banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

2020'de Kanala Yapılan SSD Sevkiyatlarında Lider Oldu

Kingston’ın Sahip Olduğu Güçlü Planlama ve Müşteri Destek Hizmetleri %27 Pazar Payı Sağlıyor.

Teknoloji 04.11.2021, 11:30 Melike Kaya Bayram
53
2020'de Kanala Yapılan SSD Sevkiyatlarında Lider Oldu

Bellek ürünleri ve teknoloji çözümlerinde dünya lideri Kingston Technology Company, Inc.'nin flash bellek iştiraki Kingston Digital, Inc., TrendForce tarafından tüm 2020 yılının bir numaralı SSD tedarikçisi olarak seçildi. TrendForce'a göre Kingston, 2020'de sevk edilen 111,5 milyon SSD biriminin yüzde 27'sini gerçekleştirdi.

TrendForce,COVID-19 nedeniyle, kanala yapılan yıllık SSD sevkiyatlarında yıllık yüzde 15'lik bir düşüş ve üretim ile lojistikte önemli gecikmeler nedeniyle sipariş hacimlerinde ani bir düşüşün gözlemlendiğini bildirdi. Yine de bu bulgular, Kingston'ın, bileşen tedarikine yönelik küresel stratejisi sayesinde, şirketin küresel bir pandemi ve yaklaşan çip kıtlığı göz önüne alındığında rakiplerinin çok önünde olduğunu gösteriyor. İkinci sıradaki tedarikçi toplam kanal pazarının yalnızca yüzde 8'ini oluşturduğundan sonuçlar Kingston'ın SSD üretiminde açık ara liderliğini güçlendiriyor. Kategori olarak, üçüncü parti tedarikçileri (yarı iletken olmayan) 2020'deki toplam sevkiyatın yüzde 35'ini oluşturuyor.

Kingston Technology'nin pazar payı, büyük ölçüde küresel boyuttaki müşteriler ve kanal ortaklarıyla olan güçlü ilişkilerinden kaynaklanıyor. Devam eden sağlık krizi dünyayı kasıp kavururken ve işletmeler hızla bu duruma adapte olurken Kingston üst düzey satış desteği sunmaya ve müşterileri için onlarca yıldır güvenilirlik ve destek sağlayan “Kingston Is With You (KingstonSizinle)” tutumunu somutlaştıran kurum içi ürün uzmanlarına ve mühendislere erişim sunmaya devam ediyor. Kingston'ın SSD pazarında 1 numarada olması bir sürpriz değilzira marka DRAM bölümündeki aynı yaklaşım ile art arda 18 yıldır en büyük üçüncü parti bellek modülü tedarikçisi oldu.

Kingston SSD İş Müdürü Keith Schimmenti konuyla ilgili şunları ifade ediyor: "2020 araştırma bulguları Kingston'ın SSD pazarındaki büyüyen varlığını ve konumunu güçlendiriyor. Geçen yıldan itibaren 2021'i etkileyen ve gelecek yıla da sirayet edecek COVID-19 salgını, uzaktan çalışma ve eğitimi zorunlu kılarak dünya çapında SSD talebini büyük ölçüde etkiledi ve hızlandırdı. Son kullanıcı tarafında farklı SATA ve NVMe çözümlerimizle çeşitli uygulamalar ve ana bilgisayar ortamları için sunduğumuz kurumsal çözümlerimizle konumumuzu sağlamlaştırmaya devam ediyoruz.”

Kingston, portföyüne iki yeni PCle 4.0 MVMe M.2 SSD’yi, KC3000 ve Kingston FURY Renegade SSD'yi ekleyerek bu alanda yavaşlamak gibi bir planı olmadığını da gösterdi. Yüksek performanslı bu sürücüler de hız ve güvenilirlik isteyenlerin masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarında yoğun oyun ve uygulama iş yüklerinin üstesinden gelmelerini sağlamak için Kingston'ın istemci SSD'leri ailesine katıldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@