteleri çıkararak bilgisayar yapısı oluşturuyoruz. Terminalbus, plantbus, fieldbus haberleşme yapısında ring, line, star haberleşmelerde hangi noktada hangi haberleşmenin daha doğru olduğunu belirleyip en uygun çözümü sunuyoruz. Panolardaki ve sahadaki ekipman sayılarına göre yedekli bir şekilde IO listeleri oluşturuluyor, buna göre alt sistemler de göz önüne alınarak en doğru CPU ve modüller seçiliyor. Scada sistemi için gerekli IO ve PO sayıları belirlenerek büyüme ihtiyacına göre doğru lisanslar seçilerek sistemin otomasyon yapısı oluşturulmaktadır.

Elektrik parametrelerinde Remote IO modülleri pano odasında mı olacak, sinyaller saha Junction Box panoları ile mi toplanacak, sahada direk IO modülleri takılarak kablolama mı azaltılacak, sinyal çeviricilerin yerleri ve hız kontrol, OG röle, analizör gibi cihazların haberleşme protokolleri de incelenerek alt yapı da en doğru şekilde kurgulanmaktadır.

Önümüzdeki dönemde bu sektörde yeni bir proje ya da fabrika için çözüm planınız bulunuyor mu? Yeni yıl için, ürün, çözüm, yapılanma ya da yatırım planlarınız var mıdır ajandanızda?
Şu anda devam eden projelerimiz imalat veya devreye alma aşamalarındadır. Türkiye’de veya yurtdışında görüştüğümüz, takip ettiğimiz yeni çimento projelerimiz de var. İndas Libya Brach yapılanması ile devreye aldığımız ilk çimento tesisinden sonra tüm çimento fabrikalarından talep gelmektedir.

İndas grup olarak proje, mühendislik, yazılım, elektromekanik bölümlerimizi daha da güçlendirerek tüm çözümleri kendi içimizde profesyonel bir şekilde yapmaya devam edeceğiz.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?
Biz çimentocuyuz, çimento bizim işimiz. Her projeyi ülkemize sağlayacağı katma değer ile değerlendirip, her fabrikada kendi fabrikamız gibi çalışırız.

“Her fabrika bir kaledir”,Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri bize her zaman ışık olmuştur. Bu ışık ile her projeden sadece işi yaparak değil sonunda gurur duyulacak bir tesis yaparak, imzamızı atarak çıkarız.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@