banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Vega'dan radyometrik ölçüm sistemleri

VEGA, çimento ve maden sanayinde faaliyet gösteren uluslararası çimento ve maden firmaları/fabrikaları ve büyük tesis üreticileri için “Global Üretici” konumundadır. Seviye ve basınç sensörleri kırıcı kontrolünden silo seviye ölçümüne kadar çimento üretiminin farklı aşamalarında uzun yıllardır kullanılmaktadır.

Proses Çözümleri 02.06.2021, 13:05 09.08.2021, 12:31 Serkan KIRAÇ
244
Vega'dan radyometrik ölçüm sistemleri

Çimento endüstrisinde zorlu çalışma koşulları sebebiyle güvenilir ölçümler yapan sensörlere ihtiyaç duyulur. VEGA sensörleri tüm bu zorlu proses koşullarında en sağlam, bakım gerektirmeyen ve uzun ömürlü kullanım sağlar.

Özellikle özel çözümlerimizden bahsedecek olursak;

RADYOMETRIK ÖLÇÜM ILE SIKLON TIKANIKLIĞI TAKIBI

İstenmeyen duruşlar ve proses emniyetinin tam sağlanması
Klinker üretiminde siklonlar farinin ön ısıtmasında kullanılırlar. Farin, klinker üretimi için döner fırına gelmeden önce siklonda +900 °C’ye kadar sıcaklıkta ön ısıtması yapılır. Farinin siklonlardaki hareketi boyunca soğuyarak yoğuşan bu buhar fazı, ön ısıtma kuledeki siklonların iç yüzeyine ve farine yapışır. Bu yapışma sonucunda zamanla siklon iç yüzeylerinde katmanlar oluşur ve bu katmanlar sonucu tıkanmalar yaşanır. Bu tıkanmalar tüm prosesin durmasına neden olabileceği için katman kalınlığının sürekli denetimi büyük önem taşır.

Bu prosesler için uzun ömürlü kullanım sunması ve neredeyse hiç bakım gerektirmeyen radyometrik ölçüm yapılarak tüm prosesin güvenli çalışması sağlanabilir.

SOLITRAC 31 VE VEGASOURCE 31 RADYOMETRİK ÖLÇÜM CİHAZLARI
Proses koşullarından etkilenmeyen kesin ve doğru ölçüm sonuçları almak, yapışmaların tespiti sayesinde proses emniyetinin tam sağlanması için siklonlarda Radyometrik Ölçüm yaparak tıkanıklığın takibini yapabilirsiniz. Radyometrik temassız ölçüm yöntemi sayesinde yüksek tesis verimliliği sağlanır.

Siklonlarda yapılan takip ile doğru zamanda müdahale şansı elde edilmektedir. Bu takibin bazı tesislerde basınç ölçümü metoduyla da yapıldığı bilinmektedir.

Aynı zamanda, sensörün yüksek sıcaklıktan etkilenmemesi için soğutma boruları kullanılır ve bu sayede sensör prosesten uzaklaştırılır.

Cihazların bakım istememesi ve uzun ömürlü olması tesis yöneticileri ve bakım ekipleri için çok önemli kriterlerdir. Radyometrik ölçüm tekniği ile sürekli ve limit seviye,oransal tıkanıklık, seviye ve yoğunluk ölçümleri yapılabilmektedir.( resım 1 )

VEGA RADYOMETRİK ÖLÇÜM İLE KONVEYÖRDE KÜTLE AKIŞ ÖLÇÜMÜ
Optimum kütle akışının sağlanarak maksimum tesis verimi
Katı malzemeler üretim sürecine konveyör bantlarla veya salyangoz taşıyıcı konveyörlerle taşınırlar. Bu süreçlerin kontrolünü doğru bir şekilde yapabilmek ve işletim maliyetlerini hesaplamak için taşınan katı malzemenin miktarının doğru olması sağlanmalıdır. Tesisin işletiminden en iyi verimin alınması taşınan miktarın temassız ölçümüne bağlıdır.(resim2)

WEIGHTRAC 31 ve VEGASOURCE 31 Radyometrik Ölçüm Cihazları
Dökme malzemelerin hassas yoğunluk ölçümü için radyometrik bir sensördür. Konveyör bantları üzerinde ve konveyör helezonları içinde kütle akımı tayini için tasarlanmıştır WEIGHTRAC 31, çerçeve konstrüksiyonu sayesinde konveyör bandına sonradan basit ve kolay montaj olanağı sunmaktadır.

Proseste oluşan değişken bant gerilimleri ve titreşim halinde dahi en güvenilir ölçüm alınır. Kolay devreye alımı sayesinde taşınan miktarın tam olarak saptanarak tesisin maksimum verimle çalışmasına destek olur. Temazsız ölçüm yapıldığı için aşınma sorunu ortadan kalkarak uzun ömürlü kullanım sunar.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@