banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Zorlu şartlara özel çözümler

Kağıt üretimi, en zorlu endüstriyel üretim prosesleri arasında yer alır. Kağıt üretiminin farklı dallarında, tek başına selüloz üretilen tesisler veya selülozla kağıdın birlikte üretildiği entegre tesisler için üretim prosesi titizlikle yürütülmelidir. Yoğun rekabetin olduğu her sektör gibi, kağıt üretiminde de artan maliyetlere karşı sürdürülebilir ve verimli çözümler üretmek vazgeçilmezdir.

Proses Çözümleri 01.08.2022, 14:05 Serkan KIRAÇ
274
Zorlu şartlara özel çözümler

Kağıt üretiminde kalite standartlarının sağlanması ve proses sorunlarının fark edilerek hızlıca çözüm üretilmesi verimliliği sağlayan en önemli şartlardan biridir. Pandemi sonrasında gelişen şartlarda yükselen enerji ve hammadde maliyetleri birçok sektör gibi kağıt sektörünü de etkilerken, iklim değişikliğine karşı alınan önlemlerin giderek ciddiyet kazanması da sektörün odağındaki konular arasındaki yerini aldı. “Karbon ayak izini sıfırlama”, “sürdürülebilirlik” gibi başlıklarda doğaya karşı sorumluluk arttı, hammadde olarak atık kağıt daha çok kullanılmaya başlandı. Katı atığın hammadde olarak kullanıldığı üretim alanlarında, konvansiyonel üretime ek olarak metal, cam, tel gibi yabancı maddelerin sürecin parçası olması kullanılan vana ve enstrümanların da yüksek kalitede olmasını gerektirir.

Yüksek kalitenin vazgeçilmez olmasının yanı sıra makro ölçekte bakıldığında, başta artan enerji maliyetleri olmak üzere global dalgalanmalara karşı üretimde istikrarı sağlamak, değişen müşteri beklentilerini karşılamak, artan talebe uygun şekilde cevap vermek, dijitalleşmenin kağıda ihtiyacı azaltması kağıt üretim süreçlerinin dinamiklerini değiştirdi. Günümüzdeki kağıt üretim prosesi, geçmişe nazaran daha esnek bir anlayışla yürütülürken, endüstrinin ihtiyaç duyduğu tüm paydaşların da aynı esneklikle hareket etmesi gerekir.

Delta Vana ve Otomasyon, geniş ürün gamında bulunan; yüksek kesafetli hatlarda ihtiyaç duyulan V tip segmented küresel kontrol vanaları ve metal-metale sızdırmazlık sağlayan shut-off vanaları ve hassas kontrol için kullanılan gramaj vanaları, ayrıca genişletilmiş diyaframlı flanşlı seviye ve fark basınç transmitterleri ile kağıt sektöründe faaliyet gösteren birçok firmaya talepleri doğrultusunda, titizlikle çalışılmış çözümler sunar.


Yenilikçi ve verimlilik odaklı ürünleri pazarla buluşturan Delta Vana ve Otomasyon’un ürünleri arasında yer alan Honeywell Versatilis ile gömülü sistemler yerine Android veya Windows gibi işletim sistemleriyle çalışmanın kolaylığını yakalamak mümkün. İşletim sistemini seçme şansı, kişiselleştirilebilir menüler yaratma, simülasyon, network veya internete bağlanabilme seçeneği ve yedeklemeleri dışarıya taşıma opsiyonu işletmelerde zaman yönetiminde iyileştirme ve sistemin sürekliliğine katkı sağlayan Honeywell Versatilis, üretim prosesinde kullanılan vanaların pozisyonerleri ve saha enstürmanlarına (debimetre, basınç ve fark basınç transmitter) HART protokolü sayesinde kolaylıkla bağlanılır. Kağıt sektörüne özel sunduğumuz çözümlerde özellikle Flowserve Naf Torex Kelebek Kontrol Vanası, Flowserve Naf Setball Segment Tip Küresel Kontrol Vanası, Honeywell Smartline Flanşlı Seviye Transmitter’ları tercih ediyoruz.

Delta Vana ve Otomasyon son dönemde, sektörün büyümesine paralel olarak kapasite artırımına giden tesisler için verimlilik yükselten projeler gerçekleştirdi. 

Projeler kapsamında modernize edilen tesisler için, tasarruf sağlayarak rekabet avantajını getirirken, sektörün ihtiyaç duyduğu kalite ve proses sorunlarına da çevik bir yaklaşımla cevap geliştirdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@