banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Tiflis’teki BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri Buluşması’na damgasını vurdu

Eşitlik ve katılım alanlarındaki çalışmaları ile iş dünyasına öncülük eden Schneider Electric, Tiflis’te düzenlenen Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) etkinliğinde yer aldı

Proses Çözümleri 30.12.2019, 14:27 SERKAN KIRAÇ
144
Tiflis’teki BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri Buluşması’na damgasını vurdu

Schneider Electric, Tiflis’te düzenlenen Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) etkinliğinde yer aldı. Toplantıda konuşma yapan Schneider Electric Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Endüstri İş Birimi Başkan Yardımcısı Mehmet Özalp, şirketin WEPs kapsamındaki güçlü taahhütlerini ve Global Aile İzni politikası, eşit ücret politikaları ve kadının güçlenmesi çalışmalarına örnek teşkil eden projelerini paylaştı.

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde dünya çapında uzman olan Schneider Electric, katılım ve çeşitlilik alanlarındaki öncü çalışmaları ile Tiflis’te gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) etkinliğinde yer aldı. Uluslararası buluşmada şirket adına konuşma yapan Schneider Electric Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Endüstri İş Birimi Başkan Yardımcısı Mehmet Özalp, bu konudaki taahhütlerini küresel çapta büyük bir adanmışlıkla yerine getirdiklerini vurguladı.

Özalp; “Bizim için cinsiyet eşitliği ve çeşitlilik sadece bir beyan değil, birlikte inşa etmemiz ve ulaşmak için somut aksiyonlar almamız gereken bir önceliktir. Çünkü işyerinde eşitliği, katılımı ve çeşitliliği sağlamanın toplumsal gelişimdeki rolünün ve aynı zamanda şirket olarak hep birlikte, farklılıklarımızdan beslenerek çok daha güçlü bir performans sergilediğimizin farkındayız. Bu kapsamda çalışan sayısının 10 ve üzeri olduğu ülkelerin tamamında, Kadının Güçlenmesi Prensiplerini hayata geçirmeyi taahhüt ettik. Bu hedefimize ise alanında öncü uygulamaları içeren bir strateji ve liderlerimiz başta olmak üzere tüm çalışanlarımızı kapsayan, katılımcı bir kültür ile ulaşacağız. Bu çalışmalarımızın önemli örneklerinden biri Global Aile İzni politikamızdır. İş dünyasında rol-model olan bu uygulama ile cinsiyet farkı gözetmeden tüm çalışanlarımızın bireysel ve aileleri ile ilgili özel zamanlarda, mevcut yasal izinlerin ötesinde haklar sunarak onları destekliyoruz. Bu sayede çalışanlarımızın iş yeri deneyimlerini güven, değer duygusu ve denge üzerine kurguluyoruz. Aynı zamanda Eşit Maaş Politikamız, kadınların iş hayatında desteklenmesini sağlayan mentorluk programları, çalıştaylar ile kız öğrencilerin teknik kabiliyetlerini geliştirmeye yönelik çalışmalarımız, burs olanakları ve onlara ilham verecek etkinliklerimizle kadının güçlenmesi alanına öncülük ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızla Kadının Güçlenmesi Prensipleri kapsamında, böyle güçlü bir taahhüdü başarmayı hedefleyen ilk uluslararası şirket olmaktan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

İŞ DÜNYASINA ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR
Schneider Electric’in 2018 yılında başlattığı Global Aile İzni Politikası sayesinde çalışanlar iş ve yaşam dengesini sağlamak anlamında önemli haklar ede ediyor. Bu politikayla yeni doğan bir bebeğin karşılanması, hasta veya yaşlı bir aile üyesinin bakımı ve aile üyelerinden birinin kaybında yas süreci gibi temel yaşam aşamalarında yasal düzenlemelerin ötesinde bir ücretli izin politikası uygulanıyor. Uygulama kapsamında birincil derecede ebeveyn olan çalışanlar, doğal doğum ve evlat edinme durumunda 12 hafta, ikincil ebeveynler ise 2 hafta izin kullanabiliyorlar. Yaşlı bakımı veya ağır bir sağlık durumu için ise 1 hafta izin ve ailenin bir üyesinin ölümü durumu söz konusu olursa da 1 haftalık yas izni alabiliyorlar. Bu politikayla Schneider Electric çalışanları, yaşamlarının en önemli anlarında ücretli izin hakkını kullanabiliyor, özel hayatlarını ve işlerini daha iyi yönetme imkanı kazanıyor.

Schneider Electric aynı zamanda Eşit Maaş Politikası ile şirket başarısına katkı sağlayan her bir çalışanını cinsiyet göz etmeksizin eşit şartlarda ödüllendiriyor ve çalışanların gelişimleri için eşitlikçi fırsatlar sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda şirket, 2019 ücret artış döneminde aynı görevi üstlenen kadın ve erkek tüm çalışanlarının adil ve hakkaniyetli bir şekilde ödüllendirilmesini sağladı. Bunun yanı sıra, bu süreci yöneten tüm yöneticiler bu konuda farkındalık kazanmak üzere eğitimler alıyor.

Şirketin bir diğer öne çıkan projesi ise işe yeni başlayan kadın satış mühendislerinin, deneyimli kadın satış müdürlerinden rehberlik aldığı mentorluk programı. Böylece işe yeni başlayan kadın çalışanlar Schneider Electric’e rahatlıkla uyum sağlıyorlar ve satış görevlerinde en yüksek performansı en rahat hissettikleri şekilde gösterebilmeleri için destek alıyorlar.

Schneider Electric aynı zamanda kız öğrencilere özel çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda Sahada Kadın Teknisyenler Projesi ile kız öğrencilerin teknik eğitimlerini destekliyor ve pratik becerilerini şirket çatısı altında sahada geliştirmelerine olanak tanıyor. Elde ettikleri bu avantajla kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapan kız öğrencilerin Schenider Electric bünyesine katılmaları da şirketin hedefleri arasında.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@